Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кой е най-изгодният депозит в момента?

 • 32 828
 • 134
 •   1
Отговори
# 45
 • Варна/София
 • Мнения: 23 911
Нали не оставате с впечатлението, че да имаш сметка или дебитна карта е безплатно ?  Това е услуга и без да искам да защитавам банките, ама те не са част от корпуса на мира.

Разбира се, че не е безплатно. Исках да кажа, че ако в една банка нещо е безплатно, то е за сметка на друго.

# 46
 • Мнения: 306
Да, действително таксата на дебитните карти е 2 лева, аз също съм с такава. Писна ми от тази банка, но все още не съм намерила нещо по-добро, а като слушам мнения на колежки, май няма и да намеря засега.  newsm78
Алианц Банк. Месечна такса - 1,20 лв, междубанков превод с интернет банкиране 0,85 лв. Интернет банкирането им е добро досега не съм имала проблеми.

# 47
 • оттам, откъдето започва България
 • Мнения: 8 665
Колежката ми е в Алианц банк и аз почти се бях навила за тях, но тези дни ми каза, че за интернет банкиране й искат да си вземе някаква джаджа за 12 лв., за да може да го ползва. Май и те не останаха по-назад.

# 48
 • Мнения: 16 415
Мен малко ме е страх и се чудя къде да изнеса част от парите от ПИБ, че да не стане нещо . Булбанк май са стабилни, но като обслужване са ужас, а и лихвите са нищожни

# 49
 • Мнения: 4 275
И аз съм в търсене на банка с изгодни условия за лихви по депозити. В Пощеснка банка лихвата е 4%, ако не бъркам. В ПИБ ми казаха, че се вързва 5%. И май ПИБ дава най-добри лихви. Какво ще кажете? Чудя се за Уникредит, но не съм проверявала още техните условия.

И още нещо. Какво ще кажете за този калкулатор на Моите пари: http://www.moitepari.bg/Depoziti/Depoziti.aspx. Дали върши работа?  newsm78

# 50
 • София
 • Мнения: 740
Мишелин само да кажа че заради КТБ лихвите се менят всеки ден почти, така че не се доверявай на различни сайтове като Моите пари, а само на официалните сайтове на банките-там ще се ориентираш с точност. Другото което е ако са над 50 000 всяка банка дава и по висок процент за депозит гледай и това!
Пощенска по принцип си остават доста коректни, лично аз съм депозирала там вече 10 години, но работя в друга банка (няма да спомена коя е, не искам конфликти опитвам се да ви помагам) Peace.
Всяка банка си има различни изисквания, провери си таксите за поддръжка на месец на самата сметка, както и  такса за теглене (дали е на падеж или не- и в това има разлика).
И да уточня само депозита е гарантиран от държавата дори и да е на стойност 250 лева, не и отворена сметка, каквото и да ви убеждават всички. Не гледайте само лихвите къде са по високи и къде не, а да са на депозит е най сигурно - дори и след 6 месеца това е законовият срок ще си получите парите, дори и тези от КТБ - но само ако са на ДЕПОЗИТ, А не на отворена сметка с лихва.
Оставам на разположение ако мога да помогна с нещо  Peace

# 51
 • София
 • Мнения: 1 250
DIDOLONNA, моля сподели защо така категорично отричаш Райфайзенбанк. Всичките ми пари са там и направо изтръпнах, като прочетох поста ти. Благодаря!

# 52
 • Мнения: 16 415

И да уточня само депозита е гарантиран от държавата дори и да е на стойност 250 лева, не и отворена сметка, каквото и да ви убеждават всички.

Сумите по разплащателни сметки не са ли гарантирани?

# 53
 • Мнения: 9 869
Гарантирани са всички депозити без значение по каква сметка са до 100 000 евро или 196 000 лева., ако не е договорена по-висока лихва от стандартната.
По срочните депозити се взема данък, по останалите не. От разплащателните сметки се взима месечна такса и такси за тегления от ПОС или АТМ, също и , ако имате интернет банкиране.

# 54
 • София
 • Мнения: 740
Аа не съм отрекла Райфайзен ?? не съм писала против нея така че спокойно  Peace
Сумите по РАЗПЛАЩАТЕЛНИ СМЕТКИ НЕ са гарантирани за съжаление.

# 55
 • Мнения: 306
Сумите по РАЗПЛАЩАТЕЛНИ СМЕТКИ НЕ са гарантирани за съжаление.
Напротив http://dif.bg/depositors/

"Какви влогове са гарантирани?
 
Гарантирани са всички парични средства по банкова сметка от всякакъв вид, открита на името на едно или повече лица. Личният влог може да бъде срочен, безсрочен, спестовен, разплащателен и т.н. "

# 56
 • Мнения: 9 869
Аа не съм отрекла Райфайзен ?? не съм писала против нея така че спокойно  Peace
Сумите по РАЗПЛАЩАТЕЛНИ СМЕТКИ НЕ са гарантирани за съжаление.
Няма такова нещо.

# 57
 • София
 • Мнения: 1 250
Didolonna-това е твой цитата -Сега от теб си зависи в коя банка искаш да влагаш само не в РАЙФАЙЗЕН. Ето тук я отричаш категорично!

# 58
 • Мнения: 5 744
Гарантирани - http://dif.bg/which-types-of-deposits-does-the-bdif-insure/
Негарантирани  - http://dif.bg/what-deposits-are-excluded-from-coverage/

Иначе скоро не съм се интересувала към момента кой депозит е най-изгоден. Трябва да посмятам срокове, суми, да махна данъка и да видя какво ще излезе. И дали изобщо към депозит ще се ориентирам или към друга алтернатива.

# 59
 • София
 • Мнения: 740
Хайде да видим на 4-ти декември какво ще изплатят КТБ, започват засега само с влоговете  Peace които са на 100 % гарантирани. Едно е какво пише по закон, а съвсем друго е какво ще се случи в действителност.
Брат ми има сметка РАЗПЛАЩАТЕЛНА (там си получаваше заплатата и заради това изпадна в просрочие по ипотечен кредит), предполагам на всички ви е ясно как се живее без заплата и с кредити?? Че и накрая за лист хартия (това за удостоверение, че нямаш задължение към КТБ - но забележете с подпис и печат на банка ВИКТОРИЯ!!!) с печат почнаха да искат по 120 лева - нечувано нали!! Така, че ще имам информация от първа ръка дали ще му дадат двете заплати, които уж се водят гарантирани.
MAMA NA jORI Да по принцип всичко е гарантирано на думи, но досега не сме били в такава криза с банка, на брат ми са му казали евентуално, ама да не разчитал да си ги получи тези пари.
erna Райфайзен се клатеше за малко, затова и съм го написала, но след КТБ си стъпи на краката и сега всичко е ок. С две думи КТБ като "фалира"-другите банки се наляха с пари и сега са стабилни.
И нещо интересно: Изключени са също привилегированите влогове, т.е. влоговете с индивидуално договорени по-добри лихвени условия от тези, които банката публично предоставя на и прилага към вложителите си. - това да подчертая е за хора които са запознати с влоговете и знаят че могат да си договорят по висока лихва(а и го правят), ще изгорят а и те не са малко на брой.
Не искам да влизам в спорове и пререкания, споделям мнение, а ако някой още работи в банка и знае нещо да помага. Идеята е да си помагаме взаимно, не казвам че знам всичко, човек се учи докато е жив  Peace

Общи условия

Активация на акаунт