Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 602
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
  • на североизток от Рая
 Здравейте! Идвам с малко снимков материал, да се отсрамя и аз.  Simple Smile

Любимите ми рози, оцеляващи, въпреки гадовете.

И сега отново са нападнати. Ето снимка, на която се виждат пъпките, толкова са много,  и разбира се - гадините. Чистих ръчно, но още не съм пръскала с нищо.  ooooh! А охлювите са толкова много, толкова разнообразни...Мога да направя изложба от разновидностите им.  ooooh!

Вчера в градинката намерих помощничка.  Heart Eyes

А това цвете как се казваше?! Ох, забравям вече. Цъфна в жълто, но аз показвам снимка, на която още не са се отворили цветчетата.

Хубав следобед!   bouquet

# 196
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
заинтригува ме Simple Smile какво е цветчето? алиум? орнитогалум?
виждам листенце на латинка, но не е такова  Laughing

# 197
  • на североизток от Рая
 Браво, Доби! Алиум е.  Peace Сетих се като написа названията им.

# 198
  • ГОре на черешата...
Ммм, чак ми замирисаха розите Peace...и аз днес щракнах някоя снимка, но не ми се качват сега.

# 199
оплаках ли се от комарите?  Tired нямам сили да се подложа на това изтезание, а и детето трябва да помъкна там Tired

# 200
  • в огледалото на живота
Нели,прекрасни рози,прекрасни   bouquet
Особено тази шарената на първата снимка,греее като слънце  Hug

оплаках ли се от комарите?  Tired нямам сили да се подложа на това изтезание, а и детето трябва да помъкна там Tired

Да ти пратя малко от Русенските мутанти-врабчета.... Laughing
Не е смешно никак де...плачевно е...Дъщеря ми е като торта с лешници.. Confusedцялата в блънди и отоци милата...нищо не помага от тези кръвопийци... #Cussing out

Добри,къде ще мъкнеш детето пък ти?

# 201
  • Fort Worth, TX
Нели, няма ли да ги съсипят охлювите?Аз днес пръсках и сума ти гъсеници се показаха незнайно откъде.Как не пръснах с Нуреле по-рано.Още ми е яд как ми огризаха  5 корена.Сега ще видя дали ще успея да закрепя останалото.Налях ги яко с тор за листна маса. ooooh! ooooh!Такова чудо не ми се беше случвало. ooooh!

# 202
  • SHOOT ME 10 $
Цитат
Да ти пратя малко от Русенските мутанти-врабчета..
И аз съм чувал за тия мутанти , два комара вдигат юргана ,третия влиза под него и... Mr. Green

# 203
  • ГОре на черешата...
А при нас - бълхи  ooooh! Малкият е на решето, направо ужас, страшно го сърби, разчесва пъпките и е целият в рани. Ми той варицела кара и беше 100 пъти по-добре, направо ме е срам като го водя по улиците Crossing Arms. И няма спасение - сутринта го намазах целия с Аутан-стик и го вземам от градината пак изяден. Писна ми, честно, всяко лято едно и също...

# 204
  • Бургас
Привет!При нас пък едни ситни комари на рояци,снощи поливах и направо ме изядоха.
Вчера низах снимки и накрая се оказа,че съм ги пуснала в старата тема,не съм догледала и понеже продължава да се пише в нея се натресох там.Напоследък нямам много свободно време и само ви чета.
Прекрасни цветя показвате.Ако на някой му се гледа пускам линк към албума с последните снимки,не ми се занимава да ги нижа пак.
http://denima75.snimka.bg/flowers/gradina-2014.805229.33349771
Приятен ден!

# 205
  • DE
Здравейте!

Мен ме е обхванала една летаргия, че чак едвам се мърдам Embarassed
Някакви непоносими горещини са тези дни у наше село-едвам се диша и мърдането е само по принуда Laughing
Вечер става приятно за седене на вън, но идват и онези кръвопийци та...ни демем-ни нощем.

Нели, розите в градината ти са красиво разцъфтели.
А за въшки и подобни и на мен вече не ми се говори.
Огризаха на всякъде- тяхната верица Cry

По- назад някои пита как се постига "топката"при петуниите.
Пак да пиша: всичко зависи от сорта и квалитета на растенията.
Аз лично, предпочитам за каскадни петунии, цветът да е по-дребен.
По кичести са и не провисват така, както например "сурфина"

Малко актуално и от мен

# 206
Нели,прекрасни рози,прекрасни   bouquet
Особено тази шарената на първата снимка,греее като слънце  Hug

...

Добри,къде ще мъкнеш детето пък ти?

не искам да го мъкна никъде, но сме си сами и тази седмица  Tired ако аз ида на градинката и той трябва да дойде  Confused

последно обещаха пръскане на 12, ще стискаме зъби до тогава  Hug

маце, синичкото мноооого ми харесва  Blush  а предпоследното го гледахме с шефа една година  Crazy той каза, че е силно медоносно и сяхме, садихме... после у дома се пазехме от пчелите  Laughing

имам да се хваля, но ще е утре-вдругиден  Blush
поръчах си две садила от сортови семена и за да не се мина си взех и две диасции. стара любов са ми и все не се получаваше. притеснено ми беше, все пак живи цветя са.
за два дена всичко дойде Simple Smile вече е насадено и чакаме по-добри времена за да използваме и садилата с малчо. доволна съм Simple Smile

# 207
Здравейте!
Не знам дали пиша в правилната тема и се извинявам ако тази не е подходяща за въпроса ми.
Родителите ми си купиха вила, чиято градина тепърва озеленяват. Подариха Магнолия на майка ми и тя трепери над нея. Преди няколко дни съседско куче е влязло в двора и прегризало магнолията. Останала е да стърчи една пръчка. Предполагам, че корена е здрав. Мислите ли, че ще се възстанови и какво специално да направим, за да я спасим? Късно ли е вече да засадим нова магнолия? Благодаря ви!

# 208
Здравейте,момичета,имам нужда от помощ.От няколко дни гледам,че листата на полвината ми сакъзчета станаха на свътложълти точки,а някои листа избледняха,като от хлороза.Четох из нета и се оказа,че е
Обикновена краставична мозайка

С какво да третирам растенията?Благодаря.

# 209
  • Русе
matze, чудно е при теб!Всичко ми харесва в твоята градина!  bouquet
Нели, красиви рози си показала! Hug
denima, разгледах линка и много красота и при теб видях! Hug
Аз идвам с дълъг отчет от доста снимков материал.

И две орхидеи,които искам да ви покажа.Няма да ги скривам,въпреки че не са по темата.

Общи условия

Активация на акаунт