Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 603
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от мен! Страхотни цветя сте показали всички!
При мен скромно, но пък от сърце, малко дворни красоти:
Не знам как се казва, но цъфти обилно, непретенциозно е и е красиво.
Тези са се самонасяли.
Тази роза е моята красавица, страхотна е и много хубаво мирише.
Има и още, но пък нямах време за снимки.
Лека вечер Hug

# 211
  • В полите на Пирин планина
Хайде малко и от мен  Simple Smile

# 212
  • ГОре на черешата...
Танчето, как можеш да кажеш на тази розово феерия малко? Невероятна красота  bouquet!

# 213
Здравейте на всички.
Направо порой от цветя. Страхотни рози видях. Шаренките са много красиви. Прекрасни дворчета и цветенца по балкони видях. На "све" орхидеите са прекрасни.
Абе всичко на всички с една дума. Simple Smile  Heart Eyes
Аз не мога да не се похваля с моята гора. Чаках ги много време и още има какво да се чака.  Heart Eyes
Ето ми прекрасните лилиуми. Трябва да са кафяв жълт и бял, но като гледам явно някой далтонист ги е гледал.  ooooh!  Laughing  Белия не е цъфнал още.

Сощи го приместих по на завети сега си прави компаняи с други цветя. Там ще стои за момента че дават бури.
http://media.snimka.bg/s1/3568/033380025.jpg?r=0
Жълтият лилиум сам
http://media.snimka.bg/s1/3568/033380042.jpg?r=0
И оранжев. Трябваше да са микс, но за сега от 10 грудки имам 5 оранжеви.

Малко друга красота по терасата. Вчера счупих една със чадъра, но не успях да го хвана.
Скрит текст:

Ето петуниите в момента и част от терасата. Местя постоянно саксии и не е подредено много. Видях че и кола на домата се вижда ама толкова.

Розата ми  Heart Eyes

http://media.snimka.bg/s1/3568/033380048.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/3568/033380029.jpg?r=0
И прекрасница. Отвориха се напълно две цветчета.

Лек ден на всички и се извинявам за многото снимки. Време няма за по- често появяване.

# 214
  • В полите на Пирин планина
Хексилина,напълни ми душата!  newsm10

# 215
Здравейте!
Толкова прекрасни цветя видях тук!   bouquet
По принцип отглеждам зелени растения, но от скоро нещо ми стана (от ЕГНто сигурно Mr. Green)и се вманиачих в цъфтящите.
Обещавам да поснимам утре и да кача снимки.

Влязох тук с конкретно питане: къде мога да задам конкретен въпрос за цитрус (каламондин)? Не намерих конкретна тема за цитрусите, ама не съм и търсила много....

# 216
  • Sofia, Младост 3
Здравейте, вчера ми донесоха едно малко , но много симпатично цветенце, което обаче не знам как се казва, не ми и казаха какво е, затова ако има някой , който знае как се казва ще съм му много благодарна   bouquet
Ето го :
Скрит текст:

# 217
Бегония?  newsm78

# 218
  • в огледалото на живота
Здравейте, вчера ми донесоха едно малко , но много симпатично цветенце, което обаче не знам как се казва, не ми и казаха какво е, затова ако има някой , който знае как се казва ще съм му много благодарна   bouquet
Ето го :
Скрит текст:
На мен ми прилича на восъчната бегония... Rolling Eyes:
Скрит текст:

# 219
  • Sofia, Младост 3
Да, като гледам прилича много, на моята може би още не са се разтворили хубаво цветчетата и ги няма жълтите тичинки, но иначе съвсем същата изглежда . Благодаря ви   bouquet

# 220
  • София
     Здравейте от мен  Hug Пак се появих с моите "гениални" въпроси, но това е положението.. Като не мога да се оправя сама, поне да питам. Скоро не бях влизала в темата, но днес я разгледах Simple Smile Чудесни цветенца сте показали. Разбира се, изключително много ме впечатлиха тези на mari_eta- просто са изключителни Simple Smile
     Имам само 1 сандъче с 2 корена сакъзче. С единия имам големи проблеми- листата му съхнат, първо стават на едни като ситни балончета и после изсъхват. Има ли някой идея на какво може да се дължи....Няма вредители(поне с просто око не се виждат никакви насекоми, акари), а и го пръсках с моспилан профилактично преди време. Но си е все така. Иначе цъфти, но листата му се скапват и имам усещането, че може и след време да умре. Ако някой има идея как да го спася да каже:)

bouquet

# 221
chriss, защо имаш толкова малко пръст в сандъчетата?
Напълни ги добре.
И почвата ми се вижда много суха, може от това да съхнат.
Поливай по-често в тази жега.

кака Лара , не занма да има тема за цитруси newsm78
Питай тук. Peace

Много красота пак!
И Хексилина, и  tan4eto_71, и *sve* и всички останали! Hug
gacaweb, м,ного интересна роза! Grinning

# 222
  • София
Izma, благодаря за бързия отговор Simple Smile Незнам за пръстта и аз Rolling Eyes Не съм много опитен цветар и хич не ги разбирам Wink Но, виж, за поливането може им е сухо наистина, пусти страх да не ги преполея и да изгният....Че от всичко най-много съм съсипвала цветя с преполиване Simple Smile Преди да полея цветята гледам отгоре почвата да е засъхнала напълно, незнам дали е правилно Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 09:14 от chriss

# 223
  • на североизток от Рая
 Здравейте, момичета! Здравей, Митко!  Simple Smile

Имам това онова за показване. Снимани са преди дни цветята, имам още разцъфтели, имат повече отворени цветове сакъзчетата, ще снимам и ще покажа пак скоро. Искам да кажа, че показвам остарели неща вече.  Laughing

Ето кой цъфна по никое време - цикламата. Зарязах я нарочно, не я поглеждах дори, докато един ден забелязах, че тя има цвят.

Дафинови дръвчета:

Едно дребно мушкато, което иска да цъфти и мурсалски чай:

Танче, кактусът няма да цъфти. Язък за радостта ми и очакването. Пъпките му изсъхнаха. Но чакам нови. 

Сред коренчетата тагетес имаше и корен домат. Засадих го, расте си, днес дори цъфна. Не му е мястото в сандъчето, трябва внимателно да го изместя в по-голяма саксия и да чакам реколта.  Simple Smile

Напъпили, но днес вече нацъфтели:

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes скъп подарък от една мила жена. Възрастна жена която толкова ме харесва, че в края на учебната година, точно като се връщаха децата от екскурзията ми подари това циганче. Стопли ме!  Heart Eyes

И това цвете, което зарязах, не поливах, оставих го да потъне в прах, ще цъфти. А как се казва цветето?!  Mr. Green

Май доста съм в цикламения нюанс. Дълъг е постът ми, но не се извинявам.
 Хубава вечер!  Hug

# 224
  • Пловдив
Нели, прекрасни са всички! Кактусът сега като е топло поливай на 5-6 дни, ако са на много слънчево може и по- често, при това обилно.

Редактирам се-викам си "тоя път нямам снимки готови да покажа", поглеждам си публикувания пост- ами защо са ми снимки на цветя да показвам, то подписът и аватарът ми са достатъчни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт