Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 466
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
Zolka , първото май е клематис.

Значи аз като си купувах клематиса съм се прецакала жестоко. Моя не стига, че вместо розов е почти бял /подозирам, че му липсва слънце/, ами и цветовете са му на 1/3 от тези, и само с четири листа. Снимка за сравнение:
Хм, сега ще трябва да диря място за такъв вид.  Цветове, големи като длан, лилавко, мммм...

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 21:28 от Zolka

# 61
  • в огледалото на живота
Золка,има различни видове клематис:
http://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2011/02/03/podriazvane-na-klematisi.679337

# 62
pisenxeto бегонията ти е страхотна. Аз имам същата, която миналата година захванах от отчупено клонче, но нещо й стана с листата и те взеха да покафеняват, та я изнесох преди седмица на терасата и сега гледам се чувства много добре. Твоята от грудка ли е? При теб и далиите вече цъфтят, а аз моите едва този уикенд ще садя.
Вижте при мен какво цъфти в момента в градината
http://demetra.snimka.bg/flowers/cvetenca-2014.809371.33286705.big
http://demetra.snimka.bg/flowers/cvetenca-2014.809371.33286706.big
http://demetra.snimka.bg/flowers/cvetenca-2014.809371.33286707.big
И да споделя една идея - миналият уикенд ходихме в Гърция и много ми харесаха глинени кошници с посадени в тях ягоди /та сега издирвам такива/ - някак си ми напомни за детските години, когато в кошнички беряхме ягоди. И пак от Гърция си донесох от тяхните цветни, хубаво оформени камъчета, та сега им мисля приложение - приемам идеи, като имате впредвид, че за да им се вижда цялата красота е хубаво да бъдат мокри.

# 63
  • SHOOT ME 10 $
Точно под тези клонки ми е масичката...

# 64
Здравейте, знаете ли как се казва това цвете? Благодаря предварително!

# 65
Мисля,че е Бегония.  Peace
Мариетка,със голямо закъснение-честита годишнина!   bouquet Желая ви много години пред вас,пълни с любов ,разбирателство и щастливо споделени мигове!   Hug

# 66
  • ГОре на черешата...
Благодаря от сърце, Нези Hug!

Золка
, извини ме, но все не успявам да стигна до пощата Embarassed.

# 67

А така- че съм се прецакала, то е ясно, досега не ми беше ясно обаче колко много. Сега как да разконспирирам коя група е моя, че нещо хич не ми е ясно.Цъфтя април в началото, а сега се разлиства и май цяло лято ще расте.Ще трябва да чета май...
Благодаря от сърце, Нези Hug!

Золка
, извини ме, но все не успявам да стигна до пощата Embarassed.
Не се притеснявай, когато-тогава. Аз нямам време и да го взема от пощата в момента, та...

# 68
здравейте
една приятелка ми даде резник от хортензия засадих го в малка саксия и го покрих с отрязано шише дали ще се вкорени?
благодаря предварително

# 69
  • Пловдив
здравейте
една приятелка ми даде резник от хортензия засадих го в малка саксия и го покрих с отрязано шише дали ще се вкорени?
благодаря предварително
За вкореняване от резник прочети и виж тук

От мен за сега- първото цветче на закъсняло великденче- изключително нежно!

Калата

Общ план на теменужената градинка

Има и още, ама друг път  Sunglasses

# 70
  • Пловдив
Да ви покажа моето коледниче, което освен за Коледа, е решило да ме радва с цвят и сега. Laughing

Чудя се дали пък за следващата Коледа няма да почива newsm78

# 71
  • на североизток от Рая
 Коледничета и великденчета в темата.  Simple Smile Красиви са!  Wink

# 72
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте момичета!
Скоро няма да мога да ви покажа нищо от моята градинка. Такъв градоносен, пороен дъжд , на две силни вълни снощи ни удари в Бургас... очука ми всичките цветенца... реве ми се! newsm45
Дойде изведнъж, не успях да ги спася.Това петунии, холандското ми лале тъкмо разпука два цветоносеца,  мушкатите надупчени, черешата напука ...абе... ooooh! Дано се съживят някои

# 73
  • на североизток от Рая
 Митко, здраве да има!  Peace Другото са бели кахъри. Ще се оправи времето, ще има други цветя, не тъгувай за тези. Макар че и аз все към градинката надничам, гледам да не се вманиачавам толкова.

И при нас вали, не спира от вчера вечерта. Поне градушка не ни удари тук. Но дъждът е обилен и вече ми  е досадно.

# 74
  • Пловдив
Митко, здраве да има!  Peace Другото са бели кахъри. Ще се оправи времето, ще има други цветя, не тъгувай за тези.
Подкрепям!
И пак цитирам Нели
Коледничета и великденчета в темата. 
Сега да обясним ли защо не е коледниче, ами великденче и т.н ?  Wink
И за да не е само спам- показвала съм го, но сега е по-нацъфтял

Общи условия

Активация на акаунт