Красотата на земята сме събрали в цветята! Лято-Тема 67

• 43 545
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Sofyia, на снимката "Фуксията си я купих днес при посещението ни на Ботаническата градина на БАН, изцяло червено-розови цветове, ще показвам като цъфне http://prikachi.com/images/36/7421036X.jpg", имаш едно цвете с големи листа, най- вляво, как се казва изглежда много добре. Имам същото и от както го имам все е на умиране, какви грижи изисква точно?
http://prikachi.com/images.php?images/842/7425842O.jpg

# 346
  • ГОре на черешата...
Не съм София, но това е вид калатея мисля, а твоята просто съхне - обичат много опръскване, вкарвай я по-често под душа в банята Peace.

Маце, ще се огледам тук, много ми хареса.
Трябва да си пресадя бегониите, но съм смъртно уморена. дано довечера намеря време...

# 347
  • София
Меги, Калатея е да, Мариета ти е отговорила  Simple Smile От 2 месеца я имам, засега върви отлично. Цветарника е до югозападен прозорец, но няма пряко слънце.
А твоето сякаш е разновидност Маранта, и още една имаш отзад. Непряко слънце и много овлажняване на листата. По-добре го пресади, да не би нещо да го гризе и тормози, много зле изглежда горкото  Sad

# 348
Чаках вече димитровчето ми да цъфне отново и ужасният вятър ми обърна саксията  #Cussing out Цялото е начупено Cry Ако натопя отчупените стъбла във вода, дали ще пуснат корени newsm78

# 349
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте!
И аз имам "Калатея" бях ви я показвал по рано ,но листата и са едни такива кадифени.
Трябва ли и тях да ги пръскам с вода? newsm78

# 350
  • DE
Привет!

barbaletka , димитровче- хризантема ли е newsm78
Съвет не мога да ти дам-само от опит: рязнати хризантеми с дръжките-не са пускали корени, поне в моята ваза Embarassed
Има доста градинарки тук, може да посъветва някой от тях.

Нели,моят срам бегонии така си стоят-на пъпка. Не искат да се отварят Rolling Eyes
Гледах вчера има цветове доста-като мидички са, но....
Хладно е у наше село, само 11. Снощи така ни пра един як дъжд, а днес цял ден вали и не иска даже за секунда на направи пауза.

Гледам снимките на Мариета с нейната мушкатена градина.
Неблагородна завист-искам и аз такива...ама няма newsm50
Остава ми само да гледам и да си мрънкам под носа Mr. Green

Търкул и аз тук с моите скромни. Слагам в скрит текст, че да не става чаршаф и се влачи по цялата страница

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 22:58 от matze

# 351
  • на североизток от Рая

Гледам снимките на Мариета с нейната мушкатена градина.
Неблагородна завист-искам и аз такива...ама няма newsm50

Скрит текст:

Тъй ли? Няма?! Я пак. а това в скритото к`во е, бе, скицо?!  Hug Heart Eyes
 Прекрасни са, маце!  Hug

А бегониите ще зацъфтят. Тез мидички са пъпките, но бавно се отварят пущините. И аз на другите две бегонии имам мидички, ама докато стане цвят, ехееее.

А обади се и на друго място, де.  Wink

# 352
Орязани хризантеми ,изхвърлени от съседка ,да не прерастват и  избиват нови при нея ,та отрязаните съм посаждала навън в пръстта ,поддържам ги влажни и  си хванах най-красивите и  цветове,така че може,в пръст ,поливани редовно,да не пресъхват,на следващата година дават цвят.

# 353
Мислих, че димитровчето е различно от хризантемата, но май е нейна разновидност  newsm78
Бор_яна, благодаря, ще опитам този начин   bouquet

# 354
  • SHOOT ME 10 $
Момичета, попитах нещо за "Калатеята"  по-горе...не ме отразихте. Нейсе.
Днес бях в "Кауфланд",търсих синя хортензия - според брошурите им , трябваше да има-намерих бяла.Въпреки ,че имам, не се въздържах...взех си още една

# 355
Момичета, попитах нещо за "Калатеята"  по-горе...не ме отразихте. Нейсе.
Днес бях в "Кауфланд",търсих синя хортензия - според брошурите им , трябваше да има-намерих бяла.Въпреки ,че имам, не се въздържах...взех си още една

ако се набучат ръждясали пирони около корените на розова хортензия, тя става синя. Най-вероятно в агроаптека също могат да препоръчат нещо  Peace.

# 356
  • София
Здравейте!
И аз имам "Калатея" бях ви я показвал по рано ,но листата и са едни такива кадифени.
Трябва ли и тях да ги пръскам с вода? newsm78

То това май пак е маранта  newsm78 Много си приличат, но тези с червено оцветените стъбла и разклонения са маранти. Май наскоро е купена, като гледам е в малка саксийка с опаковка?
Обичат влажност, по-широка саксия, място без пряка слънчева светнила, влажен въздух. Задължително оросяване на листата, за да расте все така красива  Peace

# 357
  • в огледалото на живота
От мен две снимчици само като цветен данък... Simple Smile
http://prikachi.com/images.php?images/10/7428010Y.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/11/7428011X.jpg

Едно ново мушкато ще отваря цвят,да видим дали ще е реален.
Останалите цъфтят за 'енти' път,но са същите и вече сте ги виждали  Hug

# 358
  • DE
Привет!

Девичка, харесах ти "данъка" и у фейсо. Маргаритките са ми мечта за градината.
Така и не можах да завъдя.
Сега преговарям( прося) с/от Hada...да видим-може и да ме огрее Mr. Green
Мидко, цветята(въртешните), без значение какви са- нали знаеш, отвреме на време с мокра кърпа.
Не е задължително да се къпят. Пък като завали дъждец, понякога изкарвам на вън да ги ороси.

Аз пак с малко цветки

Скрит текст:
Розов мак

Фуксии

нещо като върбинка

Мушката пак

И градинско

# 359
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
трета сутрин вали.
после напича.
след това тръгват комарите.
до градинката не можем да стигнем, а когато стигнем бягаме бързо.
вчера в петминутката там снимах два лилиума.  Crazy не съм купувала такива цветове.
и огромен захарен памук - цъфналата смрадлика. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт