Ушите ги чистим след баня с бебешки клечки, но не всяка вечер, а само когато видя, че има какво. Ноктите на краката растат изненадващо бързо и вече 2 пъти ги рязахме, но само на палеца...бяха огромни. На ръцете почти всяка седмица, че се дере по лицето.
Интимното място почиствам с памучен тампон напоен с преварена вода, след баня.
Относно водата...аз й правя чай от копър и давам вместо вода, но само по няколко глътки давам между храненията. Пие не повече от 20-30мл на ден.
Все още не сме купили активна гимнастика. Понякога я слагам в столчето за кола и й поставям едни шарени кукли. Заглежда се, говори им, така е спокойна по 1-2 часа.
Нощем прави вече дълга пауза...ляга в 22:30ч и се буди в 05:00-05:30ч (мама е много доволна).
Вашите бебета по колко часа будуват?
Храним се с АМ и все още сме с 6 хранения. При вас как е? По колко мл давате?
За обличането...вкъщи е с боди -потниче + боди -дълъг ръкав и чорапки.Навън когато излизаме оставям долното боди и отгоре според времето или къс или дълъг ръкав. Винаги съм в питанка ,дали й е добре?
Исках да попитам майките, които хранят бебчовците с АМ.....Колко често акат бебоците?
При нас до преди 2 седмици беше по 2 пъти на ден, но вече е само по 1 път.

И още един въпрос....Случва ли ви се бебето да връща от млякото? В смисъл....при нас се случва освен малка струя отстрани, да потича повече след оригване, хълцане....дори, когато се радва и рита силно с крачета или пъшка и се свива от коликите. Понякога дори може и 2 часа да са минали от хранене и вместо мляко да е като водичка.

Хубав ден ви желая въпреки лошото време. С тези ветрове ще сме си цял ден вкъщи

Водичка давам и аз,редувам с храносмилателния чай на Блевит,пийва си,сега като е топло и до 80-100 мл на ден.Според мен водата си е нужна,всеки си решава все пак.Минахме на биберон 2-яде по 170 мл готова храна,дори вечер понякога праявя още 30,защото е още гладен.Мъничък е за такова количество,но иска а аз не смятам да го държа гладен,а и не наддаваме екстремно.Та така...днес вали и няма да има разходка,но се надявам утре да можем.Хубав ден на всички

Да са ни живи,здрави и много щастливи