Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 619
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!Тъкмо исках да ви питам за въпросните сополи и виждам, че сте писали по темата.И при нас ги има, вечер най-вече...по-скоро се чува,като хъркане,отколкото да виждам сополи.Капвам капки физиологичен разтвор и почиствам с памучно тампонче, направено на фитилче, ако видя нещо в нослето. Понякога по време на хранене й се насълзяват очите, надявам се да е заради полаганите усилия, а не че има друг проблем.
Ушите ги чистим след баня с бебешки клечки, но не всяка вечер, а само когато видя, че има какво. Ноктите на краката растат изненадващо бързо и вече 2 пъти ги рязахме, но само на палеца...бяха огромни. На ръцете почти всяка седмица, че се дере по лицето.
Интимното място почиствам с памучен тампон напоен с преварена вода, след баня.
Относно водата...аз й правя чай от копър и давам вместо вода, но само по няколко глътки давам между храненията. Пие не повече от 20-30мл на ден.
Все още не сме купили активна гимнастика. Понякога я слагам в столчето за кола и й поставям едни шарени кукли. Заглежда се, говори им, така е спокойна по 1-2 часа.
Нощем прави вече дълга пауза...ляга в 22:30ч и се буди в 05:00-05:30ч (мама е много доволна).
Вашите бебета по колко часа будуват?
Храним се с АМ и все още сме с 6 хранения. При вас как е? По колко мл давате?
За обличането...вкъщи е с боди -потниче + боди -дълъг ръкав и чорапки.Навън когато излизаме оставям долното боди и отгоре според времето или къс или дълъг ръкав. Винаги съм в питанка ,дали й е добре?
Исках да попитам майките, които хранят бебчовците с АМ.....Колко често акат бебоците?
При нас до преди 2 седмици беше по 2 пъти на ден, но вече е само по 1 път.  newsm78
И още един въпрос....Случва ли ви се бебето да връща от млякото? В смисъл....при нас се случва освен малка струя отстрани, да потича повече след оригване, хълцане....дори, когато се радва и рита силно с крачета или пъшка и се свива от коликите. Понякога дори може и 2 часа да са минали от хранене и вместо мляко да е като водичка.  newsm78
Хубав ден ви желая въпреки лошото време. С тези ветрове ще сме си цял ден вкъщи Sad

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 11:30 от yo@n@

# 136

И ние сме на АМ,дори акането е през ден по веднъж.Нормално е да връщат по малко,тъй като не е добре развит мускула,който затваря входа на стомахчето и всяко свиване причинява връщане.Сополките почистваме почти всяка вечер,освен Стеримар и с аспиратор.Очаквах да плаче,но на човека му харесва Simple Smile Водичка давам и аз,редувам с храносмилателния чай на Блевит,пийва си,сега като е топло и до 80-100 мл на ден.Според мен водата си е нужна,всеки си решава все пак.Минахме на биберон 2-яде по 170 мл готова храна,дори вечер понякога праявя още 30,защото е още гладен.Мъничък е за такова количество,но иска а аз не смятам да го държа гладен,а и не наддаваме екстремно.Та така...днес вали и няма да има разходка,но се надявам утре да можем.Хубав ден на всички Simple Smile

# 137
Ние ядем HIPP combiotic и на самата опаковка пише за 8-ма седмица 170 мл., но 5 хранения. Педиатърката обаче каза, да й давам 120 мл и 6 хранения....все още. Тя си е доволна и според мен й стига. Не плаче, спокойна е....дано не греша. От другия месец ще разреждаме и яденето. Simple Smile

# 138
  • София
Аз дохранвам с Аптамил Комфорт, въпреки че напоследък не мога да се организирам с цеденето и кърмата намалява. Общото количество е 110 и все още сме си на 7 хранения. Доки каза, че няма да бърза да ни тормози с махане на едното, че сме си гладници... а и си качваме нормално 1200 и 7 см за месец... обаче вече си тежи 5 кила ... За акането и ние бяхме така, но с това АМ и се пооправихме на всеки ден поне Simple Smile ЛЛ каза, че в горещините е нормално да пие до 200мл течност - чай или вода...
Преварявам я с кана ... като чета за тези паузи нощем... завиждам на всички благородно ...
За времето много ме е яд.. количка си купихме преди да се роди мъника даже , а съм я изкарвала 3 пъти... нямам търпение да се затопля...

# 139
Здравейте момичета,искам да попитам има ли бебета които да ядат по малко?Като гледам всички си похапват добре,а аз се притеснявам за моята,ве4е е на 50 дена,а яде по 80 най много по 90 мл.,даже някой път по 60мл.Правим по 7 хранения на ден,иначе си пие водичка,давам й колкото иска.Незнам колко ще наддадем този месец,но малко яде!Храним се с Лактана Био!

# 140
Момичета, препоръчайте ми люлка, шезлонг или каквото е удобно за бебчо у дома. Да е лесно преносимо из стаите, да му е удобно, да се забавлява и да има видимост от него. Ако става и за активна гимнастика, страхотно би било.   bouquet

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 00:13 от Nia_Nia_Nia

# 141
  • в 1001-та нощ
Ние ползваме люлка, която взех за баткото - има 6 мелодии и 4 степени на сила, лека е и лесно се пренася. Руни много се забавлява в нея, висят едни играчки и ги разглежда, посяга им  Blush

Снимките са от баткото, на първата е без играчките, на втората се виждат  Blush Средната и дрънка, при разклащане  Blush

# 142
Много удобна и полезна изглежда люлката. Благодаря ти, Alena! Ориентира ме, ще потърся подобно.  Hug  bouquet

# 143
Привет и от нас Laughing
Ох, като ви чета как си акат бебчетата...моето на петия ден и то със свещички  Sad От вчера сме на АМ НАН +нашето диетично мляко'но пак не е акал Sad Знаете ли дали НАН запича. 
За яденето - Тони яде около 110мл, но през ноща около 60 мл -7 хранения
Оглеждам се и аз за активна гимнастика, че с каката не съм ползвала Тези които са ползвали и иматдоволни ли сте.

# 144
Привет и от нас Laughing
Ох, като ви чета как си акат бебчетата...моето на петия ден и то със свещички  Sad От вчера сме на АМ НАН +нашето диетично мляко'но пак не е акал Sad Знаете ли дали НАН запича. 
За яденето - Тони яде около 110мл, но през ноща около 60 мл -7 хранения
Оглеждам се и аз за активна гимнастика, че с каката не съм ползвала Тези които са ползвали и иматдоволни ли сте.

НАН запича от опит знам.Ние затова преминахме на Аптамил .А за запичането давам Лактулоза

# 145
Здравейте,
Видях, че обсъждате шезлонг и активна гимнастика, искам да взема едно от двете и се чудя кое би било по-добре.
Поздрави

# 146
Здравейте,
Видях, че обсъждате шезлонг и активна гимнастика, искам да взема едно от двете и се чудя кое би било по-добре.
Поздрави

Шезлонг,със степени и висящи играчки-много по функционален и удобен .Можеш да го носиш по всички стаи

# 147
  • София
Ние имаме и двете и шезлонг и гимнастика. За момента щезлонга ми върши по-добра работа, но мисля че след месец и активната гимнастика ще й е ингересна и ще се занимава . Но шезлонга  ни е с вибрация и тя много се успокоява като я пусна...дори се е успивала така на него  Peace

# 148
Здравейте, ние сме на 44 дена вече, а има слюнка в устата както описвате за зъбки ... Възможно ли е?

Защото и много плаче без утеха.. вчера я оставихме на бабата и тя звънна да се връщаме 20 минути неутешим плач е имало Sad При Вас има ли го този плач, който не спира от биберон, вода, поставяне по стомахче, на ръце от нищо....

Дайте ми съвет, защото след 2 дни ми се налага пак да изляза за 2 часа, а ме страх да я оставя вече...

# 149
Честит празник на най-хубавите дечица  Heart Eyes Да са ни живи,здрави и много щастливи  Heart

И при нас от няколко дни наблюдавам, че не му се хапва много.До преди два,три дни изцеждах около 100 мл и той си ги хапваше ,като преди това е сукал.Сега суче и едвам хапва по 50/60 мл,дори се муси като го мъча да хапва ,та не знам дали да се притеснявам или си има и такива моменти.Ще ми се да мисля че суче по активно,но много се съмнявам.Памперсите се пълнят доволно и си е спокоен,като изключим моментите с колики.

Ние имаме и активна гимнастика и шезлонг,на този етап май шезлонга е по-практичен за нас,още като че ли не се впечатлява от активната гимнастика.И двете са ни подарък,ако трябваше аз да купувам,щеше да е нещо като това което  a.l.e.n.a е показала.

Мамчета,забелязвате ли вече някакви по-осъзнати движения на бебоците.Ние вече си дърпаме ушите,от вчера вече много настоятелно си пъха пръстчето в устата ,оглежда всичко и реагира на абсолютно всяко движение от моя страна и се започва мрънкане щом не съм в стаята където е той.

Искам да питам и мамите който вече имат опит.Бебко спри при мен вечер и няма да лъжа че на мен так ми е по-удобно и спокойно.Като го сложа през деня в легълцето му има протести,но успявам да го приспя там.Греша ли като спи при мен,но той определено е по-спокоен като си спи до мен и ме усеща .

Общи условия

Активация на акаунт