Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 599
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
pisiana , да ти е жива и здрава! Ние пък вчера имахме имен ден. Grinning

# 121
На Марк така и не изписаха витамин Д. Поради което аз не давам. Но нещо започнах да се притеснявам дали лекарката му не е пропуснала... Ще й звъня в понеделник явно Simple Smile

# 122
  • София
Да се включа и аз по темите   : Whistling
Относно хигината на интимните части , аз почиствам с памучно тампонче и  вода . Най-лесно е след баня, тя е доволна и щастлива,голичка много обича  : Joy
А вигантола давам в лъжичка с няколко капки кърма и се облизва даже лъжичката,много й харесва . Водата преди преварявах за осоло10 мин. но открих в ДМ магазините готова преварена чиста вода от някакви извори в Германия.
 Само изварявам шишето и директно наливам. Супер  удобно,по-чшста е от чешмяна вода и струва 1лв.  Peace

# 123
Здр мами
Аз също съм секцио
Корема се прибра но ще трябват упражнения
Мисля след 3 месец ,заради двете операции ще измакам още един
Първия път след 40 ден бях по слаба отпреди
Сега ще е по трудно  newsm78
Бях на профилактичен всичко е наред
След 2 нормални цикъла ще съм на изследвания
Нашата ваксина е на 3.06
Изписани ни лепенки кул пач
Да ги сложа на крачетата 2 часа преди ваксината че била
много болезнена
За вигантола едни педиатри казват само в неслънчевите дни
Други не дават лятото
Ние даваме по 2 капки ще видим след 3 дали ще продължим
Dao
Честита количка
Със здраве да я ползвате
Много е важно че е удобна и маневрени
И много сте пораснало
Не ти ли тежи в слинга
На мен ми натежава
Аз съм и по крехка и понякога имам мускулна треска:)))
Добре че сподели за него в много ситуации ме спаси
Сигурно ще ви учудя но нас но почнаха зъби
Лиги ръцете в устата
Но е кротко бебе въобше не реве само мрънка
Но си иска на ръце и да гледа
Почти не спи през деня
Лигите много в давят
Давам дентокинд
И баркото беше така от втория месец и чукна зъбче в 5-я
Simple Smile
Хубав ден   bouquet

# 124
  • София
коалче, радвам се да те видя  Hug

stone., Nia_Nia_Nia, Viliana89, благодаря   bouquet аз много се колебаех за количка - именно заради плачевното състояние на улици и тротоари, но в слинга започна много да се изпотява детето при по-дълги излизания, така че ще комбинирам двете при различни случаи, да - четириколката е по-стабилна от триколката, иначе и аз се бях замислила за триколка

относно витамин д: когато слагахме по 1 капка в началото си я капвах на гърдата и тя си е засмукваше при кърмене; сега капваме по 2-3 - директно в устичката, той по принцип трябва да се намазва на венците/небцето (както пише в упътването); тя разпознава вече аромата и шишенцето и сама си отваря устата буквално - харесва ѝ

относно даването на други капки: разредлила съм даването на бонисан, защото като че ли вече нямаме кой знае каква нужда, облекчава ѝ пръцкането и ходенето по голяма нужда - в самото начало разреждах с преварена вода - сега вече не; директно в лъжичка като първо ѝ давам да пробва, за да знае, след това внимателно ѝ ги слагам встрани - в бузката - така не се изсипват директно в гърлото и тя не се дави, ами много лесно ги преглъща; ако при пробата нещо се възпротиви, давам по-късно, но мисля, че тези капки ѝ допадат

относно почистването: памучно тампонче с физиологичен разтвор или преварена вода; не знам смисъслът на преваряването, при положение, че детето се къпе с нормална вода; аз засега я подмивам при всяко сменяне на памперса, ползвам детски гел и дезинфекцирам с разтвор на калиев перманганат - добре се почиства всичко и не ми се налага допочистване на интимната зона; важно е при бърсане/миене да се мие в посока ануса, за да не се цапа излишно с изпражнения, но понякога така се охлепва че.......

относно как се преварява вода: чешмяната трябва да ври поне 10 мин; изворната - поне 5 мин

относно спорта и плащането на такса: пробвам се да правя упражнения вкъщи, но не ми се получава много-много; успях обаче да намеря един документ с упражнения за бебето и за мама с бебето - мога да го кача тук за теглене, ако искате; досега нищо не сме платили на педиатърката, дори и за домашното посещение, а всеки път я питам и тя ме уверява, че нищо не се дължи

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 10:36 от Dao

# 125
  • София
elfi80, благодаря   bouquet радвам се, че са наред при вас нещата - аз съм здрава, голяма и бивша спортуваща, та 6 кг не са ми много, включително си пазарувам с нея - засега не е проблем, но по-нататък - ще бъде, затова и се ориентирах към количка по-навреме, за да свиква, че в някои случаи поотраснали дечица не искали в количка - дали е вярно не знам

а за зъбите се ококорих - наистина ли това са симптомите, защото ние ги имаме да не кажа от 2-3 седмици - много слюнка, излизат ѝ балончета от устата, смуче редовно юмручетата, но аз ѝ давам да суче, защото си мисля, че е гладна - не ми е отказала; но вчера и днес на два пъти ми се случи да се заплаква, дори да не иска гърда - някакво неразположение, което не е от коремчето - възможно ли е да са наистина зъби? не е ли рано за тях?

# 126
Dao
Възможно е защото го минах с баткото
По същия начин не мога да сбъркам Simple Smile
затова почнах хомеопатичните навреме защото чз ам че в болезнено за тях много
Даже я чеша с биберона и на нея и харесва
Ние до 1,3 имахме всички зъби като почнахме с първо в 5 месец ни симптомите започнаха по рано

# 127
а за стабилност мисля че няма разлика била съм и с триколка и с четириколка само дето четириколката хич не беше маневрена но специално за този модел за други не мога да кажа защото не съм пробвала всеки сам знае от какво има нужда тук където живея аз количката с малки гуми е просто нещо ужасно улиците ни са с много големи дупки и неравности. Относно зъбите и моя така се лигави и лапа ръце напоследък обаче не ми е дошло на ума че може да са зъбки. Аз толкова му харесвам беззъбата усмивка baby За капките може и кърма само първо да се сложи тя в лъжичката за да останат капките отгоре

# 128
За упражненията аз правя тези: http://blog.9m-bg.com/?p=91 (те са и за възстановяване на коремните мускули след секцио). Правих ги и миналия път и имаха страхотен ефект. Мисля от 6-ти месец да започна да ходя на фитнес, а дотогава да правя упражнения вкъщи.

За никненето на зъби е напълно възможно да започне към 2-ри-3-ти месец. При баткото беше така и в началото на 6-ти месец се сдоби с първото зъбче, надявам се при Марк да започне зъбоникненето по-късно, но както дойде.

# 129
Ванко има сополи всеки ден, но са белички  (чистя само с помпичка, не капя нищо) и киха понякога, но честно казано не го смятам за болен - дано не греша  Thinking изглежда си много добре с хубав тонус.

Вода не пие, зорлен го карам и глътва 1-2 пъти, но се чудя сега лятото трябва ли по често да го мъча да пие, да не се обезводни?

Ноктите на краката режите ли ги? аз не успявам - дано не го дразнят че пораснаха и там Simple Smile

Ушичките му подсушавам след къпане с бебешка клечка за уши и понякова виждам че има ушна кал  newsm78

Вече освен къпането вечер, сутрин му премивам телцето само с вода ако се е препотил. Иначе от 2 седмици през деня е само по боди и чорапи за да не прегрява, вкъщи е много топло и му избиват бързо пъпки като се претопли и минават бързо като се поосвежи (или мажа с джинджира ако се налага)

За зъбките и при нас от седмица много слюнка, балончета и като пяна по устата и юмрика! да лапа го целия - явно това са симптомите, а да и това че е кисел и сърдит , дори повече от болките при колики

Вече го слагам на активната гимнастика и много се радва на един оранжев плюшен бон бон и на едно шумящо което все подритва - така спокойно чистя из вкъщи докато се забавлява Ванко  Heart Eyes

# 130
  • Сидни
И Даниелчо чат-пат има сополи и подкихва понякога, но и аз не мисля, че е болен.
Аз не съм му чистила още ушите с клечки. Трябва ли?  Thinking
И той не пие вода.
Не режем нокти на краката, само на ръцете.
Аз през деня го държа с късо боди/гащеризон с къс ръкав и крачол и чорапи, вечер му слагам дълго боди + ританки, че не нам все още ми се струва хладно вечер.
Ние точно днес купихме някаква активна гимнастика, но не й се радва много много - ще видим по-натам как ще е.

# 131
  • в 1001-та нощ
На краката и аз не режа  Peace

# 132
  • София
Вече го слагам на активната гимнастика Heart Eyes

Какво е активна гимнастика?

# 133
Вече го слагам на активната гимнастика Heart Eyes

Какво е активна гимнастика?

Ето един линк
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=18303&cat=78

Ние не сме купили още аз в слагам в шезлонга

# 134
И аз още не съм рязала ноктите на краката, но ми се струва, че в скоро време ще се наложи Simple Smile
Активна гимнастика си имаме от каката, но я бях оставила при нашите, а не сме ходили скоро за да си я взема. Следващата неделя на 8-ми сме планирали най-сетне да направим погачата и ще си я взема тогава. Иначе засега и аз много често слагам моята госпожица в шезлонга - бърбори много на едни мечоци дето висят и много сладко спи там - дори по-спокойно отколкото в креватчето. Особено след хранене, ако я сложа директно в леглото дори след като хубаво е оригнала и заспала, до максимум 5 минутки се е събудила а в шезлонга си спи. Чудя се дали е проблем като стои повечко време в шезлонга, че честичко през деня си откарва целия сън между две хранения в него, понякога я местя след като се успокои, друг път не. Иначе нощем си спинка в креватчето обикновено до към 4 когато става по-неспокойна и я вземам при мен на спалнята (кърмя я легнала през нощта че да дремвам и аз Simple Smile ). Вече започна да прави по-големи нощни паузи, средно от към 9 до към 4. Тази нощ обаче беше много неспокойна, към 1 ч. запълни здраво памперса, но в акито имаше малки бели зрънца и малко слуз и това ме попритесни. Знам, че понякога това може да е нормално - да проявява реакция към нещо ядено от мен, но ако се повтори ще звъня на педиатърката.

Общи условия

Активация на акаунт