Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 565
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
geri-gb дaно всичко премине бързо. Дa ви попитъм мaлкaтa кaто яде дръпвa няколко пъти и избухвa в aдски плaш и неможе дa яде лекaркaтa кaзa че е от ушите изписa кaпки но никaквa промянa имaте ли предстaвa от кaкво може дa е тaкa стaвa сaмо по време нa ядене през другото време и нямa нищо много се притеснявaм тя неможе дa изяде повече от 40мл от плaч нещо я боли но немогa дa рaзберa кaкво е

# 481
И моя син понякога става така. Яде, яде и на половината почва да реве,а виждам, че е гладен още и аз не мога да разбера защо така  newsm78

# 482
Дaли може дa е от гъбичките в устaтa. Но пък ги лекувaме от двa дни с едно мехлемче дето се прaви в aптекaтa  a чaк сегa дa е зaпочнaло дa я боли възможно ли е

# 483
Може вече да започват кърмаческите стачки.
Аз сменям позата, гърдата и тя пак започва да яде.
Пробвайте и междинно оригване, когато се разреват. Може да се нагълтват с въздух.

Никога не съм плакнала след кърмене.

# 484
  • София
geri-gb, успех и от нас Simple Smile
и ние от седмица почти сме с хрема и се надявам да не стигнем до вашето положение Simple Smile
djufinka, ако няма ефект от мехлема и положението става по-зле..

а за плакненето... то си е до организъм... някои са по склонни към подобни зарази от други
аз затова плакна, за да не разбирам дали сме от лесните Simple Smile

# 485
Geri-gb
Пожелавам много бързо да се оправите
Предполагам ужас са с болницата
На Владко му правихме операция и лежахме само 1 ден и се нагледах на кошмари
Много прегръдки и положителни мисли към вас:)
Remember me... 
Мисля си за вас
Как сте
Как е положението с баткото ?
И аз гледам нашия батко и понякога се чудя дали наистена не му се отразява тази промяна
Не дава признаци гледане да го обгръщането се внимание но май и по често му се караме Sad
И си мисля вие преодолях те ли проблема ?

# 486
Момичета, някоя от вас водила ли е на преглед детето при д-р Ефремов(ортопед)? Препоръчаха ми го като работещ със ЗК в Горна баня.

Аз водих дребния при него също по препоръка. Да ти кажа доволна съм. Прегледа го, показа ни как да го носим на ръце без да му притискаме крачетата, каза ни как да го обличаме и така. Прегледа продължи около 20 мин. Гледа го и на ехограф. Simple Smile

# 487
Дани пак е с леко червено гърло от 3 дни пак ни дадоха АБ и вече си мисля че нещо в лекарката не е наред не може ли нещо друго да ни изпише вече 3 АБ  е пил за два месеца и половина жал ме е аз за години не съм пила толкова. Питах я а тя ми каза не няма какво др да се даде на толкова малко бебе ....уж само гърло гърдите били чисти а той започна да ми прикашля съмнява ме нещо тази работа и утре го хващам и в частен кабинет да не вземе да стане по зле с това чакане...Гледам си детето то за 3 дни изобщо не се промени продължава да е отпаднал и да спи гласчето му е друго а днес и 4-5 пъти се закашля

# 488
  • София
и ние ходихме на частно , но ако ме питаш не е гаранция, че ще ти обърнат кой знае какво внимание... та не знам .. единственото което си мисля е да избутаме едно медицинско образование, че май свестните лекари си заминаха по чужбината и тука останаха пенсионерите и некадърниците ...

# 489
там където го водя на частно лекарката е възрастна на около 55 но страшно добра прегледите при нея са най-малко 30 мин разпитва откъде е тръгнал проблема дали е стоял на слънце какво съм яла какво съм пила ако има въпроси за акането страшно внимателна и много чиста докато вчера тази нашата ми направи много лошо впечатление хвърли си цигарата изми се и почна да го преглежда миришеше на циганка буквално и аз си попушвам ама айде сега на работа е и то с бебета недопустимо е за мен. толкова 10 часа може да изкара без да се опушва

# 490
Благодаря ви, момичета, още от днес започвам едно по едно да пробвам нещата , които ми казахте, дано някое има ефект. За плакненето на устата, опитвам се да го правя след всяко хранене, но в повечето случаи не се получава  Sad

geri-gb, съчувствам ви, бързо възстановяване!  Hug 

# 491
  • в 1001-та нощ
...
Водихте ли бебчовците си на ехограф?

Аз родих в Токуда и там се прави ехография на вътрешни органи, както и транфонтанелна  Peace  Първата се прави на всички бебенца с платения пакет, втората е препоръчителна при недоносени или трудно раждане, когато се предполага мозъчно страдание  Peace

Вода давам само, ако желае, изпива до 10 мл - еднократно по 2-3 пъти на ден - най-много - предимно в много горещи дни  Blush Това е, когато отказва мляко от гърда, шише, залъгалка ... и приема вода  Peace

elipepova  Sad много съжалявам, че отново има показания за тревога при Вас  Cry Какъв е проблемът при Тони  Rolling Eyes

Mila2528, пробиотик даваш ли?

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 18:01 от a.l.e.n.a

# 492
Малко извън темата но да ви се похваля днес станах леля брат ми си има малка принцеска Яна 2600гр/49 см боже ами аз като я видях онемях не мога да си представя че и моя е бил толкова мъничък то прилича на кукла а Даниел беше като гигант пред нея. по същия начин като видя бебето на комшииката дето е на 6 месеца ми се вижда огромно в сравнение с моето

# 493
Момичета от ЛЛЛ,

Имам нужда от помощ. От вчера съм със запушен канал на лявата гърда. Освен, че имам уплътняване в долната част на гърдата и зачервяване започнах да вдигам и температура. Давам на бебка да суче, отделно се опитвам да се цедя с ръчна помпа, но имам чувството, че колкото повече цедя толкова по-зле стават нещата. В началото има облекчение, но гърдата много бързо става на камък. Много съм притеснена и не знам как да процедирам. Моля за съвет.

# 494
Момичета от ЛЛЛ ,

Отново моля за мнението ви.

От няколко дни синът ми, който е малко над 2 месеца повръща по-обилно от обикновено и по-често. Гладен е по - често от обичайните 3 часа.( като по часовник са и той си ги определя). Сега, примерно на 2 часа.. След всяко хранене връща и повръща.Намирам голямо мокро петно. Когато се случва докато е в мен - стича му се от устата отстрани. Т.е., мисля, че не  е на фонтан, защото и в другите случаи - повърнатото е непосредствено до рамото му и върху самото рамо. Случва се по всяко време след хранене, от минути до часове след това. Повърнатото много рядко е пресечено. В повечето случаи е вода  Shocked Не му давам вода и сме изцяло на кърма. Изкрючително рядко се оригва.навякъде сме повдигнали матраците и т.н.. но продължава да се случва, а и зачести. Педиатърът ни онзи ден каза, че няма място за притеснение и става въпрос за лек рефлукс, който ще отшуми. Но, като количество и честота се увеличава...
И още нещо, във връзка с повърнатото.. знам, че научно няма такова понятие като некалорична кърма, но все пак да попитам - е ли възможно  и задното мляко при мен да е по-воднисто и не дотам плътно.  
Благодаря ви.   bouquet

Nia_Nia_Nia, здравей! Извини ни за позакъснелия отговор. Hug
Хубаво е, че се опитваш да се водиш по реакциите на бебето и се стараеш да отговаряш на неговите сигнали за хранене.
Разбирам притесненията ти от връщането на кърмата след като се е насукало бебето. Би ли споделила как е организирано кърменето ви в денонощието – понякога лека корекция в органзацията на кърмене може да помогне за преодоляване на тези неразположения?
Друг важен показател за растежа на бебето са напишканите и нааканите памперси за 24 часа. Ако е удобно да напишеш и по колко памперси сменяш на Цеци през последните дни, когато е започнал да връща мляко?

Прекрасно е, че му предлагаш да суче често, което само по себе си е чудесна превенция за намаляване на връщането на мляко. Така вероятно той няма да е много гладен и не би следвало да суче твърде лакомо и повече мляко, което в последствие да върне.

Повечето новородени бебета понякога повръщат, защото тяхната храносмилателна система все още е незряла и понякога стомашното съдържание се връща обратно в хранопровода. Връщането на мляко обикновено се появява веднага след храненето на бебето, но е възможно също така да се появи и 1-2 часа след хранене. Бебетата на кърма няма вероятност да бъдат прехранени, ако количеството мляко им идва в повече, стомахчето на бебето просто го връща. Wink Също така някои бебета може да се случи да повръщат ако се хранят прекалено бързо, или когато гърдите на майката са препълнени. Мислиш ли, че някоя от тези причини може да оказва влияние и при вас с Цеци?

Може да е удачно да избереш пози на кърмене, при които главичката му да е по- високо и той да е леко изправен, т.е. да противодейства на гравитацията, също може да е подходящо да избягваш да го кърмиш легнал по гръб, ако практикувате подобна поза. Ето и още някои предложения за пози: тази , тази, или тази  

Ако все пак той връща кърма без дискомфорт - не плаче и не усещаш да е неспокоен и т.н., ако има достатъчно мокри пелени на денонощие, жизнен е, енергичен е и лигавиците му са влажни - то вероятно няма повод за притеснение.
За „некалоричната кърма“ ти си си отговорила на въпроса – по-вероятно е НЕ това да e причината за евентуален дискомфорт на бебето. Wink

Ще се радвам да споделиш дали сте приложили на практика някои от предложенията и дали се е повлияло връщането на мляко от тях
.

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 13:27 от Tony_st

Общи условия

Активация на акаунт