Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 541
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • София
аз нямам проблем с отварянето на сайта и честно до сега не съм имала проблеми с изплащанията.
Проверявам на два линка, като са ми доста полезни и за всеки случай ви ги давам:
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1_br.asp
https://benefits.nssi.bg/EGN/First.aspx

# 586
  • в 1001-та нощ
Аз влизам в сайта на НОИ всеки ден - без проблем, понякога е претоварен, но сега не е  Peace

За снимките - когато пишете мнение, над полето за писане има 2 реда бутони, на долния ред, вторият бутон е за снимка, като го натиснете се изписва:

[ img ] [ /img ] - без паузите  Peace

Между таговете - трябва да поставите линк към снимката, която е качена някъде така:

[ img ] www.snimka.jpg [ /img ]

# 587
Не се изразих правилно, страницата на НОИ я отварям, не ми зарежда вече като се логна. Мисли, мисли и накрая бял екран... newsm78

# 588
  • в 1001-та нощ
Аз се логвам успешно  Peace

# 589
И аз се логвам успешно.

# 590
отново пробвах и пак ми изписа същото-няма съвпадение..

# 591
според мен също я накърми,но и да не успееш пак само ще кажа, че моето дете започна да суче на два месеца ,просто и давайте кърма а не хумана,а майката щом се мъчи да започне кърменето е добре положението,само да не се откаже

# 592
отново пробвах и пак ми изписа същото-няма съвпадение..

И при мен има дни в които въобще не мога да влезна и ми изписва същото, пробвай утре сутрин.

# 593
има ли някоя от вас ,която ползва пелени за многократна употреба и кои са марките и видовете пелени ,от които сте доволни

# 594
Майката пусна 60 мл коластра няма да има нужда от моята кърма само дето малката още няма сила да изсуква сама ама лесно майка не се става така че ще се изцежда и ще дава докато заякне

# 595
  • в 1001-та нощ
С какво тегло е малкото?

Сега коластрата е безценна за него, възможно е да суче вяло, но може майката да прави компресия на гърдата, докато то суче, така - почти му капе в устата Simple Smile Аз нали съм спец по кърмене на малограмажни бебета Simple Smile

# 596
geri,аз използвам и тамън в темата за многократни спорихме кои марки са ок и кои не Simple Smile ако искаш заповядай Simple Smile
Пелени и гащички за многократна употреба - 14

# 597
боби ,ти какви ползваш,кои би ми препоръчала

# 598
Tony_st, благодаря за отговора. Мисля, че засега закрепих положението. Свалих температурата още същия ден. За съжаление гърдата все още ме наболява леко и чувствам малки възелчета в областта, където беше запушването. Дано в следващите дни се нормализират нещата. Мисля, че леко ми намаля и кърмата в тази гърда и бебка малко се затруднява да суче от нея. Дано да е временно. Помагам си и с помпата допълнително и с масажи. Понякога се замислям дали тези помпи не травмират гърдите. Вярно, че са конструирани специално за изцеждане на кърма, но...
Момичета, като чета някои от бебоците колко качват, моята бебка си е направо мъниче. За двата месеца сме качили само 1600гр и в момента сме към 4700гр.
За нощното хранене- и ние се кърмим около 2 пъти през нощта, за кратко.
Привет BettyBoop!
Тони няма да има възможност да отговоря в следващия месец, затова пиша аз.

Хубаво е, че температурата е паднала. Това означава, че организмът е преодолял причината за нея и най-вероятно запушването е значително по-малко от преди. Докато все още има възелчета и гърдата е чувствителна, може да е удачно да се предлага на бебето първо да изсуква тази гърда, преди да му се предложи другата. Така, то би следвало да доиздърпа млякото, което може да е блокирало част от каналчетата и запушването окончателно да се разнесе. Понякога гърдата може да се усеща леко натъртена/зачервена още известно време след окончателното отпушване, като постепенно симптомите следва напълно да отшумят.

Понякога се случва, лактацията да се усеща като леко намаляла, това може да е от по-малката възможност за стимулиране на гърдите в периода на запушването, а може и да е субективно усещане заради частично блокираното мляко. Бебетата след отпушването обикновено компенсират и отново успяват да увеличат кърмата да стане, колкото им трябва. Възможно е в този период да иска да суче на по-чест интервал от време.

Масажите леко и внимателно, не бива да се натиска силно, за да не се травмират нежните каналчета на гърдите.

Помпите са най-различни като модели. Някои са сравнително деликатни, други не се препоръчват за ползване. Най-често ползваните помпи имат фуния, която не винаги отговаря на размера на гърдата. Ако е твърде малка фунията, това също би могло да се отрази. Някои жени предпочитат да цедят с помпа, други на ръка, а трети ползват комбинирано и двата метода. Докато има запушване е важно, млякото от тази гърда да излиза. Обикновено се дава на бебето да изсуче първо запушената гърда, за да издърпа, колкото се може по-голяма част от млякото. А след храненето се доизцежда само запушената гърда, за да се придвижи по-напред запушването и в някакъв момент да излезе. Другата причина за изцеждането е, че когато млякото е блокирано, бебето може да се сърди, че трябва да полага по-големи усилия, отколкото досега и може да има допълнителна нужда от стимулация на гърдата, за да не намалее лактацията.

Добре е да се помисли какво може да е причинило запушването, за да се избегне в бъдеще. Това може да е било по-голяма пауза в сукането, която да е довела до препълване на гърдата. Би могло да е свързано с физическо притискане на гърдата - да сме я притиснали в съня си, да сме носили по-стегнати дрехи, които да са притиснали каналчетата, да сме носили чанта, чийто ремък е минавал от там или пък колана на колата, бебето може да ни е ритнало по-силно и т.н. Причините биха могли да бъдат и други, но те по-често са свързани и с други оплаквания, за които не си споменавала, така че тези са едни от най-вероятните. Нормално кърмените бебета сучат на около 2-2,5 часа спрямо началото на предното хранене, като най-често имат една 4-5 часова пауза за денонощие. В повечето случаи тя е именно нощем. Понякога тази пауза може да стане по-дълга и на гърдите да им дойде в повече. Ако такива ситуации се повтарят често, дори и бебето да е заспало, може да го гушнем спящо и да му предложим гърдата, за да я поизсуче преди да си легнем да спим и да избегнем голямо препълване. Хубаво е, докато запушването отшуми, вечер да не се прави дълга пауза, за да не се препълнят гърдите отново. При бебетата на АМ, които се хранят с мляко, което е от друг биологичен вид и доста по-трудно смилаемо, често се препоръчва нощна пауза. При кърмените бебета обратно, това е времето, в което лактацията се стимулира.

За теглото 1600 за два месеца е чудесно наддаване. Минималното наддаване на месец е около 480-500 грама, средно е около 800 грама на месец, като горна граница за бебетата, които са само на кърма, сучат колкото искат и когато покажат нужда за това - няма. Бебетата са различни и всяко от тях наддава със свой собствен темп. Ние самите като възрастни също сме различни и носим гените на предците си. Нормално е да има по-едри бебета, по-дълги бебета, по-мънички бебета, по-по-по. Ако Вероника си пълни пелените, влажна ѝ е вътре устичката, има добър тургор на кожата, жизнена и енергична е, наддава си и педиатъра я намира за здрава, то расте с темпа, с който си расте. Ако пък нещо в показателите те притеснява, би могло да се дава на бебето да суче една идея по-често от преди.
  bouquet

# 599
С какво тегло е малкото?

Сега коластрата е безценна за него, възможно е да суче вяло, но може майката да прави компресия на гърдата, докато то суче, така - почти му капе в устата Simple Smile Аз нали съм спец по кърмене на малограмажни бебета Simple Smile
Роди се 2620 сега е 2400. Устичката и е много малка и с мъка вкарвам биберона да я нахраня майката е малко трудно подвижна заради шевовете а и е много уморена затова я сменях малко вчера ама днес вече си поема грижата доколкото може. Колко време отнема да се зарази малката и да се прояви? В смисъл Даниел още е на АБ от носа е направил инфекцията към гърлото и ушите аз не се чувствам болна   ама ме е страх защото ходя и при двете деца а вчера не съобразих да си сложа маска и искам да знам колко време да я наблюдаваме Sad ох хем искам да им помагам защото знам какво е да си със съвсем малко бебе хем не искам да ходя пеи тях да не я заразим

Общи условия

Активация на акаунт