Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 605
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Да, виж при д-р Драганов мога да я заведа. С час ли е прегледа?

# 436
Да, с час е. Потърси в нет-а телефон в кабинета, аз оттам го взех. И се подготви за интересна лекция Simple Smile  Crazy
Водихте ли бебчовците си на ехограф?

# 437
Aludra * извинявай за късния отговор сега смогвам да се включа отново. И каката, и малката ги водих в детско здраве и аз, при д-р Алексиев по препоръка на педиатърката ни - и тя спомена за Драганов но каза че там е лудница пък и Алексиев бил добър. Аз честно казано съм доволна, доста обстойно си провежда прегледите, задавах и въпроси - обяснява подробно и спокойно.
Ние без проблем си ползвахме направление от личната лекарка, даже сега вторичния преглед мина със същото направление, тъй като не беше минал месец от прегледа. Заплаща се за ехографа обаче - 20 лв. Иначе аз знам, че първия профилактичен преглед е хубаво да се направи в периода 1-2 месеца на детето. Доколкото ми е известно следващите се водят на 6 месеца и около годинката, когато детето вече проходи. Каката съм я водила само първия път, и тъй като всичко беше наред не съм я водила на следващи прегледи. Сега обаче трябва след два месеца да отидем контролно пак, след това и другите рутинни сигурно ще отидем за да съм по-спокойна макар че не съм на 100% убедена, че има нужда.
За пътуванията - аз дали пътувам за ден два или за седмица и повече... мъкна еднакво количество багаж Simple Smile За децата винаги гледам да има всичко, което макар и малко е вероятно да ми потрябва - веднъж да не взема нещо и точно то ще дотрябва Simple Smile

# 438
На мен ми препоръчаха д-р Венелин Алексиев, но не работи със здравната каса. И аз много закъснях с прегледа този път....

# 439
Да, с час е. Потърси в нет-а телефон в кабинета, аз оттам го взех. И се подготви за интересна лекция Simple Smile  Crazy
Водихте ли бебчовците си на ехограф?
Да, при Драганов бяхме не раб. със здр. каса 30лв е прегледа лекцията е за погрешния начин на отглеждане на дете в БГ. много прав за всичко....

# 440
Момичета, някоя от вас водила ли е на преглед детето при д-р Ефремов(ортопед)? Препоръчаха ми го като работещ със ЗК в Горна баня.

# 441
А на мен в Детско здраве ми искат 60 ..

# 442
По колко милилитра вода мога да давам на бебето, тоест давам му вода с анасон? Кърмя го само нощем и сутрин. Като заплаче колкото пъти му дам вода, толкова пъти пие, а е ял преди час примерно

# 443
Не разбрах, водили ли сте бебоците на ехограф за вътрешни органи? Някъде прочетох, че и през такъв преглед се минавало  Rolling Eyes

Драганов не работи със Здравната каса. Прегледът е 30 лв., включва и ехограф тазобедрените стави.

# 444
Ох, тъкмо се притесних, че земята ще се напука от тая суша. добре, че заваля.  Crazy
 #Crazy
Не се търпи вече това време.

# 445
В Токуда има такъв преглед на новородени. Ако сте минали през 3д е леко излишен. То и трансфонтанелна ехография има, ама някак ми се струва излишно без индикации на проблем.
Ортопедът е важен, защото до 6 м се оправят проблемите с гащи, но след това се лежи в гипсово корито.

# 446
Не разбрах, водили ли сте бебоците на ехограф за вътрешни органи? Някъде прочетох, че и през такъв преглед се минавало  Rolling Eyes

Драганов не работи със Здравната каса. Прегледът е 30 лв., включва и ехограф тазобедрените стави.
незнам за такъв ехограф педиатъра ни изпрати за ставите, за ставите сме ходили....

# 447
По колко милилитра вода мога да давам на бебето, тоест давам му вода с анасон? Кърмя го само нощем и сутрин. Като заплаче колкото пъти му дам вода, толкова пъти пие, а е ял преди час примерно
щом му харесва нека пие. няма определено количество вода което можеш да даваш стига да е преварена разбира се или изворна,че една майка беше давала на бебчето минерална вода и му беше прецакала бъбречетата.ние много трудно пием вода за някой бебета водата направо е отрова неискат да я помиришат повръщат от нея и т.н. щом пиете давай...

# 448
И аз давам вода но изворна преварена доскоро слагах чая на хип с лайка и анасон но е подсладен и за топлото време просто не виждам смисъл в сладката вода кърмата сладка и водата и то още по жадно....в жегите е добре да се дава вода но все пак всяка майка преценява сама за себе си от педиатърката знам колкото и да изпие няма проблем и се дава между храненията примерно час и половина след ядене за да мине поне още час до следващото. Този анасон страшно мирише на мастика незнам как го даваш но ако си пробвала водата сигурно си усетила че нагарча опитай с чиста най добре

# 449
щом му харесва нека пие. няма определено количество вода което можеш да даваш стига да е преварена разбира се или изворна,че една майка беше давала на бебчето минерална вода и му беше прецакала бъбречетата.ние много трудно пием вода за някой бебета водата направо е отрова неискат да я помиришат повръщат от нея и т.н. щом пиете давай...
Изворната вода е минерална (често), но с по-ниско съдържание на флуор.
На толкова малко бебе - само мляко. За анасона - лекар да каже колко може да се дава и ако се дава, нека да е с преварена вода.

Общи условия

Активация на акаунт