Априлче лакомо се храни, расте на ръст и килограми!

• 29 574
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Значи като ми изтече болничния на 14.07 давам декларацията? А тази декларация от къде да я взема, от работодателя или?
Имам съмнения, че последния болничен някъде са го загубили, защото още не е подаден в НОИ, сега пиша на счетоводителката, тя не ми отговаря   #2gunfire  и направо не ми се мисли, много се ядосах  #Cussing out

http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity
Приложение № 1 и 2, а ако оставиш и втората година и 3 Simple Smile
Тъй като вие днес правите 2 месеца (Честито   bouquet ) най-вероятно болничния ти започва от юни , а сега до средата на юли се носят тези болнични.. Демек и ти като мен сме леко прецакани, защото няма да получим края на този месец пари Sad

Аз не съм решила още дали ще оставам и втората година, трябва ли да го попълвам сега, не може ли по натам?

# 571
има ли проблем да давам на малката да суче от мен защото на майката още не и е слязла кърмата а то плаче милото от глад за да не я мъчим с АМ? донесоха я 2400 преди малко направо незнам как съм гледала Даниел ми те мн мънички в  началото.... явно съм забравила че и той не беше кой знае колко голям

# 572
виляна,не мисля ,че е проблем.все пак е кърма,от нея по полезно и хубаво няма,но според мен трябва да я оставяте и при майката. До колкото съм чела контактът между майка и дете спомага за по-бързото слизане

# 573
аз съм в болничен от декември и е толкова нерегулярно получаването на пари,че вече изобщо не знам за кой месец е последната ми изплатена сума. Преди малко пробвах да си проверя в сайта чрез ПИК и се оказа,че ми изписва,че има несъвпадение между код и ЕГН. Не проумявам как е възможно

# 574
аз съм в болничен от декември и е толкова нерегулярно получаването на пари,че вече изобщо не знам за кой месец е последната ми изплатена сума. Преди малко пробвах да си проверя в сайта чрез ПИК и се оказа,че ми изписва,че има несъвпадение между код и ЕГН. Не проумявам как е възможно

Претоварена е системата, пробвай довечера или няколко пъти подеред и аз съм имала този проблем!

# 575
  • София
Viliana89, недейте да взимате детето от майка му, това е контакт , който  двете трябва да имат било то и с шише... а ако въобще не й слезе кърмата... и двете ли ще кърмиш... лично мое  мнение
gerryy3 а иначе не е задължително и третата декларация да носиш, просто уточнявам , че в един момент и тя трябва евентуално Simple Smile

# 576
Добре аз така и не разбрах, болничния ми като е от 22.05 до 14.07 ще взема ли началото на юли пари или чак началото на август, или зависи кога е занесен в НОИ?  newsm78  #Crazy

# 577
  • София
зависи кога е занесен . ако е там има, ако не  сещаш се Simple Smile

# 578
Добре аз така и не разбрах, болничния ми като е от 22.05 до 14.07 ще взема ли началото на юли пари или чак началото на август, или зависи кога е занесен в НОИ?  newsm78  #Crazy

Влез в сайта на НОИ, в твоя профил. Там подробно пише кой болничен от кога до кога е и кое изплатено, на кое е започнало плащане. Ако са занесени навреме болничните, в края на месеца трябва да получиш за юни, колкото работни дни има. Би трябвало и досега да си получила превод по този болничен щом е от май. 

# 579
аз вече 2 седмици се опитвам да проверя-и рано сутрин ,и късно вечер ..и все не мога. Честно казано не виждам ползата от тази интернет услуга,след като не можеш да провериш необходимата информация,когато ти е нужна. Малко взе да ми омръзва това чакане -някой път 2 мес нямам превод,решат ли да превеждат,в рамките на 4 дни ,3 пъти получавам...шантава работа.Знам ,че зависи и от това кога  работодателят е занесъл болничния,но аз и за това не мога да направя справка,а ми е неудобно все да нахалствам в службата с този въпрос

# 580
Накърми и другото бебче! !! Ще се научи да дърпа хубаво,  а майката само с прегрътки ще и слезе кърмата и после ще засуче хубаво от нея. Ти не и го отнемаш и няма да свикне повече с теб. Та тя му е майка природата си знае. По добре ти го нахрани сега след няколко дни всичко ще е ок

# 581
и аз съм на мнението на Ива,Вилияна! Лично мое мнение,не ангажирам никого с него,много по-добре е първо детето да се храни с кърма,а не с мляко създадено по изкуствен път и второ чрез сукане ,пък било то и не от майката ,самото бебче ще привикне да яде от гърда.Ако почнат да му дават АМ може и да привикне да яде от шишето,защото му е по-лесно и да откаже после храненето от гърда

# 582
когато се прибраха плачеше опитах се да я сложа на моята гърда но тя изобщо няма сила (благодарение на лекарите в бургас които не са и дали АБСОЛюТНО нищо до днес освен гърда на майката която пък все още не може да осигури нужното количество коластра) затова изцедих 40 мл и О чУДО тя не иска да пусне знам че не е добра идея да е от шише обаче да седи глаадно и да плаче е по зле 3 дни глад и рев в болницата бяха достатъчни а майката продължава да я слага и да стимулира слизането на кърма

# 583
Viliana89, шишето няма да навреди, ако е временно решение. И на мен ми се наложи да дохранвам Марк с кърма от шише първите 10-на дни, защото имаше силна жълтеница и се уморяваше бързо, без да се наяде.

# 584
И аз дохранвах с изцедена кърма доста време, моята мишка спадна дори до 2150гр., а днес сме сигурно към 6кг, така че и Яна ще порасне много бързо.  Heart Eyes Ако имаш достатъчно кърма и за нея, не виждам проблем да ѝ даваш, а нея ѝ стигат 30-40гр. на хранене все още.
Аз също не мога да отварям страницата на НОИ от доста време и моят последен болничен още не е изплатен, а беше от 8.05.  ooooh!
Всяко дете е различно, да са живи и здрави,  ще пораснат всички.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт