Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 862
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • Нотингам/Пловдив
Еrebiq когато живеехме на предната ни къща нямаше места за паркиране, навсякъде беше или с пермити или платено. Питахме общината и си купихме пермит само за посетители. Регистрацията няма никакво значение. Нека синът ти се огледа и ако няма къде да се паркира без пари може да си купи такъв пермит.
 МГМ аз с информация не мога да ти помогна, но стискам палци всичко да се уреди успешно.
 Аз тази събота омах неприятно изживяване с една мама от училището на малката. Първо детето и се самопокани да играят у нас след училище в петък, после майката ме попита дали може да остане детенцето да спи у нас че тя била заета с нещо. Както и да е , идва в събота в 5 следобед и съответно я каня да влезне. Предлагам и кафе, чай и от там се почва една тирада, като постоянно повтаря че не иска да ме обиди. Оооо кафето ми да не е много силно ,че вие чужденците го пиете супер силно не като нас, нормално. Давам и аз кафето да си го направи сама. Почва да пита как е било детето с яденето и аз се опулвам насреща  #Crazy защото били много притеснени дали няма да и даваме само бългърска кухня и да си остане гладна.
 Малеее побеснях и ми идваше да я изхвърля навън и да и кажа като е толкова притеснена да не я пуска повече да играе с детето ми, започвам да се замислям аз ли не съм в час или след 6 години сега е дошло времето да се сблъскам с толкоова тесногърди хора.
 Оплаках се, благодаря ви че ви има  Hug

# 211
  • някъде в орбита...
cocko, това и аз не го знаех, че може да се вади пермит за посетители само - много благодаря   bouquet
Относно отношението на майката, ограничени хора има навсякъде. Не й се връзвай, просто я дръж настрана (въпреки че аз не съм за приказка като не съм била в твоята ситуация  Embarassed). Интересно ми е как може детенце да се самопокани, още повече тя да дойде да си го вземе в 5 следобяд на следващият ден  Shocked

# 212
cocko, и детето й се самопоканило и тя го оставила на безплатна детегледачка за ден и половина и недоволна, че предлагаш българска кухня  Laughing Laughing Laughing
Чета темата с интерес- нямам деца и още не съм стигнала до Англия даже, но просто като чета за child minder-и и нанита и детски партита и гостита, проекти от училище и тн... Не знам как се справят работещите родители в Англия с толкова много социални задължения/ангажименти около децата!

# 213
  • Нотингам/Пловдив
Пермитите за посетители не ги предлага всяка община, за това трябва да се пита.
 А иначе за детенцето им предлагам бг кухня само като опция ако искат да опитат. За закуска им правих гофрети и ми направи впечатление че и това не яде , а дете до сега не е отказвало гофрети. Майката като дойде ми казва, ами отказала е защото тя не е яла домашни гофрети а само от магазина и пак - не се обиждай ми вика, все едно постоянно ми казваше, ти си тук между нас ама не си една от нас. За първи път ми се случва подобно нещо и бях изумена. Като ходих днес до училище се направих че не я виждам. Ако ме спре и аз ще и кажа- не те видях, не се обиждай.

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 19:15 от cocko

# 214
  • някъде в орбита...
Егати  Shocked Е такова нещо още не ми се беше случвало. Нито с колеги, нито със съседи, нито със майки в училището като помагам за племенниците  ooooh! А ако си е такава ограничена че чак да те слага в разни групи ("вие чужденците") без да те познава, едва ли ще схване, че се държи тъпо. Тотал игнор му е мадъра  Mr. Green

П.П. Какво е мнението на останалите майки за нея?

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 20:40 от InaV

# 215
  • Bristol
Мърморанке,  всяко зло за добро е казал народът. Късмет ти пожелавам с търсенето на работа и квартира!

cocko, на такива пълен игнор. Развалила ти е уикенда!

Аз имах long weekend, както му викат тук. В съботата с щерката правихме "биатлон" плуване и колоездене  Laughing После сума ти време се мъчихме в кухнята да изработваме cake pops декорирани с candy melts за деня на таткото. Семейно, в разширен състав, гледахме мача, като всеки направи предположение за резултата. Приятелката на сина позна точно резултата. В неделя сутринта тържествено бяха поднесени измъчените cake pops, а синът лично закара баща си до гарата. Мъжът беше много щастлив, ще се пръсне от гордост, доживяхме и този момент, синът да ни вози с колата си Whistling Щерката имаше INSET day днес. Мъжът командировка, времето прекрасно, реших да не я пращам при детегледачката, взех си отпуска, но с уговорката, че няма да се седи в къщи. Сутринта се метнахме на колелата, после на влака и цял ден изкарахме на Weston-super-mare. Ако можеше всички уикенда да са по три дни и слънчеви...  Flutter 

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 01:20 от Merry

# 216
  cocko не и обръщай внимание, идиотка, не стига, че си е зарязала детето, ами и капризи. Следващия път да си плати на англ. нани да и го гледа 24 часа, да видя дали ще и хареса цената. Хем ще си яде и зазразени боклуци през цялото време. Кажи и, ако те заговори нещо, че чужденците не си зарязваме децата по хората, притеснена била, капризи, кой знае къде е пила цяла нощ, чак аз се ядосах  Twisted Evil  Една един път и люлях детето на люлката, защото тя беше заета да пуши и да си ръчка телефона, а онова се дереше, че иска да се люлее и беше на съседна люлка. И тя идва по едно време и ми вика, че много трябва да съм горда, че ми е разрешило детето да го люлея, защото то не давало на други и едно такова си беше чисто като с идеята на чужденци нали. То детето зор не му беше, кой го люлее, ама тя да се изтъкне. Аз нищо не и казах, само я изгледах и се поместих.

# 217
Merry, всеки път като те чета и ми се иска да ме осиновиш.  Laughing  Hug

cocko, хем ми се иска да коментирам, хем не знам какво да кажа. Ще се изразя емотикално.  Laughing Shocked И моята комшийка веднъж прати дъщеря си в дома да играе и драсна някъде с колата за няколко часа. Без да ме пита, без нищо. Аз толкова бях шокирана, че само мигах на парцали, като разбрах след известно време какво се е случило.  ooooh!

При нас лятото закъснява, а пролетта ни пропусна за кой ли път. Подозирам, че ще се стопли точно когато ни няма. Другата седмица събираме багажа и вива Италия.  Party

# 218
  • Варна
Merry ти сигурна ли си, че сме на един и същ остров? При нас последните три дни така захладня, че пуснахме парното  Laughing

cocko  без думи съм #Crazy

# 219
  • На село (близо до Лондон)
cocko свят шарен-хора всякакви Rolling Eyes. Аз за силното кафе и "чужбинската" храна няма да се сърдя, нормално е да пита и да се чуди. Но за това да си остави детото да преспи без да сме се разбрали- да, определено ще ми е много неприятно.
У нас често идват деца на гости през деня за игра и някои деца и с преспиване. Обикновено им е интересна бг кухня, но само питат. Ядат пица, картофки и десерти най-вече.
Това с плейдайтс ми е малко досадно и често отказавам, освен ако моите много искат. 

# 220
Някой питаше за куриери с нормални цени от и за България.http://www.dostavka-anglia.com/

Благодаря   bouquet,аз бях.

# 221
  То е едно е да си притеснено, какво ще ти яде детето при чужденци, едно е да си оставиш детето и да накараш хората да им стане неудобно, че са такива. Като толкова и е притеснено да си го гледа...Аз незнам какво ще правя с тези преспивания, нито искам да си пускам детето, нито искам да ме занивамат през почивните ми дни  Crazy При семейни  приятели е ок, но при съученици и непознати  Stop
  При нас е много хубаво времето тази седмица, леко се заоблачава, не е точно за басейн, но за разходки е перфектно  Simple Smile

# 222
  • Нотингам/Пловдив
Момичета пак се повтарям , но благодаря отново, че ви има. Може би нямаше да и забележа, тя просто много пъти повтори да не се обиждам и за това ми направи впечатление.
 При нас се очертава доста напрегнато занапред и нервите ми са опънати.
 Балът на каката ни е на 1 юли и всяка седмица има парти у нас. Миналата седмица беше пробно парти с десетина тинейджери да видя горе долу за какво иде реч. Тази седмица каним приятели които няма да могат да дойдат на 1-ви. После на 27 е същинското парти с нейни приятели, на 28 идва сестрата на мъжа ми с две деца и най на края на 1 си е бала и мога да си отдъхна. #2gunfire Честно казано пуша от всякъде и тази дама ми дойде за капак, правим и ремонти из къщи които ги бързаме страшно много и само странични глупости ми бяха като за подправка.
 Благодарна съм че времето е хубаво, поне като търча нагоре надолу да не вали  Rolling Eyes
 Хубав ден за сега , аз да продължавам със задачите  Hug

# 223
  • Bristol
Ау, имаме си бутон "харесва ми" в новия изглед на форума Simple Smile

Нана, заповядай, но при условие, че няма да имаш нищо против да носиш роклички  Laughing
Борикс, прекрасно е времето при нас, а гледам и в други райони на Англия, пък дори и в Шотландия!   Nature Sunny Ти в коя част на Острова си?!
cocko, страхотни емоции за каката, а и за теб  Heart Eyes Минаха ли й всички изпити? Какво си хареса да учи за догодина? Да не би у вас да правите парти след прома  Mr. Green

# 224
  • Варна
Merry ние сме на източният бряг и си е хладничко  Confused

За един ден отсъствие дали ще ни подгонят с глоби? Става дума за първият учебен ден следващата учебна година. Търся варианти за прибиране на децата и гледам за 6ти има билети на поносима цена. Но ние на 5ти трябва да сме на училище. Утре ще ходя да питам в училището. Дано да разрешат. Че не ми се пътува с кола/да не говорим, че ще ни заминат всичките свободни дни в пътуване/.

Общи условия

Активация на акаунт