Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 865
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • Англия
Сега се разчетах из нета за правилата в училище, просто средата ни е такава, че нямаме познати с деца ученици. Тука такова нещо като неозвинени отсъствия няма? В Бг имахме по 15 май на срок, като не ти е кеф - чипиш се Simple Smile Тука как родителите се справят с буйните тийнове?

# 226
  • Bristol
Борикс, може на лошо да те уча, но ако е за един ден, въобще не се занимавайт да се обаждаш. Кажи, че детето не се е чувствало добре, без повече обяснения. Поне аз така правя  Rolling Eyes

Ана, не отиде ли на училище, веднага ми звънят на мобилния. Ако закъснее, пак ми звънят. Така че ако избягат, още същия ден родителите са осведомени. Не знам как процедират, ако децата не ходят на училище и на родителите не им пука или не могат да се справят с детето си. Да чукна на дърво, моят само е закъснявал. След 16 години, ако нямат определен процент присъствия, ги изключват и годината им се счита за невалидна.
А в началното училище, заради нисък процент на присъствие на щерката ми щяха да ми уреждат среща с представител на чайлд сървисес, за да видят как да се справим с проблема... Проблемът беше, че много джиткахме насам натам и все я дърпах от училище под предлог, че е болна Sad

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 23:14 от Merry

# 227
  • Англия
Лелее, не е шега работата. А ако наустина е болно не искат ли бележка от лекар. Ако ли не и аз не бих се обяснявала за ден-два и то в началото. По това, което прочетох, били затегнали положението с отсъствия заради семейни почивки и детето можело да отсъства само при special circumstances, например погребение.

# 228
  • Лондон
За държавните училища нали въведоха някакви глоби, ако се отсъства без здравословна причина newsm78
В нашето училище не се гледа с добро око на необосновани отсъствия, въпреки това около ваканциите винаги има отсъстващи деца Wink Моето го уча, че ще изпусне нещо неповторимо, ако не отиде един ден, засега няма отсъствие, дори с температура ходи зимата... Предпочитам да планирам почивките отрано, отколкото да отсъства Peace
Точно тази вечер започнах с коледната ваканция Sunglasses Цените за Бг са вече безумни, та трябва да се търси алтернатива...

# 229
  • Манчестър
За държавните училища нали въведоха някакви глоби, ако се отсъства без здравословна причина newsm78
В нашето училище не се гледа с добро око на необосновани отсъствия, въпреки това около ваканциите винаги има отсъстващи деца Wink Моето го уча, че ще изпусне нещо неповторимо, ако не отиде един ден, засега няма отсъствие, дори с температура ходи зимата... Предпочитам да планирам почивките отрано, отколкото да отсъства Peace
Точно тази вечер започнах с коледната ваканция Sunglasses Цените за Бг са вече безумни, та трябва да се търси алтернатива...

Ами закъсняла си за Коледа..Simple SmileSimple SmileSimple Smile.билетите ги пускат около 30/31 Март до 2-3 Април...тогава купувМ за който ще идва насам по Коледа..точно първите дни са ОК.после растат на минути ....

# 230
  • Лондон
 :Ами това е поради нежеланието ми да ходим пак в Бг, 3 пъти ще ми е повече от достатъчно за годината... Сега съм ентусиазирана за намиране на други опции...

# 231
Ave, кога купуваш билетите за лятото? Аз все закъснявам  Embarassed

# 232
  • Варна
Борикс, може на лошо да те уча, но ако е за един ден, въобще не се занимавайт да се обаждаш. Кажи, че детето не се е чувствало добре, без повече обяснения. Поне аз така правя  Rolling Eyes
Имам две деца и да не стане подозрително, иначе и аз го мислех като вариант  Embarassed

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 12:36 от Борикс

# 233
Здравейте мацки!

МГМ много успех ти желая!

При нас нищо ново.

И малко да се опитам да ви разсмея.
Онзи ден пристига моята синеочка с блеснали очички и ми подава едно миниатюрно пликче за писмо, много старателно украсено. Взимам го аз, а тя ми дава най-любящата усмивка. Отварям и избухвам в истеричен смях. Вътре на още по малко жълто листче, много старателно написано :"Fac you". Яна милата не разбра защо се смея, но много гордо каза :" Thank you!" На другия ден отивам на работа и по коридорите срещам класната. Страхотна жена с невероятно чувство за хумор. Спрях я и и казах че трябва да се поработи по правописа на дъщеря ми. Тя ме погледна озадачено, но аз и подадох писмото. Тя го отвори и избухна в див смях. След което заключи, че определено трябва да се поработи на думата "Thank". След което каза че това определено ме е накарало да смея предишния ден.

# 234
  • UK
Шая,  Joy  Joy Joy

Чудим се вкъщи нещо и реших да се консултирам. Имам почти чисто нова кола в България, на няколко месеца и много ми се иска да си я вземем тук. Не знам дали няма да проблем обаче, че е с ляв волан. Има ли някой от вас опит с каране на европейска (континентална  Grinning) кола в английско движение?

# 235
  • Cambridge, UK
много е объркващо
когато волана и посоката на движението не конфликтуват, дори млад шофьор кара без проблем

моят съвет е или да я продадеш и за същите пари ще си купиш същата в UK или да си я оставиш в BG

ако решиш да я докараш тук, имай предвид че застраховките от България тук НЕ важат за постоянно, можеш да караш колата с БГ номера и застраховка на Острова само 6 месеца т.е. ако колата остава за постоянно, ти трябва английски номер, английска застраховка, MOT, tax road и т.н. дори на кола с грешно поставен волан Simple Smile

# 236
  • някъде в орбита...
Ljoli, много зависи от шофьора. На мъжа ми не му е никакъв проблем да кара (и е карал когато е трябвало) из континента с десен волан, и тук с ляв. Аз обаче не го мога това, много ми е трудно щото се обърквам Tired

# 237
  • Bristol
Ljoli, много източноевропейци карат с такива коли, обаче има едно неудобство, като трябва да заобиколиш или изпревариш друга кола на тясна улица имаш много лоша видимост. Трябва или хубаво да се протегнеш и да погледнеш или да разчиташ на пътника до теб да ти каже идва ли насреща кола или не  Crazy
Моят влак яко закъснява. Има проблеми по сигнализацията преди Рединг и преди Бристол. Две конкурентни компании работят по тези участъци, не е нашата фирма. Ние ще всяваме смут в края на месеца в района на Кардиф  Laughing Хем ми е смешно, хем притеснено, защото щерката има следучилищни занимания и не искам да ги пропуска.

# 238
  • Лондон
Golden, моите летни билети съм ги взела на 16.12 миналата година Confused Не са евтини, но стават за датите, които съм избрала.... Сега обаче за Коледа са прекалили, няма да плащам такива суми  #2gunfire

Това за колите с обратен волан е много неудобна работа, за няколко дена туризъм става, но за постоянно, особено в трафика на Лондон, е безумно... Освен това, което Мери е казала, проблем са и паркингите с бариери, трябва да излезеш и да вземеш билет от другата страна. Най-лошото е с видимостта обаче, а предполагам и застрахователите ще дадат високи цени само заради обратния волан...

# 239
  • Манчестър
Ave, кога купуваш билетите за лятото? Аз все закъснявам  Embarassed

EasyJet пускат летните някъде около края на Септември месец.обикновено от към 20 Септ нататък ги проверявам почти всеки ден. Естествено много преди тази дата съм готова с почивките за следващата година.
Ще ти свирна тази година като ги пуснат... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт