Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 867
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Момичета има ли начин чрез линк/сайт да разгледам ГП-та в района където живее мъжът ми?
Или се пита в  конкретната община как са разпределени лекарите по райони?
Може ли да се запише освен ГП за нас, детски педиатър за детето ?
Благодаря ви предварително   bouquet

Пожелавам на всички прекрасни летни почивки! Предполагам как сте ги чакали цяла година (поставяйки се на ваше място) след година-две и аз ще съм така. Не обичам лятото, морето и още по-малко жегата, но живеейки  един ден в UK сигурно ще се моля за такова време  Simple Smile

# 241
http://www.nhs.uk/service-search/
аз търсих тук по пощенски код
специално педиатър не съм търсила, само GP записахме

# 242
  • Нотингам/Пловдив
Педиатър не си избираш. Регистрираш и детенце при общопрактикуващ лекар и това е. Ако не дай боже се наложи да се опре до педиатър Дж-пи то трябва да те прати. Линка където можеш да провериш за лекар го е написала М@я.
 За билети никога не сварвам, хубаво че мъжа ми дебне и намира иначе ще си стоиме тук: )

# 243
Ехо, здравейте  Simple Smile

Поздрави от една 'стара пушка', която случайно попадна пак тук. Сигурно даже и не ме помните. Не си спомням, откога не съм се вясвала. Даже и профила ми бяха изтрили.

Попрегледах няколко теми назад. Гледам, че нещата (и някои от хората) не са се променили особено.

Честито на Толумбата за бебето!Особено ме зарадва тази новинад, а и Филип е любимото ми име bouquet

МГМ ми стана симпатична.  Дано се наредят нещата.

И при мен нищо кой знае какво ново. Две деца, къща, мъж, училище, съседки, плейдейтс,  почивки  - обичайните неща  ooooh! По-скоро ми се обсъждат кори за баница и тенис уроци, отколкото НИН-ове и регистрации, но ще ви следя.

И моето дете е на почти 6, но още е на детски песнички. Цветак, твоята много е дръпнала.

Специални поздрави на всички други 'ветерани'.  Hug

# 244
  • Англия
Педиатър не си избираш. Регистрираш и детенце при общопрактикуващ лекар и това е. Ако не дай боже се наложи да се опре до педиатър Дж-пи то трябва да те прати.
За целта, обаче, трябва да ходиш и мрънкаш всяка седмица, може и по два пъти, ако пуснеш някоя сълза-още по-добре. Трудно те препращат на специалист по мои наблюдения.

# 245
  • Лондон
С 2 милиарда дефицит във финансирането на NHS за следващата година ще става само по-зле Confused Днес всички новини го отразиха...

Eleya, само гадая   Thinking Включването има ли общо с носталгията или съм на грешен път newsm78 По въпроса с порастналите 6 годишни... Всичко добре, но си признавам, че понякога ми е в повече ooooh! 

Тази сутрин например на път за училище, 1 час, обсъждахме кое е важно за един мъж, да бъде ideal boyfriend Laughing външността или държанието и отношението към the girlfriend.  Едно приятелско дете, което я носи на гръб през целия St James's Park, защото реши, че е уморена... Дадох го за пример Rolling Eyes Ей с такива неща се боря в момента.... Въпреки, че се надявах подобни разговори да ми дойдат до главата доста по-късно...

# 246
  • UK
Благодаря на всички за съветите, ще го помислим още малко, но май клоним повече към това да си вземем колата - ако ще да е за малко дори, за една година, но имаме още малко багаж, а и билетите са на безумни цени. Тъкмо ще е приключение да прекосим цяла Европа. Разбира се, съм наясно, че тук има нужда от регистрация и застраховка.

Мен вчера ме извикаха при сестрата на лекарската практика, където сме записани; оказа съм, че съм вдигнала много високо кръвно, което са отчели като съм се записвала. Вчера пак беше доста високо. Вероятно от стрес и от склонния ми към драматизиране на ситуациите характер Mr. Green. Сега мисля да ставам дзен  Praynig.

Утре съм на интервю за НИН. МГМ, желая ти успех, от разказите ти за живота ти тук досега разбирам, че не си била на перфектното място, така че промяната ще ти се отрази добре, стискам палци!

# 247
Ох аз за GP сега се опитвам да разбера тук дали ще ни викнат за профилактичен преглед. Не мен де, малката  Laughing. Нали в БГ се ходи всеки месец. Тук четох че се ходи на 9 месеца и после чак на 12 месеца и ние сме гранични. Защото като я записах вече беше направила 9 месеца. И сега се чудя да се обаждам ли да си запиша час, да не се ли  newsm78. Но ще изчакам още малко и ще се обадя да питам направо. Току виж пратили писмо Simple Smile.

tzvetak  Laughing, ако след 5 години и мен това ме чака, не съм готова  Laughing. Аз си мислех, че ще си говорим за принцове и принцеси, приказки, феи, али бали  Joy

# 248
  • Cambridge, UK
не се притеснявай за интервюто, мен ме питаха само кога съм влязала в страната, къде живея и защо ми е NIN
не погледнаха нито един от документите ми
след 6 седмици си получих NIN-a

# 249
А на вас за работа ли ви трябва?
Аз скоро няма да започвам, защото си гледам децата и се чудя дали да си вадя.

# 250
А на вас за работа ли ви трябва?
Аз скоро няма да започвам, защото си гледам децата и се чудя дали да си вадя.

И аз съм като теб. Сега засега ще гледам малката и няма да работя и по тази причина ще си вдя НИН след няколко месеца.

# 251
  • До хладилника, който обичам
Добър ден и добре заварили  Grinning

От известно време сме в Англия и реших да се запиша в темата официално. За една бройка щяхме да сме съседи на Биляна, но впоследствие Златната Толумба ни прикотка в нейната посока; тайно се надявам да успея да докопам бебето Филип за постоянно, но засега удрям на камък.

Плановете ни за острова не са скорошни, така че след прекарано много време в четене, проучване и ровене мисля, че нямам какво да питам Laughing Темите тук бяха много информативни, както и bghelp.co.uk форумът, и разбира се, gov.uk. Мога и акъл да давам чак (по прости въпроси  Mr. Green)

Голямото дете ходи на училище, от Admissions й предложиха място в хубава гимназия от есента. От училището, в което ходи сега, сме много доволни. Само съжалявам, че нямахме възможност да дойдем и да започне по-рано, много добре общуват с децата и всички са много мили с нея. Получи ето това писмо от една съученичка, а два дена по-късно, и от друга съученичка, още по-дълго. Много приятно ме изненадаха децата, въпреки че дъщеря ми не успява съвсем да оцени какъв жест правят те за нея Simple Smile Вчера я пратихме на рафтинг лагер с палатки с класа. Тя е много щастлива, надявам се да си струва.

Малкото дете ходи на градина, засега само 15-те часа, защото така или иначе съм вкъщи и мога да я гледам през другото време. След две предложения за не-харесано от мен училище, получи трето за хубаво начално училище, че даже с писмото дойде и телефонно обаждане от admissions, че и в друго училище от списъка ни има място и можахме да избираме. Сега ходи веднъж в седмицата в училище, да се запознае с децата, учителите и обстановката. Английски не говори, знае само прости yes, no, bye-bye и като им викна на тръгване бай-бай, всички се умилиха, "о, това е първата й английска дума!"  Laughing

За миналите интервю за НИН, обаждане до тях онзи ден ме 'успокои', че да, в рамките на шест седмици идвал отговор, но всъщност може да отнеме между 8 и 10 седмици. Ние във всеки случай чакаме вече над шест седмици, дано скоро да дойде. Изпуснах един курс към колеж, който исках да запиша, защото само с NIN приемат за него  Crossing Arms Вчера ме уведомиха, че повече не могат да ме чакат, групата е сформирана и ще се видим на есен, като си го взема пустия номер.

Туй то  Grinning

# 252
  • UK
На мен не ми трябва спешно НИН, но реших, че е добре да действам, защото активно си търся работа и ходя по интервюта, а деца нямаме за гледане, така че работа вкъщи за мен няма Simple Smile. На приятеля ми още не е излязъл, започна шеста седмица, откакто е бил на интервю, но и така си получава заплатата, така че когато стане.

Бу, страшно мил жест! Наистина понякога разсъжденията ни за хората са толкова стереотипни. На приятеля ми миналата седмица един колега беше написал в края на един мейл до целия ил екип "Лека нощ" на български.

# 253
  • UK
  Добре дошла Бу ! Писмото много ми хареса , прочетох поста преди няколко дни във фейса.

Преди два месеца мъжът ми напусна старата фирма и колегите му , му бяха надписали много сладка картичка на български. Доста се бяха постарали.

НИН по-добре си извадете докато имате свободно време , не се знае кога ще ви потрябва , а напоследък доста се чака.  Аз чаках около 7 седмици и тъкмо дойде , патката му с патка съм изхвърлила писмото заедно с едни стари фактури от М§С и сега чакам вече три месеца да ми го пратят пак.
 МГМ запретвай ръкавите и търси квартира и работа. Потърси фейсбук групи на английски мами по райони , там редовно се търсят бавачки. Ще стискам палци бързо да се наредят нещата.
  isolda1 незнам колко ти е голямо детето , но моето беше на година и половина когато се регистрирахме в практиката и никога не са ни викали на консултация. Скоро ходих да и слагат ваксината за Мен Ц и ги питах дали трябва да ходя да я мерят и теглят , казаха ми ако искам да ходя , не е задължително .

Искам да ви питам нещо. Запознах се с едно момиче, българка та тя ми твърди , че ако ти отпуснат кредит за университета , парите ги превеждали по твоя сметка и ти правиш плащането към университета , а и си харчиш от тях за наем , храна и други благинки.  На мен не ми се вярва много , знам че има помощ за детската градина или бавачка , ако си студент . newsm78 

# 254

isolda1 незнам колко ти е голямо детето , но моето беше на година и половина когато се регистрирахме в практиката и никога не са ни викали на консултация. Скоро ходих да и слагат ваксината за Мен Ц и ги питах дали трябва да ходя да я мерят и теглят , казаха ми ако искам да ходя , не е задължително .

Малка е, на почти 10 месеца. Ще взема да звънна и питам. Мерси, че писа.

Общи условия

Активация на акаунт