Великобритания - тема 52 Лятно Морска

• 43 874
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
    isolda1 някъде около вас, може да е в лекарската практика, може и да не е, трябва да има център, където да ходиш да мериш малката и да ти отговарят на общите въпроси. Всяка седмица е отворено в определени часове и дни, може и по няколко дни да работи, а ако е малко село може и през седмица да е. Не се записва час. Трябва да ти дадат една червена книжка и там записват колко е пораснало и тн.  Попитай, където си рег. при ДжиПи на рецепцията. Иначе доколкото си спомням трябва да ти пратят писмо за обстоен преглед за развитието на 9мес и после всяка година. При нас идват у нас всяка година и правят доста неща.
     Бу ние сме се запознали в Нотингам, но ти не се издаде, че си ти. Аз съм ти пращала картичка преди. Успех, много мило писмо  Peace
      И моята кифла на 5 май ще си говори за гаджета  Crazy Днес се карахме, че не и давам да е лакирана на училище. Лакирам и само краката, защото ме побърква  Rolling Eyes И днес и казвам, че учителката ми е казала, че е забранено да се лакирва, а тя ми вика, не е вярно, аз си показах краката, не ми се скараха, а ми казаха, че са прекрасни хаха...

# 256
М@я cocko благодаря за отговорите и линка  Peace Време е мъжът ми да задейства нещата и с ГП-то.

# 257
  • UK
Много благодаря на всички. Малко по малко се ориентирам... Страхувам се, че цялата тая драма ще ми провали отношенията с един мъж, с когото излизам от около месец... Sad

Я, Бу. Бу, на мен след интервюто ми казаха, че с тоя лист, който ти дават, можеш да започнеш работа, защото удостоверява че си чакаш НИН-а, не мина ли за твоя курс тоя номер? Иначе аз трябва да се изнеса от тук  точно шест седмици след интервюто, ако не дойде номера дотогава, оная каза, че ще ми го препрати, ама ще е кофти да не дойде...

# 258
Miss Fine, благодаря  Simple Smile

# 259
... но впоследствие Златната Толумба ни прикотка в нейната посока; тайно се надявам да успея да докопам бебето Филип за постоянно, но засега удрям на камък.

Аууу, на това тайно ли му казваш  Whistling
Добре дошла и в темата най-на края..

На края на година, когато най-не ми се работи, най-много работа има, пфу.
За другата година ми дават класа с най-напредналите деца. Малки генийчета с аутизъм.
Но да ми е истински интересно, едното е под грижа и родители и социални ще се съдят.
Другото пък се оказа с хранително разтройство, само с булимия не съм се занимавала.
От една страна нямам търпение за предизвикателствата, от друга, малко ми е страшно как ще се справя.
Но както се казва, едно по едно, да отикаме до ваканцията  Whistling

# 260
  • Лондон
Аууу, много силна става групата в Нотингам Heart Eyes

Толумбата, хубаво е, че в работата ти още имаш емоции, някои доста силни, радвай се, че и това май е до време... Иначе няма начин да не се справиш Laughing

Бу, радвам се за вас, отстрани изглежда много положително как се справяте с промяната....

# 261
  • Bristol
Ха Бу, и ти ли в кюпа! Като видях името и не повярвах, разбира се веднага асоциация с кърменето направих  Mr. Green

Ние края на месеца предаваме обект. Реших че не искам дежурства в дизайнерския офис да давам, а искам да тествам, повече неща се случват там и ще ми е по-интересно, а и ще науча повече. Добре, обаче в графика са ме писали да асистирам при тестването не на апаратурата по жп линията, а в контролния център на Кардиф! Което е супер предизвикателство, но нищо не знам за контролния център, нито съм виждала на живо. Колегите обещаха да ми дадат да прочета по въпроса, а тестващият на когото ще помагам ми казаха бил малко странен. Та сега хем чакам с нетърпение, хем ми е притеснено...

И да споделя, днес е първия работен ден на сина  Laughing Започна почасова работа. С нетърпение чакам да се върне и да сподели. Ох, кога беше бебче, кога вече приятелка има, кола кара и на работа ходи  Rolling Eyes Толкова бързо лети това време!!!

# 262
Аууу, много силна става групата в Нотингам Heart Eyes

Нали, нали  Sunglasses

Ха-ха, Merry и ти си на същата вълна работни страсти.
Синът ти бил пораснал..ами дъщерята! Направо ахнах като я видях  Flutter

На нашите асистенти от 1 юли им сменят условията в договорите.
Замислят нещо със синдикатите и няма да се учудим, ако някои просто не дойдат на работа от 1-ви.
Ще е пълен хаос и много неприятно за всички. Бълбука едно такова напрежение на работа..

# 263
Добре дошла на Бу:)
Браво на децата Simple Smile
Принцът Филип съм го заплюла откск знам за него,  тъй че ако извинете свяляйте ръцете от моя мъж:) Simple Smile Жиг -так!
И аз да се похваля, че в понеделник започвам voluntary job в център за деца с ASD И ADHD. Много се вълнувам. Колегите от работа много ме подкрепят,  дават ми насоки. Днеска даже ми показаха и служебната библиотека:)  Само се притеснявам,че децата ще свикнат с мен, а август няма да съм тук.
Моята Дивотия все я хвалят, а аз имам чувството че е затъпяла в градината. Някак ми се струва,че вродената й гениалност закърнява Simple Smile)) лапа си ръцете,  ъ-ка ми, сякаш има изоставане в развитието на моменти.  Party Crazy
Иначе ги командорела в групата де
Ох, понякога забравям,че е само нам две...
В общи линии едно също:)
И тя има обожатели. Един Калъм и един Лоренцо,  Аа и Кори. Само Лоренцо ми е съмнителен...

# 264
  • Манчестър
  Добре дошла Бу ! Писмото много ми хареса , прочетох поста преди няколко дни във фейса.

Преди два месеца мъжът ми напусна старата фирма и колегите му , му бяха надписали много сладка картичка на български. Доста се бяха постарали.

Искам да ви питам нещо. Запознах се с едно момиче, българка та тя ми твърди , че ако ти отпуснат кредит за университета , парите ги превеждали по твоя сметка и ти правиш плащането към университета , а и си харчиш от тях за наем , храна и други благинки.  На мен не ми се вярва много , знам че има помощ за детската градина или бавачка , ако си студент . newsm78 

Ами не е съвсем както ти е обяснила. Няма да изпадам в подробности, но в общи линии:

Заем за tuition fees - компанията отпускаща заема плаща директно на университета , след каточе докаже посещение на унито им това е на 90-ия ден от започването на курса. Начислява се лихва, като се започва да изплащане когато се достигне минимум доход на година. Не може да се банкрутира, но ако не изпратиш едно пени в 25 г срок се отписва.

Maintenance fee това е заем които се отпуска за помощ за живеене - наем, храна и т.н

Grants - дава се на деца от бедни фамилии, зависи от много фактори,дали живее с родители,далече от родители, в Лондон/извън Лондон и т.н.

# 265
  • Манчестър
Четохте ли какво става във Варна ? Жесток порой,кв. Аспарухова ме под вода и се очаква нова вълна, едно дете загинало и 7-8 в неизвестност. Имаме приятели в квартала,но няма никаква връзка с никой....

# 266
  • London
Влизам за запис и да се похваля, че моята дъщеря вече чете!
Много съм горда! Heart Eyes

# 267
Четох, да. Голяма ужасия. Наводненията са най-страшното бедствие  Confused

Bean,

Браво на дъщеря ти.

Комаре,

пък в на Филип дори имат часове по френски
Да не пропуснеш да го оцениш как бълбучка на френски като го видиш другия път  Laughing

Честито на Толумбата за бебето!Особено ме зарадва тази новинад, а и Филип е любимото ми име bouquet

Благодаря, eleya. Я сега си признай и стария ник, не е честно така  Flutter

# 268
Здравейте мацки!

Бу добре сте дошли, много ми беше приятно да се запознаем! Браво на дечицата!

Хайде дано и при нас се наредят нещата и скоро да сме там Laughing

Been браво на детенце!

Аз съм много щастлива!В събота ще имаме гости от Лондон. С мацката си изгледахме първородните деца заедно (аз кърмих щерка и) и много си ги обичам, а не са ни идвали на гости от 4 години Heart Eyes

Тази година ми върви на гостита Heart Eyes

Аз заради това местене не смея да се запиша в унито. И при нас много неща се променят и се усеща напрежение. Това което не ми харесва че определено се работи по симпатии. За догодина наеха две девойки, които нямат образование и опит и говорят като от "Benefit street" предаването, а на други  с образование и опит им отказаха.  newsm78

# 269
  • Англия
Аз се включвам малко късно, относно НИН. Бях на интервю докато бременеех, защото видях на бланката за детските, че го искат. И докато пристигне едва не пропуснах 3 месечния срок след раждането на детето, за да ги клеймна. Тогава ми казаха, че дори да не е пристигнал мога да започна работа.(9-месечният корем явно и убегна)

Общи условия

Активация на акаунт