Счетоводни въпроси

• 130 538
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 105
Регистрирането на фирма,не означава ,че действа.

# 106
Преди 5 год. не се допитах до счетоводител и адвоката ми направи ЕТ. Резултата от това е всяка година плащам по 350 лв. патентен данък /не съм регистрирана по ДДС/. Обекта е магазинче за цветя с общ оборот на година около 13-14 000 лв., работя само аз. Счетоводителка ме посъветва да си направя едно ЕООД /за да избегна плащането на този данък/, то би трябвало да излезе до няколко дни и съответно прекъсна осигуряването на ЕТ. Притеснява ме факта, след като демонтирам паметта на ЕТ и съответно прехвърля касовия апарат на името на ЕООД, възможно ли е да си предизвикам някаква ревизия от НАП на ЕТ? Да спомена и че не съм плащала осигуровки за почти цялата 2014 г., но аз ги плащам накуп след 08.03 следващата година. Въобще правилно ли постъпвам? Благодаря на всички за мненията.

# 107
Преди 5 год. не се допитах до счетоводител и адвоката ми направи ЕТ. Резултата от това е всяка година плащам по 350 лв. патентен данък /не съм регистрирана по ДДС/. Обекта е магазинче за цветя с общ оборот на година около 13-14 000 лв., работя само аз. Счетоводителка ме посъветва да си направя едно ЕООД /за да избегна плащането на този данък/явно счетоводителят ви е преценил,че при този оборот ще имате и равен на него разход,за да не дължите корпоративен данък-годишен 10%, то би трябвало да излезе до няколко дни и съответно прекъсна осигуряването на ЕТ. Притеснява ме факта, след като демонтирам паметта на ЕТ и съответно прехвърля касовия апарат на името на ЕООД, възможно ли е да си предизвикам някаква ревизия от НАП на ЕТ не ? Да спомена и че не съм плащала осигуровки за почти цялата 2014 г.,дължите лихви върху тези осигуровки,ако това за вас има значение но аз ги плащам накуп след 08.03 следващата година. Въобще правилно ли постъпвам?след като не доплащате годишно изравняване на осигуровките,може би това е удачен вариант Благодаря на всички за мненията.
Весели и спокойни празници!

# 108
  • В един копнеж!
Имам един тъп въпрос, за който се надявам на умен отговор.
Смущава ме нещо...ако фирма А е с регистрация град. Варна, и има работник на тр.договор, регистриран в НАП, че работи в тази фрима, но адреса на регистрация на това лице е във Търново, къде трябва да му се внасят осигуровки? По регистрация на фирмата или по адрес на НАП на лицето?!? ooooh!

# 109
По регистрация на фирмата.

# 110
  • В един копнеж!
По регистрация на фирмата.
Благодаря ти!  Flutter

# 111
здравейте!Въпроса ми е следния - собственик съм на ЕООД и се осигурявам на 420 лв в момента,Предстои ми един доста дълъг период в болнични- въпроса ми е ще внасям ли осигуровки пак след като съм в болнични?

# 112
  • Варна
здравейте!Въпроса ми е следния - собственик съм на ЕООД и се осигурявам на 420 лв в момента,Предстои ми един доста дълъг период в болнични- въпроса ми е ще внасям ли осигуровки пак след като съм в болнични?
Внасят се само здравни осигуровки. Дано сте се осигурявали върху по-високия процент социални осигуровки.

# 113
Благодаря!Има ли някой от Пловдив тук със счетоводна кантора- ако да ще помоля за контакти

# 114
Здравейте,
моята кантора е в Пловдив. Изпратих Ви контакти на лично. С радост ще помогна.

# 115
Днес имам следното питане - вчера когато бях при лекаря ми обясни,че няма как през цялата си бременност да бъда в болничен,защото съм имала право само на 6 месеца,Наистина ли е така?А аз карам доста рискова бременност

# 116
Лекарят ти наистина може да ти дава до 6 месеца болнични, като 45-дневния преди раждане не влиза в тези 6 месеца. За разликата от месец и половина трябва да се явиш пред ТЕЛК за удължаване на болничните.

# 117
Благодаря!А за ходенето на ТЕЛК,гинеколога ли пак трябва да ме изпрати?

# 118
Да, гинеколога.

# 119
 Новата бланка ли трябва да използвам, за да издам служебна бележка за дохода от 2014г.?

Общи условия

Активация на акаунт