Счетоводни въпроси

• 130 927
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Само да допълня: първите 3 дни от болничния се плащат от работодателя - 70 %; от4-ия ден плаща НОИ - 80 %.

# 721
  • Където си поискам:)
Благодаря Ви много за бързата реакция. А колко беше максимумаболнични дни за мен и за дете на година преди да се наложи явяване пред ЛКК. И се има предвид календарна година, нали?

# 722
  • В полите на Пирин планина
Благодаря Ви много за бързата реакция. А колко беше максимумаболнични дни за мен и за дете на година преди да се наложи явяване пред ЛКК. И се има предвид календарна година, нали?

40 календарни дни.

# 723
  • София
Петър е млад ИТ специалист. Работи по проекти за българска фирма.
През юни 2017год. минава оборот 50 хил. лв. и от юли 2017 се регистрира по ЗДДС чл. 95 ал.1.
От 01.10.2017 Петър е назначен на трудов договор в същата фирма.
Вече няма да формира облагаем оборот по ЗДДС.
Може ли декември месец Петър да се дерегистрира по чл. 108 ал. 1 т.1 от ЗДДС след като оборота му падне под 50 хил. лв.?

# 724
Да,може да се дерегистрира по ЗДДС.

# 725
  • София
Да,може да се дерегистрира по ЗДДС.
Благодаря!

# 726
Здравейте,  , писах в темата за работа  , но мисля че въпросите ми са за тук ,нуждая се от отговор на следните въпроси:
Започнах работа и в момента съм в изпитателен срок , но не съм доволна и кандидатствах за държавна работа, одобрена съм да се явя на тест. Имам ли право да пусна едномесечно предизвестие , ако бъда одобрена.
Някъде бях чела , че ако лицето започва работа като държавен служител, то е освободено от месечно предизвестие и може веднага да започне работа.
Благодаря ви предварително!

# 727
Здравейте,  , писах в темата за работа  , но мисля че въпросите ми са за тук ,нуждая се от отговор на следните въпроси:
Започнах работа и в момента съм в изпитателен срок , но не съм доволна и кандидатствах за държавна работа, одобрена съм да се явя на тест. Имам ли право да пусна едномесечно предизвестие , ако бъда одобрена.
Някъде бях чела , че ако лицето започва работа като държавен служител, то е освободено от месечно предизвестие и може веднага да започне работа.

чл.327, ал.1, т.9 от Кодекса на труда

П.С. Само да поясня, че "държавна служба" означава да започнете работа като държавен служител.

# 728
Извинявам се ако въпроса ми не е за тук. Ако имам дялово участие във фирма, нефункционираща, не извършва дейност, мога ли да се запиша на борсата да взимам обещетение?

# 729
Здравейте,  , писах в темата за работа  , но мисля че въпросите ми са за тук ,нуждая се от отговор на следните въпроси:

чл.327, ал.1, т.9 от Кодекса на труда

П.С. Само да поясня, че "държавна служба" означава да започнете работа като държавен служител.

Благодаря! bouquet

# 730
  • Варна
Здравейте пуснах тема ,но може би и тук трябва да си задам въпроса.
Какво мислите за договор за съдружие вместо трудов договор. Защо?

http://www.bg-mamma.com/?topic=1000473

# 731

Това е все едно да питаш какво мисля за пица вместо айрян. Едното няма нищо общо с другото.
На въпросите ти по отношение на това какив отговорности произтичат от този договор за приятелката ти, не може да се отговори, без да знаем формата на дружеството и устава.
Като цяло обаче, приятелаката ти трябва ужасно много да иска тази работа, за да подпише подобен договор.

# 732
  • Варна

Това е все едно да питаш какво мисля за пица вместо айрян. Едното няма нищо общо с другото.
На въпросите ти по отношение на това какив отговорности произтичат от този договор за приятелката ти, не може да се отговори, без да знаем формата на дружеството и устава.
Като цяло обаче, приятелаката ти трябва ужасно много да иска тази работа, за да подпише подобен договор.

Заплатата е смешна,идея нямам защо го е подписала. Най-вероятно защото е в безизходица. Фирмата е ДЗЗД и не я открих в търговския регистър.Общо взето се притеснявам да не се окаже длъжник накрая...

# 733
ДЗЗД  го търсете в регистър Булстат, а не в Търговския регистър, защото не е търговец по смисъла на ТЗ.

# 734
Какво трябва да съдържа една заповед за инвентаризация? Има ли задължителни елементи? Ако може отговорите да са обезпечени и със съответните закони, правилници, наредби и др. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт