Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 26

• 46 712
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • варна
Малката беше пипнала някакъв  вирус (поне си мисля че е вирус ) с лека температура 37,1 и гъбички в  устата (хомеопатката каза съчетано с херп ангина).
Лекауваме се още устата и почти се изчисти и преди малко беше хапнала малини в чашка и не искаше и аз по инерция ги подпуках с найната виличка  Tired
Три дни тука мия всичко отделно със сода и т.н и сега накрая се изложих .
Та тъпия ми въпрос е дали е заразна все още ,че само това ми трябва гъбички в устата.
Той въпроса ми не е много свързан с бременност ама ...

# 601
  • София
Нашия имунитет е по-силен.Не би трябвало да те прихване.

# 602
Kat Sazdova, пиши на кирилица, че трудно се чете какво си написала!  Peace
Аз имах много болки в началото, точно такива като преди М. Но аз съм с обърната матка и докторът каза, че заставала в нормално положение, затова и съм имала такива болки. За този си проблем разбрах в 9-та седмица от бременността... Преди това никой не ми беше споменавал за обърнати матки.

# 603
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
kle0patra ,сестра ми чак когато заживя извън България, разбра, че има подобна  физиологична особеност ( двурога матка ) ! Тук гинеколозите бяха пропуснали да го споделят ...

# 604
Обърнатата матка е доста често явление при жените и не е нищо страшно. Мисълта ми е, че доктора може и да го види и сигурно го вижда, но не е задължително да го каже, това състояние нито изисква лечение нито нещо друго, двурогата матка е нещо съвсем различно Peace. На мен също като забременях чак ми казаха, че съм с обърната матка Peace

ето за обърнатата матка http://bremennost.bg/obarnata-matka.html

# 605
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мисълта ми беше, че това и беше казано още на първия профилактичен преглед, а тук, никои не го е споменавал...

# 606
 Извинявам се за може би глупавият въпрос, но как се разбира дали една жена има широс таз или не????

# 607
Извинявам се за може би глупавият въпрос, но как се разбира дали една жена има широс таз или не????

Ако става въпрос във връзка с раждане, се прави замерване на главата на бебето и ширината на таза на майката като по този начин се преценява дали бебето може да излезе...грубо казано.

# 608
  • ул. "Мечтание"

Тази статия вероятно ще ти е интересна: http://amotherisborn.wordpress.com/2009/05/01/bigbaby/

# 609
Здравейте момичета, извинявам се, че нахлувам така в темата, но ви моля да споделите как е било при вас. Наскоро разбрах, че съм бременна след ин-витро. ЧХГ се удвояваше правилно. Но всякакви симптоми при мен липсват, гърдите преди ме боляха, но болката вече почти отшумя. Даже като че ли  вече са и по-меки отпреди. Много ме притеснява това. При вас в начална бременност имало ли е такова нещо? Или трябва да отписвам вече тази бременност  Sad

# 610
  • Варна
Нищо не отписвай. Тези симптоми... При мен липсваха в началото. Чак по-късно ме налегна хронична умора и това беше всичко.

# 611
Здравейте, искам да ви попитам няколко неща:

1. кога най-рано може да има симптоми на бременност?
2. дните/седмиците за тези симптоми след половия акт или след овулацията се броят?

3. възможно ли е 7-8 дни след половия акт да има симптоми?

# 612
Здравейте момичета, извинявам се, че нахлувам така в темата, но ви моля да споделите как е било при вас. Наскоро разбрах, че съм бременна след ин-витро. ЧХГ се удвояваше правилно. Но всякакви симптоми при мен липсват, гърдите преди ме боляха, но болката вече почти отшумя. Даже като че ли  вече са и по-меки отпреди. Много ме притеснява това. При вас в начална бременност имало ли е такова нещо? Или трябва да отписвам вече тази бременност  Sad

Като за начало се успокой Simple Smile Всяка бременност е различна. Някои ги болят гърдите, други не. На някои им е лошо, други повръщат, а трети въобще не знаят какво е това. На някои корема им расте бързо, при други (като мен) в 6-тия месец едва се забелязва. Ходи си редовно на прегледите, не се натоварвай и не си причинявай излишни притеснения. Ходи при лекар/и, на които имаш доверие и щом те казват, че всичко е наред, не се хващай за симптоми като болезнените гърди Simple Smile Стискам палци всичко да е наред и след няколко месеца да гушкаш малкото съкровище Simple Smile

# 613
Няма една с една бременост да си приличат, всяка е индивидуална. И аз в началото нямах никакви симптоми за това и мислех, че този месец сме пропуснали, но уви... С близнаци съм и лекарите казват, че трябва много да повръщам- за сега само ми се гади, не съм върнала нито един път. Така, че спокойно и на двете момичета, питащи за симпомите, няма точно определени правила  Peace

# 614
Аз попитах с по-друга идея.  В интернет, което успях да намеря като инфо е, че най-рано 3-4 седмица има симптоми, но беше пак мнение, а не научна статия или нещо такова. Интересуваше ме по-рано дали може да се появят по принцип, а не някакво изключение на някой да му се е случило. И това 3-4 седмица се брои от половия акт или от овулацията (когато става зачеването уж). Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт