Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 26

• 47 603
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
Всеки тук е минал по този път на очакването, но никой не може да ти влезе в главата и да ти каже да спреш да мислиш, то си зависи от теб колкото повече си внушаваш толкова по-голямо е разочарованието после ако цикълът дойде. При някои двойки забременяването отнема по няколко месеца, ако всеки път ще си така не знам  Crazy.....купувай тестовете и ги прави ако това ще те успокои, но според мен просто си тренирай малко психиката и си намери занимане - излизай, филми, книги и т.н.

# 61
Остават ми 3 дни до цикъл и нон-стоп в главата ми е мисълта - "дали ще ми дойде". Направо ми идва да изкупя тестовете от аптеката и да правя през няколко часа. Blush Не знам как да спра да мисля за това, ако някой може да помогне, приемам съвети с удоволствие.
Кръвен тест и веднага ще разбереш дали ще ти дойде!

# 62
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте!
Какъв "документ" или по скоро по какъв начин се уведомява работодател официално за бременност на служител? Имам предвид личен лекар ли го издава или гинеколог? И може ли да бъде издаден такъв документ от гинеколог, които не е избран да води ЖК ( лекар в клиника ).
Благодаря предварително!

# 63
  • в огледалото на живота
Здравейте!
Какъв "документ" или по скоро по какъв начин се уведомява работодател официално за бременност на служител? Имам предвид личен лекар ли го издава или гинеколог? И може ли да бъде издаден такъв документ от гинеколог, които не е избран да води ЖК ( лекар в клиника ).
Благодаря предварително!
Никога не са ми изисквали такъв документ.
Уведомявала съм устно и лично в такова положение.
Закона те пази и нямат право да те освободят от работното място.
Пък и с времето нали е видима промяната.... Simple Smile

# 64
Grim Reaper ето тук цитирам пост от тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=377086

Здравей, официалната процедура е да напишеше писмено уведомление до работодателя ти, чл. 313 ал. а от кодекса на труда, прилагаш и въпросния документ от лекарката и го даваш в администрацията на вашата фирма или ТРЗ ви и искаш да ти дадат входящ номер, с който е заведено твойто уведомление при тях. По този начин при евентуален проблем можеш да информираш ИТ и да кажеш че с този входящ номер е заведено твойто писмено уведомление към работодателя ти. Дано съм била полезна с информацията

devi4ca и аз съм уведомявала устно, ама всякакви работодатели има може да те махне и да каже, че не е знаел че си бременна  Rolling Eyes

# 65
  • в огледалото на живота

devi4ca и аз съм уведомявала устно, ама всякакви работодатели има може да те махне и да каже, че не е знаел че си бременна  Rolling Eyes
И ти си права  Peace
За жалост има и такива работодатели,но явно аз съм попадала на свестни...

# 66
 Здравейте, отново!
Благодаря за бързата информация. Чудесни сте!
Да, в един момент няма как да се скрие "инцидента"  Simple Smile, но всеки гледа собствения си интерес...
 Не знам колко ще е очаровано ръководството, няма незаменими хора, ако преценят, че не им се занимава да ми пазят работното място, да ми търсят временен заместник и т.н
 Работодателите ми са коректни като цяло, но съм била свидетел на лошо отношение  към бивши колеги, "измислени" нарушения, мъмрения, глоби, за да не се плаща последна заплата и т.н.
Твърде рано е при мен, но искам да съм запозната все пак.
Благодаря!

# 67
  • в огледалото на живота
Здравейте, отново!
Благодаря за бързата информация. Чудесни сте!
Да, в един момент няма как да се скрие "инцидента"  Simple Smile, но всеки гледа собствения си интерес...
 Не знам колко ще е очаровано ръководството, няма незаменими хора, ако преценят, че не им се занимава да ми пазят работното място, да ми търсят временен заместник и т.н
 Работодателите ми са коректни като цяло, но съм била свидетел на лошо отношение  към бивши колеги, "измислени" нарушения, мъмрения, глоби, за да не се плаща последна заплата и т.н.
Твърде рано е при мен, но искам да съм запозната все пак.
Благодаря!

Ами първо честито все пак   bouquet
И спокойна бременност желая с разбрани шефове  Wink

# 68
Какъв инцидент Laughing Напълно нормални неща, ти направи каквото трябва, извади си документите, за да знаеш, че от твоя страна всичко е изрядно, в крайна сметка, това е хубаво нещо и струва повече от каквато и да е работа. Аз преди доста години бях на инатервю , в което ме попитаха имам ли нещо против да подпиша, че няма да забременявам 2 години, дори и тогава им отказах, въпреки че нямах планове за това,  знам ли какво ще стане до две години?  #2gunfire #2gunfire

# 69
Шегувам се, "инцидента" е планиран, чак сме шокирани от бързия резултат Simple Smile
Започвам да събирам информация и да се интересувам от всички аспекти свързани със състоянието ми; Рано е, но искам да съм подготвена, а не да кажа днес "устно" , а в края на месеца да тръгнат да ме освобождават "по взаимно съгласие"... Надявам се, да няма мизерии, все пак работя от години за тази фирма.
Благодаря пак за вниманието и бързото инфо!

# 70
Леко бременеене  и щастлив финал! Hug

# 71
Здравейте мами, днес си направих тест, защото ми закъснява повече от седмица и на теста излязоха  EFP Това ми е първа бременност и честно да си кажа ми е доста притеснено, но пък съм супер щастлива.   ura Моят приятел доста се притесни и той, но пък се зарадва доста.  Rolling Eyes Та въпроса ми е кога най-рано трябва да отида на гинеколог за преглед и какво включва той? Ще съм ви много благодарна, ако обърнете внимание на въпроса ми. Simple Smile

# 72
  • ул. "Мечтание"
Здравейте мами, днес си направих тест, защото ми закъснява повече от седмица и на теста излязоха  EFP Това ми е първа бременност и честно да си кажа ми е доста притеснено, но пък съм супер щастлива.   ura Моят приятел доста се притесни и той, но пък се зарадва доста.  Rolling Eyes Та въпроса ми е кога най-рано трябва да отида на гинеколог за преглед и какво включва той? Ще съм ви много благодарна, ако обърнете внимание на въпроса ми. Simple Smile

Освен ако нямаш някакви проблеми или неразположения, които изискват лекарско внимание не е нужно да бързаш с прегледа. Най-рано препоръчват поне две седмици след закъснението.
Леко бременеене!   bouquet Hug

# 73
lilss.94 честито Simple Smile. Аз бях от бързащите и отидох на 5 дни закъснение  Laughing , гледаха ме с вагинален ехограф и ми казаха само че виждат плоден сак и толкова. Извикаха ме след 10-на дни т.е. се получава точно 2 седмици закъснение и чак тогава в плодния сак се видя ембрион.

# 74
Честито lilss.94 Simple Smile
Първия преглед при мен беше вагинален ехограф (дано не го описвам грешно) , снимка на плода, и след това кръвен тест за кръвна група и резус фактор ( това е важно ) , ако е - фактора и таткото прави кръвен тест, и после коментирате с лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт