Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 26

• 47 634
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Много ви благодаря за бързите отзиви.  Hug Дано всичко бъде наред, защото много съм се притеснила и цял ден ръцете ми са ледено студени от притеснение.  Laughing

# 76
Честито! Успешно и леко бременеене  Hug
Аз отидох 1 седмица и 3 дена след закъснение. Направи ми снимка и каза че съм на около 4 седмици и затова ме извика след още 2 седмици, за да чуем сърчицето  Laughing Аз си взех направление, така че и двата ми прегледа се покриха с направлението. То важи 1 месец от първия преглед на специалиста.
лек ден на всички  Hug

# 77
  • София
Здравейте!

Интересуваме стандартно ли да изчислявам г.с., при положение, че съм забременяла по време на доста късна О? И в този ред на мисли кога да направя първия преглед при гинеколог?

Последен М: 24.04.2014 г. ---> О: 19-20.05.2014 г.

ЧХГ от 30.05. - 9.6
ЧХГ от 02.06. - 59.8

Предварително благодаря за отговора!

# 78
Някой би ли ми препоръчал добър гинеколог от София, защото чета какво ли не по темите и вече тотално се шашнах и не знам какво да правя..  newsm78

# 79
  • София
Кой район на София?

# 80
Веси, не, че те преследвам, ама  Laughing ... Не би трябвало да си изчисляваш термина стандартно. Стандартното изчисление обикновено дава разлика от 3-4-5 дни, което не е проблем, но пък е улеснение при изчислението. При теб разликата е почти месец, което никак не е пренебрежимо. Като отидеш на лекар кажи и кога ти е била овулацията. Моят термин също е изчислен спрямо овулацията и на всеки преглед давам тази дата, а не датата на цикъла. Така изчисляваме колко порастнал е грахът.

# 81
  • ул. "Мечтание"
Веси, изчислявай по овулация.  Peace

Ето този календар например може да изчислява по овулация/дата на зачеване: http://www.babycenter.com/pregnancy-due-date-calculator (цъкваш на втората опция).

# 82
  • София
Шоко, запитването тук го пуснах вчера, преди да ми разясниш за възможността да смятам посредством О.! Crazy Hug

Нощни очи, страхотен и полезен линк. Благодаря ти! Hug

Значи съм в четвърта седмица. Party

# 83
  • варна
Здравейте ,моя проблем с гърлото се оказа, че имам две като пъпки на задната страна на сливицата и затова ме боли от време на време .
Докторката ми изписа тозилотрен и дологел да си мажа сливицата .
Много ми е странно тия пък нещаот какво се появиха .
Лекарката каза че нямала направление за унг да ми вземат секрет и АГ ще ми даде ,но чак на 11 когато съм на ЖК.

# 84
mimenceto123 какво значи като пъпки, да не е афти  newsm78 а са се появили най-вероятно от "работата" по устата ти. На мен ми се е случвало така преди време вадих два мъдреца от една и съща страна в рамките на седмица и накрая ми задращи леко гърлото и ми излезе афта и зъболекарката ми каза, че е от това.

# 85
  • варна
Може ,не знам дано да мине бързо ,че бактЪн -казано по бългАрски  Mr. Green

# 86
Гърлен секрет ще установи какви и от какво са пъпките.

# 87
Магика в близост до кв. Бояна, примерно във ВМА, Света София, но също така нямам претенции дори и да е по-далеч. Simple Smile  Hug

# 88
  • София
Аз съм в другия край на София...Другите мами да помагат за твоя район. Peace

# 89
Здравейте ,моя проблем с гърлото се оказа, че имам две като пъпки на задната страна на сливицата и затова ме боли от време на време .
Докторката ми изписа тозилотрен и дологел да си мажа сливицата .
Много ми е странно тия пък нещаот какво се появиха .
Лекарката каза че нямала направление за унг да ми вземат секрет и АГ ще ми даде ,но чак на 11 когато съм на ЖК.
Да се включа и аз тук .Не чакай до 11.06.Ако трябва отиди веднага или поне се обади на АГ и му кажи проблема.Не вярвам да ти откаже направление.

Като ви чета за УЗ се изумявам.Още ли има АГ-та които правят само 2 УЗ,защото само толкова са по ЗК?

Общи условия

Активация на акаунт