Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 26

• 46 731
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Понеже имам спор с една приятелка, реших да попитам и вас - възможно ли е, веднага след като ти е свършило, да забременееш? Аз до колкото съм запозната тази възможност е минимална, но все пак бих се радвала и на отговор от някоя от вас Simple Smile

Колко веднага  newsm78, при мен 2 дена след него Laughing

# 571
На 11 ми идва, свършва на 18, на 19-и правя секс и хоп - бебе Laughing

# 572
  • София
Бих искала и аз да попитам нещо.
Резултатите от първата ми ФМ са нормални, всички показатели се развиват перфектно. Това, което ме притесни обаче е, че плацентата е ниско. В документа, който ми издадоха пише: Плацента - Локализирана по предна стена на границата с канала. Няма отлепяне. В деня на изследването бях в 12 г.с. + 5 дни.

Според вас нормално ли е плацентата да е толкова близо до канала за този срок? При вас как беше?

# 573
Понеже имам спор с една приятелка, реших да попитам и вас - възможно ли е, веднага след като ти е свършило, да забременееш? Аз до колкото съм запозната тази възможност е минимална, но все пак бих се радвала и на отговор от някоя от вас Simple Smile

Колко веднага  newsm78, при мен 2 дена след него Laughing

Почти буквално веднага - през деня ти свършва и през нощта по някое време правите опит.

# 574
  • ул. "Мечтание"
Почти буквално веднага - през деня ти свършва и през нощта по някое време правите опит.

Рядкост е, но се случва.

# 575
  • София

Рядкост е, но се случва.

Особено при положение, че сперматозоидите могат да живеят 3-5 дни във влагалището, преди да оплодят яйцеклетката.
И, ако 9999 е с по-къс цикъл...

# 576
˙Веси˙, аз съм с ниска плацента. Бях на ФМ през 12г.с., но тогава и да е била ниска, не са ми казали. Диагностицираха ми я на ФМ през 19г.с. Миналият месец (7-ми) беще леко се повдигнала. По принцип може да се вдигне с растенето на матката, но трябва много пазене (без физически натоварвания, без дълги разходки, без вдигане на тежко, без нерви...). Лекаря ми каза, че ако не се вдигне до 7-8ми месец, пазенето трябва да е още по-строго, за да не стане беля... Също така, ако остане ниско секциото е задължително.
Почивай си, а на всяка следваща ЖК си питай АГ-то накъде е плацентата. Стискам палци да се вдигне!

# 577
  • София
˙Веси˙, сега се рових в документите. Аз бях с ниска плацента.
Изследването ми е било в 17та г.с. Плацентата е била по задна маточна стена, на 2 см от канала.
Първите месеци ми бяха кошмарни - имах чувството, че ходех с тиква между краката. Имах доста болки. Забрани за секс, пътуване и т.н.
Към 6тия месец явно се беше вдигнала и живнах малко, даже си позволихме едно кратко пътуване София - Пловдив.
Родих нормално.

# 578
Светле, аз и обиколката си меря, има си разлика. Но отидох на лекар и всичко е наред за сега. Тези панически дни са минали, чакам следващите.  Grinning

9999, животът на сперматозоидите също е фактор. Ако имат късмет, могат да си поживеят няколко дни.

# 579
  • Плевен
Мацки като разберете че сте бременни кога отивате на гинеколог веднага след като разберете или?

# 580
Веси, щом плацентата не е превиа, почти със сигурност ще се вдигне по-късно. 12 гс е доста рано. На мен в 17 гс  беше ниско, а вече си е добре. Но все пак се пази много.

Натали, аз ходих на гинеколог около две седмици след като ми закъсня, за да съм сигурна, че ще се види бебето. Иначе почти веднага си взех направление от личния

# 581
  • Плевен
Супер значи тази седмица или другата най-късно отивам и аз.
Обаче не си падам много много по доктори ма нали е за добро ще го преживея Laughing

# 582
И да не си падаш по доктори, през бременността трябва да ходиш. Peace
Аз отидох 1 седмица след закъснение. Запази си час от по-рано, да не се окаже, че са заети.

# 583
  • Плевен
Добрее благодаря Simple Smile нещо по специално което трябва да знам или просто така?

# 584
  • София
MiSsKisS, An Mary, Burmette - много ви благодаря за коментарите. Hug Hug Hug
Аз се следя при двама лекари. Никой не е споменавал Плацента превия. Единият от лекарите ми дори не коментира, че е ниско, другият спомена, че е доста ниско, като каза, че в този период това било положението.
За всеки случай ще лежа повечко... След 10-ина дни ми предстои да пътувам, лекарите бяха категорични, че няма проблем. Дано да е така наистина! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт