Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 4

• 33 556
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Аз нищо няма да купувам предварително, другата седмица има родителска среща и тогава предполагам ще кажат какво искат.

Учудвам се, че не работят с водни и темперни бои в 1ви клас.
Може би защото Калина от 2-3години в къщи рисува с такива, както и школата по живопис, където я водя.

За телефон, преди няколко дни ми обяснява как иска телефон в училище, но не мисля на този етап да купувам. Искам да видя каква е обстановката в клас, както и изискванията на учителя и тогава. Реално не и трябва. Училището е на няма и 5мин. от дома.

# 31
  • Някъде в облаците
  bouquetХайде и аз в новата тема, да не изпусна нещо ............. до  Последната ваканция преди голямото начало   bouquet - много ми хареса заглавието на темата !
Вчера - последното тържество, още ми е .... мъчно. Прекрасна детска градина, прекрасна група, прекрасни учителки и леля. Мира 4 години се чувстваше .... пак прекрасно. Учителките, както винаги ни изненадаха, този път нямаше песни и танци, а - два отбора - отбор "Знам" и отбор "Мога" и се състезаваха с различни задачи и по различни теми. Та - видяхме родителите, че знаят децата и то доста - от математика, до география, Химна на Европейски съюз, първия български космонавт, съседни държави на България и ..... така.
Моето гардже - капитан на отбор "Мога" bowuu, най-добро приятелче - капитан на отбор "Знам". Естествено - отборите завършиха с равен брой точки.  Laughing Laughing Laughing
Накрая - удостоверенията, сълзи в очите на родители и учителки, любимата ни помощник възпитателка направо си се разплака, първо от директорката и после от всички - На добър час, мили деца!  Heart Eyes
В събота - годишния концерт от Британика в Зала 3 на НДК и приключваме сезона на откритите уроци, тържествата и концертите.
Чакам 03 юни - класирането и обявяването на приема в училищата, още си ме тресе треската за 38-мо ОУ.
Maryse - в коя школа по живопис водиш Калина? Мира откакто хвана молив от съвсем малка - непрекъснато рисува. Рисува с всичко и върху всичко - хартия, плат, камъни, саксии  Crazy Рисува всеки ден и може да го прави по цял ден. Отдава й се, както и приложни техники - обожава. Всички ми повтарят - заведи я някой да я види, аз не мога да измисля къде. Миналото лято я водих в Тринити кидс, уж школа по рисуване и изкуства, ами , оказа се, че аниматорките - рисуват. Не става така.

# 32
denniss, о, аз съм в Плевен и за съжаление не мога да ти помогна.
Много е важно обаче на какъв преподавател ще попаднете....на детето да му пасне, самият стил на работа също да е подходящ.
Освен рисуването, изработват и различни неща от глина. След това се пекат и после си ги оцветяват.
Аз си мислех, че защото е малка (6г) не си дава много зор преподавателката, но след разговор с няколко по-запознати хора и в тези среди се оказа, че всичко е съобразено с възрастта.

# 33
  • София
denniss, колко хубаво звучи всичко.

Жалко, че при нас успяха да помрачат празничното ни чувство. Нямам търпение да приключим отношенията с тази ДГ. Утре е нашия открит урок, таксите ще ги плащаме от утре, за да можем да си вземе удостоверенията навреме за записванията. На открития урок подготвих грамоти, кито да им дадат.

За телефоните - вече има, подариха му го за РД. Мислех да му вземем лятото, но едната баба ни изпревари (без да пита). Купихме му Прима за деца. От една страна съм против да ползват телефони в училище, но вече е масово (да не говорим, че още от миналата година има деца с телефони в детската градина ooooh!), а и ще пътува всеки ден с автобусче и ще се чувствам по-спокойна.

Като се казаха тоалетите за първия учебен ден - мъжките майки, как смятат да изтупате младежите? Аз си представям някакъв панталон, не много официален и ризка.

# 34
Denniss, и аз търся такава школа. Ако намериш подходяща, моля те да споделиш тук.

Нас ни дадоха списък с материалите за набавяне. Родителската ще е чак септември.
Трябва да купим и три книжки допълнително. Довечера ще погледна кои са.

# 35
# 36
  • Някъде в облаците
Maryse - благодаря ти, съветът е ценен. Имам приятели, бащата беше художник и двама сина - също. Може би при тях ще я заведа да я видят Мира как рисува.
Пролетен дъждец - ще пиша, до есента ще се ориентирам  Peace
catty m - за телефоните - лично аз ще реша този въпрос наесен. Ако не разрешават в училището - няма да взимам изобщо. Имам познати с деца в различни училища - решение и изискване на учителката е - да имат ли телефони децата или да нямат.  Peace За тоалетите - от мамите на момичета съм, които трябва да бъде с дълга рокля, която се върти и лачени обувки - решила съм го вече въпроса  Joy Joy Joy

# 37
  • Sofia
Ау, как сте се разписали... Simple Smile
Беше ми натоварена последната седмица (голямата щерка е абитюрентка, та вчера и' беше балът), та сега ви прочетох по диагонал...
За четенето, както и други умения последно дъвкахме на последните страници на предната тема.
За настоящата - благодаря, Марини!  Hug
За gsm - ще отлагам, докато не се наложи наистина.
Някой беше питал за мушамичка и престилка за русиването... тук бяхме обсъждали.

Още не съм разбрала ще има ли и кога РД.

# 38
  • sf
  denniss, все едно нашето тържество описваш  Joy Joy Joy 
Скрит текст:
в една група са ни децата  Mr. Green

Телефон няма да купувам, вкъщи имаме няколко най-обикновени, чисто нови, ако се наложи ще ползва от тях. "Модерен" няма да получи скоро , като го знам какъв е, най-много да го продаде  Joy
Довечера мъж ми ще ходи на РС. И аз нямам търпение да идва 3ти, после 4ти да го записвам и за дишам спокойно през лятото.

# 39
Като се казаха тоалетите за първия учебен ден - мъжките майки, как смятат да изтупате младежите? Аз си представям някакъв панталон, не много официален и ризка.

Няма да купувам специални дрехи - риза и панталон е достатъчно.
Телефон - чудя се. Има си номер от много време, стар апарат пак има, но може и нещо новичко да получи. Моят син си пази нещата, та може и да купя.

# 40
За тоалети...има толкова много дрехи, рокли и какво ли не, че няма да купувам нищо специално.
Просто ще изберем от наличните.
Тя ще иска рокля със сигурност, само дано времето е приятно и не вали.
Тази година беше голям студ на първия учебен ден при нас.

Телефони стари и в къщи има, но тя няма да ги иска.
От много близък приятел доста рано получи подаръка си за РД (който е чак август, а той и го подари сега май като идва в БГ) - таблет. Хич не бях съгласна...но и вече виждам, че след 3седмици усилено ползване, вече повече стои захвърлен. Simple Smile

# 41
  • София
Само запис... Извинете! Довечера ще прочета Simple Smile

# 42
За тоалета - сега на РД леля и' и подари рокля, която мисля е подходяща за случая. Все пак ще видим и как е времето и нещо като втори вариант трябва да измисля.
За телефоните - за РД и взехме карта на Глобул, в момента ползва моя стар телефон, който си е хубав и тя си знаеше от доста време, че тя ще го ползва. Иска ми се да свикне с телефона, да го ползва и съответно пази, че е толкова разсеяна. А дали ще го носи в училище ще се решава като тръгне.

# 43
  • Някъде в облаците
denniss, все едно нашето тържество описваш  Joy Joy Joy 
Скрит текст:
в една група са ни децата  Mr. Green
.................
Hug
Morena - за мушамичката и престилката, Мира рисува с моя стара тениска върху ползвана мушама ....... Като нацапа достатъчно тениската и не мога да я изпера петната (от акрилните бои особено) - рисува и върху нея и става доста ... импресионистично  Joy

# 44
  • В светлината на слънцето
И аз не мисля да е с кой знае какъв специален тоалет - панталон (ако е топло може и 7/8) и някаква тениска, това е.
Телефон ще получи, тъй като баща му си е наумил да си сменя апарата, така че ще наследи неговия. Но той по принцип има от миналото лято още. Дали го ползва е отделен въпрос. А дали ще носи телефон в училището зависи от учителката. В първи клас на каката телефоните бяха забранени. Така че ще се съобразим с решението на класната. Peace То и не му трябва чак толкова. Каката носи, тъй като не остава на занималня и не се храни в училището, а като приключат и след като поиграе с останалите от класа на двора, звъни на баба си и тя отива да я прибере. Училището е на 5 минути от нас.
Родителска среща ще имаме май на 12 юни. Ще ни кажат на записването, което е на 3 и 4 юни. Предполагам, че ще е по класове, но може и да е обща, а тази по класове да оставят за наесен. Ще видим. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт