Какво правят жените в менопаузата, когато... 2

• 135 023
  • 834
  •   1
Отговори
# 780
Оргаметрилът не е противозачатъчно, но все пак е хормон, да.
И аз съм го пила, веднъж за 3 месеца.

# 781
Аз съм пила по преценка на гинеколога ми два пъти оргаметрил по схема, но не бих го направила пак. Като попрочетох тук-там за вредите от тези хапчета. Може би има момент, когато вземането на хормонални таблетки е неизбежно....
Но нищо не налага приемането им в нормално протичаща менопауза, в съответната възраст.

+1

# 782
В тази връзка, скоро се запознах с една жена, на 55 ѝ спрял цикълът.
Честно казано, много ми се видя на мен. Crazy

# 783
И аз имам позната над 50 която още си има цикъл, а и изглежда страхотно за годините си, предполагам заради него.

# 784
  • Другата България
В тази връзка, скоро се запознах с една жена, на 55 ѝ спрял цикълът.
Честно казано, много ми се видя на мен. Crazy
Със или без чужда помощ? Щото и моята фризьорка, която е горе-долу на толкова, и същевременно е инструктор по аеробика, изглежда ок, но от 10 години някъде е на естрогени  Shocked Crazy, постоянно водим спорове с нея по този въпрос и тя не дава и дума да се обели, за да ги спре. Същевременно и пуши като комин...........

# 785
Не разбирам жени, които с цената на всичко искат да удължат цикъла си, като излагат организмите си на какви ли не опасности. Наистина, не разбирам тия мераци... Срещу природата не бива да върви човек, така мисля. Ако са налице всички симптоми и изследвания, които сочат, че се задава менопауза, какъв е проблемът да го приемеш? Е, има разни психически бариери, които трябва да се преодолеят, ама тва е положението. В един момент би трябвало да се кротнат и да се отдадат на... вълните  Laughing

# 786
  • Другата България
Именно, тя е и с кистозен яѝчник и миомен възел, уж гинекологът ѝ казал да ги пие...като че ли не съм ви разказвала за гинеколозите в градът ни. ooooh!
Вълните ѝ били проблемът.

# 787
Че те вълните рано или късно си я чакат. Така само удължава агонията.
Нейна си работа какво ще прави със себе си де, аз само споделям гледната си точка.   Peace

# 788
  • Другата България
Напълно съм съгласна. Аз си говоря с нея постоянно за тези неща, но тя е дървен философ и не приема чуждо мнение. А аз не проумявам как е възможно толкова години напред да се тъпчеш с хормони..... ooooh!

# 789
Не, тази жена не е пила хормони.
Даже се ядосваше, че сега е на 60 и още има вълни. Tired

# 790
Ами да се радва на продължителната си "младост". Няма да я подминат и тия тръпки, все някой ден. Моите наблюдения пък са, че възрастовата граница доста е снижена. Преди години/поколението на майка ми, която сега е на 80/ жените след 50-тата си година са навлизали в менопауза, сега познавам доста жени, които малко след 40-те вече са с признаци на такава. Мен ме подпука от 47-та ми година.

# 791
Не разбирам жени, които с цената на всичко искат да удължат цикъла си, като излагат организмите си на какви ли не опасности. Наистина, не разбирам тия мераци... Срещу природата не бива да върви човек, така мисля. Ако са налице всички симптоми и изследвания, които сочат, че се задава менопауза, какъв е проблемът да го приемеш? Е, има разни психически бариери, които трябва да се преодолеят, ама тва е положението. В един момент би трябвало да се кротнат и да се отдадат на... вълните  Laughing
+1

# 792
Здравейте!
На 34 години и аз съм за тук  Simple Smile Гинекологът ми се опитва да отложи менопаузата с Оргаметрил сега пия Фемостон ,но уви както прочетох малко по горе "Срещу природата не може да се върви"
Реших да опитам с ХЗТ защото симптомите бяха ужасни, поне това което ми каза доктора е ,че на тази възраст организма не е готов да приеме промените случващи се през менопаузата и жени които са минали през това ще ме разберат -Психическата бариера която трябва да се прескочи е много висока,с риск да ме "осъдите" ще споделя че дори изпитвам несъзнателно някаква неприязън към жени на 45-50-55г които все още имат цикъл.........

# 793
Е, раничко е доста за менопауза на 34. Нормално е да ни се дразниш. Само внимавай с лекарствата и ходи по често на мамолог.

# 794
  • по пътеката
доказаха ли менопаузата ти, нели? аз имах временна  менопауза около 30 г. , но беше временно положение, за 6 м и после се нормализираха нещата, та до 50 г.

Общи условия

Активация на акаунт