Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 75 528
  • 896
  •   1
Отговори
# 735
Да , нормално е , особено в регион с твърда вода , не знам как е в Бургас .
Аз , в началото я бях настроила на макс и ми свършваше за 20 дни  Laughing

Аз съм много скарана с настройките за сол и твърдост на водата  Embarassed Настроила съм я на 3 защото някъде така прочетох, че трябвало за града  Mr. Green

# 736
От вас научих толкова много за садомиялните bouquet но имам нужда от помощта ви . Как да почистя дупчиците на перките.те не се разглобяват а с клечка за зъби не мога да ги изчистя напълно.Все пада по нещо като варовик newsm78.

# 737
  • на Мелмак
Почистваш ги механично и после с препарат за съдомиялни .

# 738
# 739
Аз отново имам въпрос, на дъното на съдомиялната /AEG/ се намира филтъра, както предполагам и на всички други  Laughing , но ми се струва, че не мога да го застопоря достатъчно. Когато го почиствате и слагате обратно, абсолютно неподвижен ли става? Нашият си "играе"  newsm78

# 740
Аз отново имам въпрос, на дъното на съдомиялната /AEG/ се намира филтъра, както предполагам и на всички други  Laughing , но ми се струва, че не мога да го застопоря достатъчно. Когато го почиствате и слагате обратно, абсолютно неподвижен ли става? Нашият си "играе"  newsm78

Моят е застопорен. Два пъти съм го вадила и после го поставям със завъртане, при което захваща здраво.

# 741
Благодаря ти, явно не го завъртам както трябва, ще понатисна малко по-силно   bouquet

# 742
  • Сред мелниците
Не знам обаче как да си служа с течните препарати. ........, но не разбирам в едно и също отделение ли трябва да заредя  и двата разтвора? Нещо не му виждам смисъла , като ще се отмият още при първото изплакване?  За таблетката си мислех, че топчето, което е за гланц се разтваря последно, ама тук и двете течни  newsm78
Нещо не ти разбирам въпроса, но ще се опитам да отговоря. Течните препарати се поставят на същото място, където се слагат таблетките или прах. Гланцът си има собствено отделение. А ако говориш за геловете на Сомат (двойните) те се слагат заедно в едно отделение.
Бобулина,  благодаря ти за отговора.  Hug
Виж какво ме притеснява. Аз мисля, че машината мие с препарат, после плакне и накрая си слага гланц сигурно при последното изплакване? Нещо като омекотителя при прането.
Затова за таблетките смятах че топчето е гланца и то се разтваря последно, след като се е бълникало при миенето и плакненето. Защото с таблетка не слагаме нищо в отделението за гланца , нали?
 При течните явно всичко влиза наведнъж и  се отмива още при плакненето, затова си мислех ,че има някакви по-различни  миялни  - с отделения,  пригодени за течните препарати,  в което отделението за гланц да е до отделението за препарата.  и  напр.  Сомат течния,  се сипва с двете шишета - едното в препарат, другото при гланца. , но явно няма такова нещо.  Като при пералните - нали има едно капаче което се спуска като ползваш течен.
 Определено не разбирам, ако изтичат едновременно в миялната защо са в две отделни шишета с два цвята?

# 743
  • На брега на реката
За съжаление не мога да ти отговоря. Ползвала съм гела на Сомат преди близо 2 години. И аз не му виждам логиката /явно си е някаква тяхна изгъзица/. Аз лично си ползвам препарат за миене и отделно сол и гланц и нямам проблеми.

# 744
Искам да похваля миялната си Индезит, знам че не се гледа с добро око на тази марка, но когато си я купувах, нямах особен избор поради финансови ограничения. Възможно най-евтина и проста - 3 копчета, 5 програми, три температури. Днес реших да експериментирам с една тава от пица - загоряла в ъглите, както обикновено става от доматите и мазнината. Обикновено обработвам предварително, този път само махнах трохи каквито имаше останали и смело пуснах на най-дългата програма /ако не броим програмата еко/ и най-висока съответно температура, таблетка Финиш, беше в опакованата миялна, една такава специална дето не се маха прозрачното фолио. Изми всичко идеално, помен няма от мазнина и чернилка. Не мога да искам повече. Обикновено мия на бързата програма - 50 мин, но обработвам, ако е необходимо. Моят извод - евтино не значи непременно лошо качество. Плюс на машината е, че се регулира височината на горната кошница.

# 745
  • Пловдив
Здравейте момичета,
заради тази съдомиялна немога да спя. Вкарахме се в беля Simple Smile
Направихме си чисто нова кухня оставихме място за голяма съдомиялна и какво стана.....
ширина си има 60 см височина също си има 90 см. но дълбочина..... положението е страшно .Искаме да е вградена и отзад има тръба която скъси размера и той е 48 см. Да знаете за такава съдомиялна Sad Май загазих яко

# 746
  • София
хъм... а не може ли там да сложиш пералня, от плитките, пък  на нейно място да дойде миялната? Или  пералнята няма да е в кухнята изобщо?

# 747
Миялните са по стандарт. Виж тези за пълно вграждане, може там да има 1-2 см по-малко.

# 748
Моята стърчи леко пред плота  Mr. Green И фурната, която подменихме наскоро - едно пет-шест сантиметра си стърчи. Ми въобще не ми пука, омръзна ми да се притеснявам, ползвам си ги така.

# 749
  • Пловдив
Пералнята е другаде

Общи условия

Активация на акаунт