Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 76 402
  • 896
  •   1
Отговори
# 705
Нашето Беко е 6830 и солта се настройва като се върти един пръстен долу до отвора на резервоара за сол и се наглася на желаната цифра. Да огледа там. Р2 мисля, че е номера на програмата - нашата автоматично посочва Р4, като я включим - това е икономичната програма /която и най-често ползваме/.
Таблетките на КК и препаратите им като цяло са добри.
Първото миене - на празна машина на най-високоградусовата и продължителна програма.

# 706
Аз пък не съм пускала първо миене празна, не съм и разбрала, че трябва. Пуснах си я заредена, не и на най-високата температура дори, пък си мие добре.

# 707
  • не там където искам
Ами то снощи и аз не видях пръстен долу до капачката за сол,в упътването има едно много увъртяно обяснение за настройка за сол и нали ни е първа машина пада голямо чудене. Пак ще го мислим нека се прибера newsm78

# 708
  • Сред мелниците
За тези, които още се колебаят, защото си казват - аз докато ги наредя ще си ги измия на ръка , да питат бабите на 85+ какво са мислели за автоматичните перални машини.
Който е имал пералня не може да си представи да пере на ръка. Същото е и с миялната.
Изобщо -  Пералня, миялна, мъж. В този ред ги подреждам ако дадат фира Laughing

За 45-те см. Дълги години имахме 45 см. за 9 комплекта, сега отскоро сме с 45 см за 10 комплекта и няма нещо, в което да отстъпва на 60 см. Има си място за всичко , а ако в даден ден няма много съдове е още по--ефективна. А 15 см в кухнята са си 15 см. При този наплив на техника  Laughing

За неизмитите чаши - случва ми се понякога само с едни особени много високи  чаши , когато в тях е имало нещо като нектар, фреш, засъхнало какао и др. остатъци някъде около дъното . Но по принцинп не е нормално да остава неизмито. Миялната си е за сервиз.

Аз на старата миялна сол така и не й сложих. При нас водата е мека и не вярвам да е имала нужда. Но сега на  новата й купих и довечера ще разуча как се слага. Солта е нЯКАКВА ОТ Кауфланд тяхна марка, дано да е добра.

Не знам обаче как да си служа с течните препарати. Този,  рекламирания и тук на стр. го имам от доста време, но не разбирам в едно и също отделение ли трябва да заредя  и двата разтвора? Нещо не му виждам смисъла , като ще се отмият още при първото изплакване?
За таблетката си мислех, че топчето, което е за гланц се разтваря последно, ама тук и двете течни  newsm78

# 709
Ами то снощи и аз не видях пръстен долу до капачката за сол,в упътването има едно много увъртяно обяснение за настройка за сол и нали ни е първа машина пада голямо чудене. Пак ще го мислим нека се прибера newsm78
Нашата съдомиялна също е Беко, но модел BEKO DSFS 6831 X, настройката на солта се извършва с комбинация от бутони, някой по-назад в темата беше обяснил - при нас е така: натиска се и се задържа бутона за избор на програма при изключена машина, в същото време се натиска бутона за включване на машината, на дисплея де появява буквата r, след това с бутона за отложен старт се избира нивото, спрямо района и твърдостта на водата, натиска се бутона старт и това е. Предполагам и при вас е така, в упътването го пише  Wink Надявам се да съм бил полезна

# 710
  • не там където искам
Мъжо каза че се е преборил ,благодаря все пак,и нашата е комбинация от бутони  bouquet

# 711
Моята Беко я пуснах без да настройвам солта, но мие добре. Какво трябва да означава, че се е настроила сама ли?

# 712
Хм, сега се замислих дали имаше такъв пръстен, или в нета съм го виждала, защото мъж ми прави настройката на солта, а не беше скоро това.  Thinking Ще го питам довечера и ще пиша, за да не подвеждам.
Really, аз не мисля, че първото пускане на празна машина има отношение към начина на миене после. Вероятно идеята е да се отмие прахът, натрупан от седенето на машината по складове и т.н., като не отива всичко по съдовете. В нашето упътване изрично го пишеше и затова го казвам.
Със здраве да си ползвате машините, миялната и сушилнята са двете неща, за които се чудя как сме живели без тях. Simple Smile
acer, сигурно е настроена на някаква степен по подразбиране, но трябва да я нагласите според твърдостта на водата при вас.

# 713
  • София
Да и аз смятам, че това е идеята на  това първо да се пусне да се изплакне...
Моята идея беше, че все пак - заводи, склядове, ала бала, може пък нещо на нова  машина и да има  по-зарсено, запушено, някоя мръсотийка да е попаднала в някоя от пръскалките...

# 714
Купих Финиш. Пък да видим....  newsm78

# 715
  • Сф
Мерси за мненията дали 45 или 60 см миялна. Така като гледам малката не отстъпва на голямата, така че на нея май ще се спрем. Peace

# 716
Мерси за мненията дали 45 или 60 см миялна. Така като гледам малката не отстъпва на голямата, така че на нея май ще се спрем. Peace

НЕ отстъпва да ама за малко хора Simple Smile колкото и да се твърди обратното 15 см са си 15 см Simple Smile за някои в полза на кухнята за някои в полза на машината. Ние сме с 45 и бих казал че за 4 членно семейство е недостатъчно.

# 717
  • Добрич
Освен това голямата винаги можеш да я пуснеш с по-малко съдове на 1/2. Но малката ако не побере посудата, трябва да пускаш два пъти

# 718
  • Сф
Еее, ама вие сега май тръгнахте да ме разубеждавате  Crossing Arms Laughing Laughing
За съжаления нямам много място за шкафове, така че тези 15 см ще са в полза на шкафовете.

# 719
Точно това щях да напиша - зависи от мястото. Аз имам място за 60 см, но щеше да ми стане много тясно, без достъп до водомерите, затова взехме 45 см и съм доволна. Но сме трима души. Peace

Общи условия

Активация на акаунт