Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 76 459
  • 896
  •   1
Отговори
# 510
Аз си купих първото беко преди няма и месец.Взех мострена,защото няма никъде налични,нямало и да има понеже я спирали от производство,а на нейно място е вече втората с новото лого.

# 511
Някой да си е купувал мострени уреди и какви са ви впечатленията , чувал съм, че по-добре да се избягват , но някой пък казват че нямат проблем с такъв уред(купен на доста по ниска цена).

# 512
  • Пловдив
Здравейте тема,не съм чел всички коментари,може да сте писали за тази съдомиялна,но ще ходя да я купувам и искам да ви питам някой ползва ли я,или подобни модели на Беко,и доволни ли сте? Simple Smile

http://www.technopolis.bg/b2c/details/680580/P11100501/Sadomiyal … -BEKO-DSFS-6831-X

Ние вкъщи повече от година имаме същата съдомиялна, но не е свят Инокс, а бяла. До сега не сме имали никакъв проблем с нея. По-точно на около 5-6 месечна възраст отказа бутона за включване. По-точно той си включваше, но не можеше да щракне и да застане на позиция включено. Обадихме се на сервиза и на следващия ден дойдоха и смениха бутона. И това е.

# 513
Благодаря ви Simple Smile В петък отивам да я купувам и затова да се поинтересувам малко,иначе четох из сайтовете но да видя дали някой я използва Simple Smile

# 514
Някой да си е купувал мострени уреди и какви са ви впечатленията , чувал съм, че по-добре да се избягват , но някой пък казват че нямат проблем с такъв уред(купен на доста по ниска цена).

Да моя ТВ е мостра,че нямаха др.в Техномаркет и да чукна на дърво нп,вече 1 год,а преди това GSM ми беше мостра,вече 4 год.не е мръднал!!Нали знаете техниката е на късмет!! Simple Smile

# 515
  • Пловдив
Някой да си е купувал мострени уреди и какви са ви впечатленията...
Нашия телевизор беше мостра, но вече трета година работи безотказно. За разликата от мострените съдомиялни, ТВ-тата работят, а бялата техника не е включена. Вярно е, че си изпросихме отстъпка от техномаркет (10%) за това че е мостра.

# 516
  • Сред мелниците
  Здравейте! Вече имаме първата си съдомиялна - решихме да започнем с нещо като за начинаещи - Whirpool-а с 6 годишната гаранция. Сега чета указанията и явно образованието/а не ми стига/т, за да разбера преди първото зареждане празен цикъл ли трябва да се пусне? Със или без препарати? На коя програма /без предизмиване, ясно/? За София като е мека водата - защо слагате сол?
   По-лесно ми беше да разбера "Изкуството да се поддържа мотоциклет", наистина! Помагайте, моля!
Шесто чувство с чекмедже и три перки?
Ако е така явно сме избрали еднакъв модел.

# 517
Да питам! Като ползвам миялната с таблетка изключвам солта и гланца /натискам копчето за таблетка/, но имам чувството, че харчи от солта. Дали е така? Понеже доста време мих с таблетки и като реших да сложа прах, ми светна индикаторът за сол, а я бях пълнила преди това.... newsm78

# 518
  • София
   Здравейте! Вече имаме първата си съдомиялна - решихме да започнем с нещо като за начинаещи - Whirpool-а с 6 годишната гаранция. Сега чета указанията и явно образованието/а не ми стига/т, за да разбера преди първото зареждане празен цикъл ли трябва да се пусне? Със или без препарати? На коя програма /без предизмиване, ясно/? За София като е мека водата - защо слагате сол?
   По-лесно ми беше да разбера "Изкуството да се поддържа мотоциклет", наистина! Помагайте, моля!
Пусках си я с препарат  празна преди употреба.
В началото бях с таблетки много в едно, не слагах сол и гланц, нямах проблеми. До колкото четох и препрочитах книжката, когато натиснеш таблетка, няма нужда при мека вода, вече при твърда може и да има, но не и при соф. вода.(т..е пише, че не е необходимо добавяне на сол ако регулатора е нагласен на макс 1 или нещо такова беше)
После минахме на отделно гланц, таблетка(чиста без екстри), сол, по-добре като че ли са ми така съдовете, не ми пречи да са по отделно нещата.

# 519
  • на Мелмак
Сол се слага , за да се пази йоннообменика на машинката.
Има разбира се , доста хора , които не слагат .
Аз съм също в Сф . , купувам сол от Лидъл , отиват ми 2 кут за година , настройката на мин.
Не ми пречи да дам 5 лв за година , ако ще си ползвам по- дълго помощницата .
Аз също ползвам отделни продукти - сол , прах , гланц .
Така си дозирам количеството прах спрямо замърсеността на съдовете , програмата .
Иначе преди с таблетки - делях , чупех ,трошах  Laughing Laughing
Сега съм си намерила , моят начин  Peace
Имам познати , които са само и единствено на таблетки - това е техният начин  Grinning

# 520
  • София
При положение, че си го пише изрично в упътването не съм намерила смисъл.

# 521
Здравейте,
купихме и монтирахме съдомиялна в новата ни кухня, напълно вградена е, 45 см - за съжаление само за такава имах място,, модела и маркат е този: http://www.tehnomix.bg/bosch-spv-40-e-10-eu.
Моля ви за съдействие, тъй като до сега не съм имала такъв уред, а си мечтаех за него, доста дълго. Идея нямам как се ползва и какви са по-важните неща, които би трябвало да знам при употребата му. Има ли нещо специфично при първото пускане? Другото което се чудех, тъй като е напълно вградена и като затворя вратичката, не се вижда нищо от работния панел и в случай, че стане нещо, теч или друга повреда как следва да отворя или спра машината. Прочетох някои неща, но все пак предпочитам и информация от опит.
Благодаря!

# 522
  • Добрич
 Честито! Със здраве и кеф да си я ползваш!
Когато отвориш вратичката докато съдомиялната работи, тя автоматично спира . Затваряш я и тя продължава програмата. Преди първото зареждане е хубаво да я писнеш празна на най-дългата програма, за да се почисти. Трябва да сложиш сол и гел и да настроиш скалата за дозировка. Зависи от твърдостта на водата в района ви.

# 523
Честито! Със здраве и кеф да си я ползваш!
Когато отвориш вратичката докато съдомиялната работи, тя автоматично спира . Затваряш я и тя продължава програмата. Преди първото зареждане е хубаво да я писнеш празна на най-дългата програма, за да се почисти. Трябва да сложиш сол и гел и да настроиш скалата за дозировка. Зависи от твърдостта на водата в района ви.

Много ти благодаря!  bouquet
В София съм и гледах в една табличка със скала на твърдостта на водата и установих, че при нас се води много мека, необходимо ли е сол задължително или има опция да не слагам.

# 524
Преди време се коментираше това. Мека,мека, но все пак има някакъв процент твърдост. Не е нула.
Така,че настройка на най-ниска степен.

Общи условия

Активация на акаунт