Отговори
# 435
Проблемът на С не съм разбрала още какъв е (липсата на любов може би  newsm78 ).

Веднага ще ти предложа едно обяснение.

Щеше да е много просто, ако беше липса на любов, ама не е. Пример - Сеит не обича баронесата, нали? И как се държи един мъж към жена, която не обича. Много просто - не му пука. Тя го заплашва, че ще се самоубие, на него му все тая, единственото му притеснение е да не създава проблеми на жената, която всъщност ОБИЧА, а именно Шура.

Напротив, Сеит обича безумно Шура, но проблемът е далеч по-сериозен. Той има огромен, задълбочаващ се проблем със съвестта си. У него постоянно се борят съвест и любов с различен превес. Той обича неправилната, според съвестта му жена. Тате нали каза, че рускините са само за забавление, не за съпруги. Той не послуша тате, влюби се в рускиня, тате загина, а Сеит обвинява Шура за това, дори го каза в една от сериите. Това е страшен конфликт, това е пагубно за душата. Както казах и преди, Сеит е роб на предразсъдъците си, както и всеки един от нас (благодаря на госпожата, че ме допълни   bouquet).
Разбира се, че няма да се ожени за нея, въпреки че почти го беше направил, когато слушаше сърцето си. Моментът премина. Това означава да плюе на миналото си, на бащината си повеля, на същността си дори. Мъките на съвестта са страшно нещо, никак не са за подценяване. Огромният му проблем е именно в съществуването на любовта, а не в липсата й.

Така или иначе, Сеит е избрал съвестта си. Дано е бил щастлив. Но това челите книгата ще кажат дали се е случило.

# 436
Сеит не е бил щастлив, дори се е самоубил.  Peace

# 437
Диме  Heart Eyes   bouquet  bouquet за съжаление, ще чакам, не успях да се регистрирам там  Cry
Гери  Heart Eyes newsm10 smile3501 smile3501 smile3501

# 438
  • БГ
И да ви кажа,като чета всички постове от последните две странички - по-добре,че не се женят с Шура!
Вероятно Сеит никога нямаше да постигне душевно равновесие и при двата варианта - женитба или раздяла. Щеше да са много нещастни като семейство,въпреки обичта ,която имат един към друг.
По-добре разделени,но със спомен за една голяма любов.
Всеки от тях ще съжалява за нещо,но поне няма да се нараняват допълнително.
По-добре да ги мъчи въпроса :"Дали...", отколкото да се намразят след години на трудно съжителство,а ако се появят и децата,тогава нещата стават още по-лоши.
Така мисля аз - всяко зло,за добро!

Кралицата - благодаря за преразказа! Peace  bouquet

Филипова Hug много точен пост - както винаги !   bouquet

# 439
Цитат на: ♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯) link=topic=783945.msg28352631#msg28352631
[b
Цялата сцена, която С изигра с трошенето на мебелите, беше цирк. Грам не му повярвах, че страда[/b].
Абсолютно вярно! Курт не страдаше, а беснееше публично, гневен на Шура,  любовницата  е избягала, не го чака до прозореца и всички знаят за това.   Странна е тая загуба на контрол за човек, който по начало е пестелив, обран откъм емоции, особено ако трябва да покаже любов към Шура. Даже го оправдаваме, бил военен,  суров човек.  Да не говорим, колко грозен беше този панаир. Събра очите на целия хотел. Царският офицер и аристократът падна до нивото на пияния каруцар.

# 440
  • БГ
Фенче Hug не знам защо не ти приема регистрацията - при мен стана много лесно!
Имам видеофаила в моята страничка - ще ти го пусна на лични - пък дано го отвориш!

# 441
Фенче Hug не знам защо не ти приема регистрацията - при мен стана много лесно!
Имам видеофаила в моята страничка - ще ти го пусна на лични - пък дано го отвориш!

Много ще съм ти благодарна, джанъм!  Heart Eyes Hug
Ти ме накара да се замисля ... и май и аз ще се съглася с теб! Колкото и голяма да е една любов, щом сърцето ти говори едно, а съвестта друго ... няма как да е щастлива  Weary newsm45

# 442
[quote author=♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯) link=topic=783945.msg28352631#msg28352631 Бих се зарекла, че ако Айшето беше някоя случайна, С щеше да легне с нея, също както направи с Вера... Tired

[/quote]
Много вярно! Затова писах по-рано, че той не я отблъсна. Как само присветнаха очите му. Просто прекалено шоково му дойде анонса на Айшето. И се стъписа. Може би се задействаха и някакви морални задръжки,  защото   сцената се разви в спалнята му, където живее с Шура. Обзалагам се, че следващия път той ще потропа на вратата на Айшето. И каквото има да се случва ще бъде там.

# 443
Не става и това си е, Crossing Arms ще изчакам подругите да го качат в другия.

# 444
  • БГ
Фенче Hug не знам защо не можеш да се регистрираш - при мен стана много лесно още миналата година!
Имам видеофайла на моята страничка,ако искаш  newsm78 да ти го пратя на ЛС пък дано го отвориш! Peace
Само кажи!

# 445
Фенче Hug не знам защо не можеш да се регистрираш - при мен стана много лесно още миналата година!
Имам видеофайла на моята страничка,ако искаш  newsm78 да ти го пратя на ЛС пък дано го отвориш! Peace
Само кажи!

Да, да, да ! Ще съм ти много благодарна! И Надето не може  newsm78

# 446
  • БГ
Готово дружки  Peace - Фенче,Наде! Hug
Стана ли хватката newsm78  или "да" Joy Joy Joy Joy
Май - не newsm45

# 447
Нееее ... newsm45 newsm45 newsm45
Скрит текст:
коя цифра слагаш преди тел номер?

# 448
  • БГ
[
Съжалявам,момичета! Sick Rolling Eyes
Дано се появи Дъга - може да поправи нещата,аз не съм много специалист!

# 449
Нищо не става Диме, Фенче, ниииищо #Cussing out и спрях, и да опитвам. Crossing Arms
Ще изчакам да го преведат и на другото място и, ще пусна линка тук, ако някой има същия проблем като моя.....а как ми се искаше довечера да си изгледам епизода с превод. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт