Голямата тема за малките масла - 8

• 75 432
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Онзиден питах за маслото от репей. Сега намерих място, на което пише, че не бива да се използва от бременни. Ето линк, в случай че още някой се интересува: http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2013/09/babinite-recepti-re … otiv-kosonad.html

Статията е моя.  Laughing
Излишно се плашиш. Корените от репей не трябва да се употребява вътрешно от бременни, диабетици и т.н. Доста хора ги приемат под формата на запарка, чай, тинктура /водна, спиртна, маслена/, в билкови комплекси и т.н.
Масленият ти извлек, прилаган външно върху косата/кожата/, няма да ти навреди. Simple Smile

# 226
  • София
Онзиден питах за маслото от репей. Сега намерих място, на което пише, че не бива да се използва от бременни. Ето линк, в случай че още някой се интересува: http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2013/09/babinite-recepti-re … otiv-kosonad.html

Статията е моя.  Laughing
Излишно се плашиш. Корените от репей не трябва да се употребява вътрешно от бременни, диабетици и т.н. Доста хора ги приемат под формата на запарка, чай, тинктура /водна, спиртна, маслена/, в билкови комплекси и т.н.
Масленият ти извлек, прилаган външно върху косата/кожата/, няма да ти навреди. Simple Smile

С риск да изглеждам като плагиат, но ще повторя писаното от Дивана.
Не виждам никаква причина да се използва (почти) каквото и да било с външна употреба при бремени.
Вярно е, че на всяка листовка пише "да не се приема без консултация с лекар".
Това важи за вътрешна употреба. А и който е бил "в положение", всеки знае за какво става въпрос.  bouquet

# 227
Мерси, Дивиана и Мая  Grinning Сега ще мога с чиста съвест да си правя маски на косата и да си мажа лицето. Четох някъде, че маслото от репей било и много добро срещу бръчки  Grinning Такова желание имах за това масло  Grinning

# 228
Някой да има опит с масло от вечерна иглика (evening primrose)?
Отново имам съмнения за продукта, който ми пратиха, защото олиото няма никаква миризма. В интернет попадам на информация, че има флорален мирис и се чудя  дали е истинско.

# 229
  • в.преслав
Аз масло от вечерна иглика ползвам на капсули само-за пиене.Няколко вече спуках,за да мажа лицето на синът ми против акне и мога да кажа,че имат доста странна миризма.Нищо флорално няма в тях.Миришат на масло,ама не от хубавите. Mr. Green Синът ми също казва,че му миришат много гадно,но пък много бързо му изчистват лицето.

# 230
Имам на капсули в момента, които пукам, когато ми дотрябва масло за мазане - абсолютно на нищо не ми мирише.

Маслото от вечерна иглика може да няма изявен аромат или да мирише на цветя /рози, билки/, или на ядки.
Не съм случвала миризливо досега.

# 231
  • София
Аз накупих и ползвам зехтин,рициново, бадемово масло, от арган, стимуланта на Икаров, масло от гроздови семки. Докато не  ги свърша, няма да купувам друго. Макар че... newsm78
Много ми се иска ямайското... Wink
Днес с приятелки коментирахме коя каква маска си прави, повечето казват, че трябва да се слага и алкохол, заради ревулзивното му действие. Нещо, което аз не правя. Wink
Ще ходя да си купя бидон...ракия. И ако пиша глупости, да знаете, че е в името на красотата, не защото съм се напила. hahaha hahaha hahaha

Шоколадче, смело! Някои правят  и алергични реакции, ама то без опит, няма как да знаеш. Hug

# 232
Оо, аз съм го пробвала, нищо ми няма  Grinning До сега не съм имала алергия от натурално масло, слава Богу  Grinning

# 233
RAL77, Дивиана, мерси за отговорите!
И моето масло не мирише, съвсем лек полъх на олио просто... Ще действам смело с него и ще пробвам.

А как ( и дали) комбинирате маслата с обикновена козметика? Например с тонер или емулсия? Ползвам един на Виши за минимизиране на пори плюс есенция за тази цел и в тях няма много натурални съставки, но пък още не съм открила масла за свиване на порите, които да успеят да равняват на ВНА и засега бих искала да карам така. Почистването на лицето също не е с натурален продукт.
Някои от вас имат ли изпитани стъпки за цялостна грижа за лицето и може ли да споделите какви са те? Иска ми се да напасна и аз някакви система, затова ще се радвам за напътствия.

# 234
  • Варна
Комбинирам и още как  Simple Smile. В почистващия лосион за лице/някакъв хидратиращ световно безизвестен БГ/ съм си капнала няколко капки-поне 20 чаено дърво. На аромат не го докарва,но пък ми действа много добре особено като тръгна да се опъпчвам преди цикъл.  Laughing Laughing Laughing

В шампоана съм си сложила авокадо и макадамия,в лосиона за тяло бадемово масло. Вместо крем за крака ползвам кокосово масло с няколко капки чаено дърво-омекотява и спестява притесненията от лоша миризма.

Изхвърлих всички видове кристали и силикони сега ползвам някакъв испански течен кератин с добавка от масло от пшеничен зародиш в него. Пръскам го на влажна коса и ефектът е УАУ. Мека,лъскава податлива на оформяне руса грива.

В общи линии откакто ползвам масла се отказах да купувам скъпа козметика. Купувам нещо,което ми харесва като консистенция и аромат и му добавям от моите си бутилчета. Доволна съм от ефекта.

# 235
  • Пловдив
Какво освен чаено мога да ползвам за мазни корени Rolling Eyes

prinzesata,а тези в шампоана за какъв ефект ги ползваш?

# 236
  • Варна
  Ефектът от авокадото и макадамията в шампоана е,че го правят по-щадящ за скалпа и самата коса поне за мен. С други думи косата ми е измита,но не скърца,което за изрусявана години наред перушина съвсем не е маловажно. И двете масла са антиоксиданти и повлияват добре скалпа,а оттам тушират щетите от високия процент оксиданти,които ползвам. Факт е,че косата ми расте вдимо по-бързо и се чувства отлично.

Не ми се занимава преди всяко миене да я плескам с масла и да кибича по няколко часа та за това ползвам тоя метод. Веднъж месечно да речем се прежалвам и втривам в корените кокос,а в дължините бадемово,но само толкова. Това с шампоана е нещо като поддържаща терапия за мързел като мене  Embarassed

# 237
  • Пловдив
Ясно...намерила си му цаката  Wink Laughing
И аз търся такова решение,ама за мазен скалп Confused Чаеното не ми помогна особено,а и така не си намирам свестен шампоан.

# 238
  • При децата ми

Изхвърлих всички видове кристали и силикони сега ползвам някакъв испански течен кератин с добавка от масло от пшеничен зародиш в него. Пръскам го на влажна коса и ефектът е УАУ. Мека,лъскава податлива на оформяне руса грива.

Може ли малко повече информация за този течен кератин? Аз също се изрусявам и освен това суша със сешоар /два пъти в седмицата/ и оформям с четка, като за предпазване от топлината на сешора слагам кристали, но ми се иска да разнообразя.

# 239

Може ли малко повече информация за този течен кератин? Аз също се изрусявам и освен това суша със сешоар /два пъти в седмицата/ и оформям с четка, като за предпазване от топлината на сешора слагам кристали, но ми се иска да разнообразя.

Не ти трябват кристали, а термо защита за коса, ако искаш да я предпазиш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт