Голямата тема за малките масла - 8

• 75 429
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Ако маслото от жожоба регулира мастната секреция, то дали би било подходящо и за мазен скалп?

# 241
  • При децата ми

Изхвърлих всички видове кристали и силикони сега ползвам някакъв испански течен кератин с добавка от масло от пшеничен зародиш в него. Пръскам го на влажна коса и ефектът е УАУ. Мека,лъскава податлива на оформяне руса грива.

Може ли малко повече информация за този течен кератин? Аз също се изрусявам и освен това суша със сешоар /два пъти в седмицата/ и оформям с четка, като за предпазване от топлината на сешора слагам кристали, но ми се иска да разнообразя.

Не ти трябват кристали, а термо защита за коса, ако искаш да я предпазиш  Peace

Да, знам, че ми трябва термозащита за коса. Преди кристалите ползвах термозащитен продукт на "Алфапарф" и бях много доволна. После си купих тези кристали по препоръка на фризьор, също като термозащитен продукт, като по-евтин вариант.

# 242
  • Варна

Може ли малко повече информация за този течен кератин? Аз също се изрусявам и освен това суша със сешоар /два пъти в седмицата/ и оформям с четка, като за предпазване от топлината на сешора слагам кристали, но ми се иска да разнообразя.
[/quote]

За съжаление не го откривам в нета

KERATINA LIQUIDA

на sairo

това пише на шишето.

Има консистенцията на пръскалките на елсев,но косата придобива плътност от него.

# 243
  • Варна
Здравейте искам да си направя балсам без отмиване ( с помпичка) за коса- за лесно разресване и за суха коса. Имам следните налични масла- бадемово, кокосово и ший(твърдо на зрънца), пшеничен зародиш, неотворена опаковка стимулант на Икаров, зехтин. Може и да си купя още някое. В какво съотношение да ги смеся с вода, по колко капки масла и колко вода за да се получи добре, и да не омазнява прекалено много косата.

# 244
Lovely_Sw, за да смесиш вода и масла ти трябва емулгатор.  Peace А иначе относно въпроса ти - повечко вода, по-малко масла, за да стане като лек лосион  Peace .

# 245
  • Варна
А може ли малко повече инфо относно емулгатора, откъд се купува, защо се слага? И горе долу напр. на 100 мл вода колко капки масла. Аз досега си добавях в готовите балсами без отмине на елсев, масла както ми дойде на око.

# 246
Момичета, кое е по-добре да си взема- само черно ямайско рициново масло или Ямайско черно рициново масло с алое вера. Дали като има друго масло черното ямайско е по-слабо? Цапа ли/ боядисва ли русата коса? Някъде четох, че давал оттенък...

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 10:43 от РуСа-Мамма

# 247
А може ли малко повече инфо относно емулгатора, откъд се купува, защо се слага? И горе долу напр. на 100 мл вода колко капки масла. Аз досега си добавях в готовите балсами без отмине на елсев, масла както ми дойде на око.
Емулгатор се използва за да може да се смесят водата и маслото. Погледни тук http://domashna-kozmetika.com/bg/emulgatori/603-naturalen-emulgator.html
На този сайт освен емулгатор има и рецепти, дори рецепти в снимки, аз не мога да ти кажа точни пропорции, не съм правила до сега емулсии.  Simple Smile
Има един фейсбук канал мисля, че беше домашна козметика или нещо такова, там има доста рецепти, ако си заинтересована.  Simple Smile

# 248
  • Варна
Май е по лесно само масла да си слагам. За лесно разресване и суха коса какви масла слагате , какво количество - хем да стане хубава и гладка косата, хем да не стане много мазна?

# 249
Момичета, дали е удачно да смеся ЧЯРЦ с тривитаминол и други масла  newsm78

# 250
Мен ако питаш само ще го развалиш с тоя тривитаминол, няма смисъл от него.  Peace С други масла може, даже е препоръчително за по-лесно нанасяне.

# 251
Мен ако питаш само ще го развалиш с тоя тривитаминол, няма смисъл от него.  Peace С други масла може, даже е препоръчително за по-лесно нанасяне.

Hug  Благодаря ти   bouquet

# 252
  • Варна
Май е по лесно само масла да си слагам. За лесно разресване и суха коса какви масла слагате , какво количество - хем да стане хубава и гладка косата, хем да не стане много мазна?

Тук трябва много да се внимава. Аз слагам в краищата пшеничен зародиш или макадамия,но по много малко защото иначе мазнее. Когато не се изправям/косата ми е чуплива/ макадамията прави къдрици. Намасям в краищата и после разресвам с пръсти цялата коса.

# 253
Здравейте,момичета!
Нуждая се от спешен отговор-някой ползвал ли е масла или нещо друго ( имал ли е ефект ) при кръгово полешивяване.
От темата извадих маслата за косопад,но това е друг вид.Няма никакви други нарушения в организма-нормални кръвни изследвания,няма проблеми със зъбите...
Ако може някой да ми помогне ще съм благодарна.  bouquet

# 254
Здравейте,момичета!
Нуждая се от спешен отговор-някой ползвал ли е масла или нещо друго ( имал ли е ефект ) при кръгово полешивяване.
От темата извадих маслата за косопад,но това е друг вид.Няма никакви други нарушения в организма-нормални кръвни изследвания,няма проблеми със зъбите...
Ако може някой да ми помогне ще съм благодарна.  bouquet
http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2013/08/chudo-v-butilka-yam … sinovo-maslo.html

Общи условия

Активация на акаунт