Голямата тема за малките масла - 8

• 75 301
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
След голямо четене се спрях на масло от японска камелия и масло от боабаб. Косата ми е суха и "жадна". Правилно ли съм разбрала ,че и двете масла могат да се нанасят в корените са подхранване и стимулиране на растежа? Аз съм руса, боабаба оцветява ли косата?

# 76
Влизам с конкретно питане:

Трябва да обновя стая, която мирише силно на ... крака (с една дума).  Confused Тапетите са слагани преди година и не ми се ще пак да ги сменям.

Ламинат, тапети (хартиени), латекс (таван).
Преди да мина повърхностите с парцал... ще пусна аромалампата, но се чудя с какво/и масла?!

Под ръка имам чаено дърво, кедър, лавандула, маточина, анасон... мента, розова вода

На прима виста това открих:
Всеки обезмирисител Fresh Wave IAQ представлява уникална смес от натурални съставки - вода и етерични масла от лайм, борови иглички, анасон, карамфил и кедрово дърво  Rolling Eyes

хвойна   "Хвойната е лидер по своите бактерицидни свойства. Маслото от това хвойна е аналгетик, освежава, пречиства, затопля и подсилва."  , "Ако клонове хвойна се изгорят в стая, въздуха се почиства добре."

# 77
След голямо четене се спрях на масло от японска камелия и масло от боабаб. Косата ми е суха и "жадна". Правилно ли съм разбрала ,че и двете масла могат да се нанасят в корените са подхранване и стимулиране на растежа? Аз съм руса, боабаба оцветява ли косата?

Чудесен избор! Sunglasses И двете масла хидратират и подхранват отлично. Могат да се нанасят в скалпа, не оцветяват косата.

# 78

Чудесен избор! Sunglasses И двете масла хидратират и подхранват отлично. Могат да се нанасят в скалпа, не оцветяват косата.
Страхотно! Поръчвам с чиста съвест  Wink (като видях цвета на маслото от баобаб се стреснах да не стана с друг цвят на косата)  Simple Smile

# 79
Цветът му е светъл кехлибар, няма как да оцвети.
Прави си маслените маски, ако ще загряваш, преди боядисване, в случай че русото ти е с някакъв нюанс /пепелен, бежов, ягодов и т.н./, за да не се отмие.

# 80
  • София
Момичета,
Според вас има ли голяма разлика в това дали маслата се слагат на суха коса или на мокра.
Имам предвид дали е по-добре да слагам на суха коса и после да мия или да я измия веднъж и на мокра да сложа масла, да стоя с тях и после пак да я измия.
И двете съм ги правила и ми се струва, че втория вариант е по-добър.
А вие?? newsm78

# 81
  • в огледалото на живота
Момичета,
Според вас има ли голяма разлика в това дали маслата се слагат на суха коса или на мокра.
Имам предвид дали е по-добре да слагам на суха коса и после да мия или да я измия веднъж и на мокра да сложа масла, да стоя с тях и после пак да я измия.
И двете съм ги правила и ми се струва, че втория вариант е по-добър.
А вие?? newsm78
Винаги на суха коса съм слагала маските с масла.Масажирам първо в скалпа хубаво и после разнасям по цялата дължина.Слагам найлонова шапка и хавлия и така поне 2ч.

# 82
На суха коса ще "пие" повече сякаш Simple Smile

# 83
Не, тук има и друга работа. Предполагам на някои масла молекулите са по-хидрофилни от тези на водата, а при други по-хидрофобни. Следователно за някои масла е по-добре да се нанасят на мокра коса, а други на суха. Обаче кои? Thinking За рициновото масло съм почти 100% сигурна, че трябва на суха!

# 84
  • София
Не, тук има и друга работа. Предполагам на някои масла молекулите са по-хидрофилни от тези на водата, а при други по-хидрофобни. Следователно за някои масла е по-добре да се нанасят на мокра коса, а други на суха. Обаче кои? Thinking За рициновото масло съм почти 100% сигурна, че трябва на суха!

И аз в тази насока си мислех. Може би Дивиана трябва да каже, защото тя е много наясно с различните масла.

# 85
Мagnollia, поласкана съм Heart Eyes,  но да си призная, не съм кой знае колко веща в тази област. Grinning Hug
От моя опит - на суха коса, преди измиване с шампоан, съм ползвала тежки, "мазни" масла: зехтин, масло от авокадо, рициново масло, масло от карите, масло от пшенични зародиши, червено палмово масло, масло от Ему, масло от нийм, нерафинирано кокосово масло, сусамово и т.н. Рядко ползвам само едно масло, по-често експериментирам с различни смеси /този месец си правих от ячрм, съдържанието на 6 капсули CoQ10 и масло от вечерна иглика/.
През лятото рядко правя маслени маски преди шампоана /най-много веднъж в месеца/.
На влажна коса /след шампоан и балсам/маска/ съм слагала масло от японска камелия, капка-две ярчм, масло от гроздови семки, масло от вечерна иглика, шафраново, шипково или конопено олио. Използвам  ги самостоятелно или ги добавям /особено през лятото/ към козметичното си олио или спрей за коса.
Косата ми е средно гъста, със средна плътност на косъма, нормална към леко суха, боядисана и третирана със сешоар/преса.

Експериментирай и действай според това, което повече допада на косата ти. На сестра ми никакви маслени маски на суха коса не й действат добре, а съм я мазала с какво ли не. Mr. Green Crazy
Най-добре й се получава, когато след измиване на косата /само с балсам/ нанесе на влажна коса затоплени масла /след процедурата измива косата с шампоан/. Косата й е права /като праз Grinning/, доста суха /и жадна/, много гъста, с дебел и остър косъм е.

# 86
  • София
Дивиана
Права си, че личния опит е от значение.  Hug
Аз се интересувах за мокра/суха коса заради следното:
Имам един шампоан на Напура за възстановяване на фоликулите, който не го ползвам, не само защото имам много продукти и почти винаги съм с маслена маска, а тя трудно се измива, но и защото самия шампоан се слага по странен начин. На сух скалп се нанася, масажира се, стои се няколко минути и после се намокря косата, емулсира се и се измива. Но прочетох много добри отзиви за тази марка /в чужди сайтове/ и реших да го вкарам в употреба.
Та идеята ми е да  измия първо с него, да намажа маслата, да стоя и после да  измия косата с шампоан и маска, които ползвам.
Иначе на суха коса слагам масло от шипка. Няма никакво омазняване, много бързо попива и косата е мека и гладка. И моята коса е като твоята - средно гъста, със средна плътност на косъма, нормална към леко суха, боядисана и третирана със сешоар, преса, маша. Макар че напоследък /последните 2 години/ се боядисвам с безамонячни бои, защото не променя вече цвета, а само покривам малкото бели коси, които са точно отгоре на главата и ужасно ме дразнят.  #2gunfire

Поздрави и приятна вечер   bouquet

# 87
Мagnollia, можеш и по този начин, след "специалния" шампоан и преди другия.
Хубаво би било тогава да ползваш по-леки /овлажняващи/ масла - шипковото или масло от баобаб, масло от семки на краставица, масло от сушени плодове на амла, масло от оризови трици.
 Hug

# 88
  • София
В една книга/учебник пише че в аромалампата се накапват маслата след като се загрее водата -защо?

# 89
В чудене съм какво масло от моркови да поръчам  - есенциално от семена или базово от корен. Имате ли опит с някое от тях?

Общи условия

Активация на акаунт