Голямата тема за малките масла - 8

• 75 383
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Letsgo, етеричното е силно концентрирано и трябва да се разрежда с масло-носител /на 10 мл базово - 4 капки/.
Базовото се ползва без разреждане.
Аз предпочитам да си купувам хубави етерични, тъй като мога да ги използвам по различни начини (да ги добавям към крем/ове, лосион/и или да ги смесвам с базово/и масло/а по мой избор).

hakama, за да не изветряват маслата, докато се стопли водата, тъй като са летливи смеси.

# 91
Дивиана, права си, че етеричните дават по-голяма свобода за ползване. Чудех се кой са по-ефективни. Така или иначе съм хвърлила око на много нови за мен базови и ще поръчам етеричното.

# 92
Момичета, дойде ми ямайското черно рициново масло от този търговец:

http://www.ebay.co.uk/itm/Sunny-Isle-Jamaican-Black-Castor-Oil-E … sh=item4182d6528c

Вътре имаше и мостра на това:

http://www.ebay.co.uk/itm/Jamaican-Black-Castor-Oil-Regular-8oz- … sh=item4180701691

Доста бързо пристигна- за 8 дни и цената е добра-някъде около 17 лв. без малко.

# 93
Вчера бях много разсеяна и обърках шишенцата в тъмното.  ooooh! Намазах си ръцете и очите с рициново масло. На едната ръка имах срязано между палеца и показалеца, а очите ми бяха със суха, люпеща се и болезнена на допир кожа. На сутринта нямаше помен от драскотината, а кожата на очите ми беше здрава.
За какво друго мога да го ползвам? Защо не трябва да се разрежда?

# 94
Здравейте момичета!  Hug  Нахълтвам в темичката ви, за да попитам...Днес се заговорих с една приятелка за това, че вече годинките минават ..и на деколтето ,от линията където се разделят  гърдите нагоре се появяват едни линии,като бръчки, или стрии,как да ги нарека и аз не знам..и се зачудихме с какво е най добре да се маже този участък? Има ли някое масло, което да помогне ? Знам, че няма да изчезнат, а напротив, може би ще се задълбочават с възрастта, ама поне докато не са толкова явно показващи се, да почваме да ги третираме.. /малко май сме позакъсняли../ НО аз наистина днес се загледах по обстойно,като стана на въпрос.. Или някоя маска , крем чудо....?  Аз реших, че с масла би се повлияло най  добре. Мислех си да се мажа със смес от  авокадо и кокосово масло,  забъркано като маска...или зехтин с нещо си ....Бихте ли ми дали съвет ?  Благодаря ви предварително !  Hug

# 95
Запис от мен. Simple Smile
По едно време доста често ползвах масла, но само арганово, жожоба, бадемово и рициново. Сега имам останало от жожобата и аргана и се чудя дали още ще стават за използване. Нямат видими проблеми, но ги отворих преди около година, та не съм убедена дали е добра идея.  Thinking

# 96
Здравейте момичета!  Hug  Нахълтвам в темичката ви, за да попитам...Днес се заговорих с една приятелка за това, че вече годинките минават ..и на деколтето ,от линията където се разделят  гърдите нагоре се появяват едни линии,като бръчки, или стрии,как да ги нарека и аз не знам..и се зачудихме с какво е най добре да се маже този участък? Има ли някое масло, което да помогне ? Знам, че няма да изчезнат, а напротив, може би ще се задълбочават с възрастта, ама поне докато не са толкова явно показващи се, да почваме да ги третираме.. /малко май сме позакъсняли../ НО аз наистина днес се загледах по обстойно,като стана на въпрос.. Или някоя маска , крем чудо....?  Аз реших, че с масла би се повлияло най  добре. Мислех си да се мажа със смес от  авокадо и кокосово масло,  забъркано като маска...или зехтин с нещо си ....Бихте ли ми дали съвет ?  Благодаря ви предварително !  Hug

От няколко години използвам масло от макадамия което подхранва и тонизира кожата  и има омекотяващ ефект, подобрява еластичността й и осигурява оптимален водно-мастен баланс. Особено подходящо е за сухата кожа и жените над 35-годишна възраст, тъй като създава чувство и визия за гладкост и свежест на лицето. Маслото има хипоалергенно действие и добро влияние върху чувствителна кожа

Моя приятелка използва на Икаров http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=90043 и е много доволна. Не е като да се е подмладила с 20-тина години   Flutter
 но с упоритостта си изглежда завидно добре за годините си!

# 97
Относно стриите, маслото от таману е спрягано като много ефективно. Аз го ползвам за лице и коса. А съвсем наскоро през нощта един комар направо ме побърка. Събудих се ухапана на 7-8 места по ръцете. Моята кожа е свръхчувствителна към ухапвания от насекоми. Ужасен сърбеж, отоци, които понякога не изчезват със седмици. Дори белези имам от ухапвания през миналото лято. Та събуждам се от силния сърбеж и като си погледнах ръцете ми се доплака. Сетих се, че съм чела, че маслото от таману се използва при ухапвания и се намазах. След 15-тина минути нямаше и помен от сърбежа и отоците  Shocked Не можах да повярвам на очите си. Направо не е за вярване какво може това масло.

# 98
Запис от мен. Simple Smile
По едно време доста често ползвах масла, но само арганово, жожоба, бадемово и рициново. Сега имам останало от жожобата и аргана и се чудя дали още ще стават за използване. Нямат видими проблеми, но ги отворих преди около година, та не съм убедена дали е добра идея.  Thinking

Ако маслата са развалени миришат като на гранясало. По принцип имат голяма трайност ако се съхраняват на хладно и тъмно.

# 99
Вчера бях много разсеяна и обърках шишенцата в тъмното.  ooooh! Намазах си ръцете и очите с рициново масло. На едната ръка имах срязано между палеца и показалеца, а очите ми бяха със суха, люпеща се и болезнена на допир кожа. На сутринта нямаше помен от драскотината, а кожата на очите ми беше здрава.
За какво друго мога да го ползвам? Защо не трябва да се разрежда?

За стимулиране растежа на косата и миглите, овлажняване на кожата, стрии, белези, акне... За маска за коса се разрежда с друго масло.

# 100
  • София
Моля ви за помощ. Имате ли опит в заличаването на пресни виолетови стрии? Става дума за сина ми, на 14г. Недоумявам как се е получило защото не е пълен и не е отслабвал драстично, но явно трябва да го мажа с нещо. От прочетеното в темата се насочвам към кокосово/какаово масло за превенция. Май не намерих идеи за премахване на стриите. Или може би няма. Има и избледнели такива,но предполагам че при тях борбата е загубена. Моля по-запознатите да и дадат насоки или линк към темата, където е споменато.
Благодаря!

И да споделя отзиви за маслото от чаеното дърво. Първо започнах с шампоан с чаено дърво, после добавих и маски. Правя маска /преди къпане/ от зехтин,масло от авокадо,жожоба,арган,жълтък,няколко капки чаено дърво и уиски. Стоя мин.1 час, понякога спя с маската- почти ликвидирах себореята, косата е гладка и мека.Спря да капе. От години не помня да е била толкова приятна на допир. И не се омазнява толкова бързо. Бях се отчаяла, от 2год медицинската козметика не ми помагаше вече, чудех се как да успокоя сърбежите. Уникален натурален продукт!

# 101
Много ви благодаря! А от къде поръчвате онлайн?  Нямам предвид български сайтове .  Ще си поръчам веднага , трябва си мазане , особенно  с напредването на  ЕГН -то... днес ти няма нищо , и изведнъж на другият ден -  гледаш нещо различно станало... лелее....вчера се мазах с някакъв крем, но искам масло да си взема.. Laughing Hug

# 102
От ebay uk.

# 103
  • София
Моля ви за помощ. Имате ли опит в заличаването на пресни виолетови стрии? Става дума за сина ми, на 14г. Недоумявам как се е получило защото не е пълен и не е отслабвал драстично, но явно трябва да го мажа с нещо. От прочетеното в темата се насочвам към кокосово/какаово масло за превенция. Май не намерих идеи за премахване на стриите. Или може би няма. Има и избледнели такива,но предполагам че при тях борбата е загубена. Моля по-запознатите да и дадат насоки или линк към темата, където е споменато.
Благодаря!

NEBA, аз стрий нямам. За съжаление и опит нямам. Помня, обаче че са се дискутирали в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=766929.new;topicseen#new

# 104
  • София
Благодаря!

NEBA, аз стрий нямам. За съжаление и опит нямам. Помня, обаче че са се дискутирали в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=766929.new;topicseen#new

Благодаря!!!!  bouquet Отивам да чета

Общи условия

Активация на акаунт