Голямата тема за малките масла - 8

• 75 424
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
И аз съм малко в чудене как точно действат маслата и мръсотията. Обаче напоследък са много популярни маслата за почивстване, които се ползват още преди да си измиеш лицето с вода. Обилните маски с масло за коса си ги правя на сухо, на немита коса и стоя към 20-30 минути с тях, след което обаче отива доста шампоан за измиване. Добре се получава ако след това се ползват индийските билки за измиване, без шампоан.

# 316
Е ако има стилизанти е добре първо да се измие косата и няма проблем да се нанесат маслата на мокра коса, веднъж го бях правила и пак имаха ефект. Дори си мисля,че така биха проникнали по-добре, заради отворените люспици на косъма след шампоана.

# 317
  • София
Много приятна темичка!   bouquet
Момичета,ползва ли ли сте преварен зехтин срещу стрии? Една колежка много ми го похвали.Чувала съм,че за бебета се ползва,но за стрии ?

# 318
Аз се мажа със зехтин (и с други масла). Ако търсиш ефект против стрии - доколкото разбирам няма такова вълшебно мазило. Препоръчват още какаовото масло, масло от шарите... На мен зехтинът ми е много удобен и не ми мирише неприятно.

# 319
Имаше една рецепта против стрии, която включва какаово масло. Не съм я пробвала.

# 320
Момичета,ползва ли ли сте преварен зехтин срещу стрии? Една колежка много ми го похвали.Чувала съм,че за бебета се ползва,но за стрии ?
Кое масло е най-ефикасно при вече съществуващи стрии, с надеждата да станат по-малко забележими Simple Smile знам че това е невъзможна борба, но все пак да питам ако някой го е открил. Четох за зехтина, кокосовото и бадемовото масло. Имам кокосово вкъщи.
Шипково  и щраусовото масло /поотделно или в комбинация/ са  особено подходящо за заличаване на стрии и белези.

Тук
Скрит текст:
е обяснено подробно всичко маслата п/в стрии.

Зехтина е за омекотяване, хидратиране и подхранваване  на кожата, но не съм сигурна че е за вече съществуващи стрии, може би само за превенция срещу образуването им.

# 321
  • София
  bouquet   bouquet   bouquet
Кое масло е най-ефикасно при вече съществуващи стрии, с надеждата да станат по-малко забележими Simple Smile знам че това е невъзможна борба, но все пак да питам ако някой го е открил. Четох за зехтина, кокосовото и бадемовото масло. Имам кокосово вкъщи.
Шипково  и щраусовото масло /поотделно или в комбинация/ са  особено подходящо за заличаване на стрии и белези.

Тук
Скрит текст:
е обяснено подробно всичко маслата п/в стрии.

Зехтина е за омекотяване, хидратиране и подхранваване  на кожата, но не съм сигурна че е за вече съществуващи стрии, може би само за превенция срещу образуването им.

# 322
Момичета, взех си Ароматерапия за коса с био розово масло на Алтея органик, но не мога да го нанасям. Консистенцията е твърда, една такава ронлива,  пробвах да разтопя малко -трябва ми цяла вечност да нанеса маслото по скалпа и косата. Косата , след употреба става по скоро- суха. Нещо като че не ми харесва Sad, иначе си мажа всякакви масла по косата, ама с това много се озорих , а пък и резултата не ми хареса. Чудя се дали не бъркам някъде. Някоя от вас дали не го е ползвала, че да сподели. За това става въпрос:

http://www.zoya.bg/%D0%90%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1 … 1%D0%BB%D0%BE.171

# 323
Честно казано, след нещата, които четох за различните масла, подобна смес бих ползвала за лице или за тяло, но не и за коса. Повечето масла в нея са по-ефективни за кожата, а не за косата.
Едно жожоба или арганово масло само е по-добро от всички тези за коса. Странна ми е тази комбинация... По-скоро е като крем против бръчки...

# 324
  • Русе
Страхотна тема,присъединявам се.И да споделя каква маска  за коса си правя  и съм изключително доволна.Ямайско рициново масло и зехтин.Общо взето едно към гьотере  Wink Зехтина го слагам предимно за да разреди малко защото рициновото масло е много гъсто.Наливам в едно шишенце с прискало и втривам в корените,след това и по цялата коса.Завивам с кисия и отгоре една зимна шапка,и така лягам да спя.А когато нямам това време загрявам със сешоара стоя колкото мога 1-2-3...часа.Колкото повече толкова по добре.Ефекта е много добър.Ако има пърхот ще се оттървете от него.Косата става плътна и много приятна на пипане.Всичко това го правя на суха коса,никога не съм го правила на мокра.По на горе в темата видях някой койдо беше казал,че на мокра и чиста ще е още по добре.Ако някой го е правил и на мокра и на суха моля да сподели впечатленията си Simple Smile След като си изсуша косата на върха на пръстите слагам от рициновото масло и слагам по дължината на косата от средата като завършващ продукт.Някой ще каже,че ще се омазни косата.Няма такова нещо,поне при мен.КОсата ми не става на клечки.Само да отбележа,че съм със суха коса.Надявам се и аз да съм била полезна.  bouquet И ще ви следя с голям интерес.

# 325
afflatus , може ли да обясниш повече за тези масла за почистване?

Взех си аромаламнпа. Можете ли да ми кажете дали смесвате различни масла вътре, само етерични масла ли слагате или пак смествате с базови? Или пък с вода? Какво количество слагате?

# 326
Доколкото знам, за ароматерапия се ползват точно етеричните масла, не базовите. Базовите нямат особено приятен или силен мирис, а от другите и една капка само е необходима, за да се усети силен аромат. При смесването се комбинират различните им аромати, затова ако не знаеш какво точно искаш да постигнеш, по-добре да ги ползваш чисти. Или да поекспериментираш - сама или пък да потърсиш в интернет рецепти за смеси.
Етеричните масла се смесват с базови само когато ще ги използваш за мазане, тъй като са твърде силни самостоятелно.

Колкото до маслата за почистване - в последните години започнаха да пускат такива продукти за почистване на грим. Давам само като примери това или това. Предполагам, че в големите козметични вериги също ще намериш други видове. В основата на това почистване е, че премахваш грима и мръсотията с близък до кожата продукт - мазнината, който не й вреди чрез изсушаване, а я подхранва. Дори и мазната кожа има полза от това на принципа че мазното се разтваря в мазното. Естествено, след като се премахне грима с подобно олио, следва измиване с вода и гел, за да не оставяш излишната мазнина по кожата и да се погрижиш за цялостното й изчистване и подготовката за нанасянето на другите продукти. Макар че в някои случаи маслата са толкова хубави, че попиват перфектно и ти оставят приятна мекота.
Подобни почиствания с олио може да се направят с домашно приготвени смеси от базови и етерични масла.

# 327
  • София
Доколкото знам, за ароматерапия се ползват точно етеричните масла, не базовите. Базовите нямат особено приятен или силен мирис, а от другите и една капка само е необходима, за да се усети силен аромат. При смесването се комбинират различните им аромати, затова ако не знаеш какво точно искаш да постигнеш, по-добре да ги ползваш чисти. Или да поекспериментираш - сама или пък да потърсиш в интернет рецепти за смеси.
Етеричните масла се смесват с базови само когато ще ги използваш за мазане, тъй като са твърде силни самостоятелно.

Колкото до маслата за почистване - в последните години започнаха да пускат такива продукти за почистване на грим. Давам само като примери това или това. Предполагам, че в големите козметични вериги също ще намериш други видове. В основата на това почистване е, че премахваш грима и мръсотията с близък до кожата продукт - мазнината, който не й вреди чрез изсушаване, а я подхранва. Дори и мазната кожа има полза от това на принципа че мазното се разтваря в мазното. Естествено, след като се премахне грима с подобно олио, следва измиване с вода и гел, за да не оставяш излишната мазнина по кожата и да се погрижиш за цялостното й изчистване и подготовката за нанасянето на другите продукти. Макар че в някои случаи маслата са толкова хубави, че попиват перфектно и ти оставят приятна мекота.
Подобни почиствания с олио може да се направят с домашно приготвени смеси от базови и етерични масла.

Почистването с масла за мен е най-доброто за кожата. Нищо не може да почисти така добре както маслата. Аз използвам смес от масло от боабаб, японска камекия и таману. Тамануто е много добър антисептик, подпомага заздравяването на кожата, заличава белези и е превенция срещу акне. Боабаба е много силен хидрататор и двете масла много добре се комбинират. Единственото неприятно нещо на Тамануто е миризмата му. Мирише ми на чубрица. Японската камелия освен, че е изключително леко и бързо попиващо масло, то комбинира качествата на другите две и ги допълва, защото освен, че подпомага бързата регенерация на клетките и е от маслата, които проникват най-дълбоко в повърхностния слой на кожата, като задържа и привлича влагата там.
Аз намазвам лицето с маслата, разтривам с пръсти и после с тампонче с мицеларна или флорална вода почиствам лицето. Не изплаквам, защото маслата са попили докато правя лек масаж, а това, което е излишно е обрано заедно с мърсотията от кожата. Слагам направо крем. Мия само в случай, че крема ми прави т.нар. кир ефект от смесването на съставките, но и тогава не измивам с вода, ами напръсквам обилно с термална вода, обтривам с тампон и после пак. Само сутрин мия лицето с вода и измиващо средство.

Комбинацията от тези масла не омазнява кожата, не увеличава мастната секреция, точно обратното - нормализира отделянето на себум и намалява пъпките. Избистря тена, като избледнява белезите.

Това е моя опит с почистването на лицето.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 328
Magnolia, това го правиш дирекгно на непочистена кожа ли т.е и гримирана примерно ?  Аз правих няколко пъти почистването с топла кърпа, отрази ми се чудесно, обоче преди нова пак минавах с почистващо, някак си имам чувството, че само с маслата няца да ми се почисти хубаво, въпреки че не нося много тежък грим Mr. Green Твоя начин ми звучи много по-лесен, от това с кърпата и бих пробвала Peace

# 329
И аз си поръчах ЧЯРМ от амазона. Но не взех чисто, а в комбинация с маракуя и папая. Имаше и с арган, но понеже имам отделно арган, не се възползвах...
Аз също съм решила да ползвам почистващо олио за лицето, но ще си купя готово.. То е като гел с помпа, слагаш 2 помпи на дланите и разтриваш по лицето. После се изплаква с вода.  В една друга тема ме посъветваха да си направя домашно почистващо олио - розова вода и масло от жожоба в съотношение 1:5. Мисля и това да пробвам.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт