Голямата тема за малките масла - 8

• 75 389
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Когато преспя с рициново масло на цялото лице, следващите 1-2 дена порите около носа ми и на челото над носа изглеждат двойно по-големи и дълбоки. Вече го ползвам само около очите. Имам спомен, че и от друго масло ми е ставало така, но не се сещам кое.

MayyaI, какво найлонче си слагаш? Не пада ли докато спиш?
Изглеждат така не защото рициновото масло ги е уголемило, а защото то има силен омекотяващ ефект и кожата става мека и пухкава.  Peace

# 361
Сдобих се с 3% блендове от момина сълза и зюмбюл и искам да попитам може ли да ги употребявам в комбинация с маслата за тяло? Знам, че нямат някакъв  специфичен здраве ефект, освен чрез аромата си, но са ми много любими и ми се иска да ги използвам не само над свещта.

# 362
здравейте! моля за съвет как ползвате масла за дневен и нощен крем?! може ли директно и само масла или е по-добре с нещо друго?
взела съм си специално за бръчици три и дори ми се иска да ги смеся: био са: таману,шипка и японска камелия.

и моля за съвет и за това от яп.камелия за косата ... ползвали ли сте го и как? в шампоана и колко или в балсама или само маслото за линути и после се измива с шампоан, но то така и колко масло и как ще го разпределя...

и дали да ги съхранявам в хладилник или в шкаф в банята?

предварително мерси!

# 363
  • София
здравейте! моля за съвет как ползвате масла за дневен и нощен крем?! може ли директно и само масла или е по-добре с нещо друго?
взела съм си специално за бръчици три и дори ми се иска да ги смеся: био са: таману,шипка и японска камелия.

и моля за съвет и за това от яп.камелия за косата ... ползвали ли сте го и как? в шампоана и колко или в балсама или само маслото за линути и после се измива с шампоан, но то така и колко масло и как ще го разпределя...

и дали да ги съхранявам в хладилник или в шкаф в банята?

предварително мерси!

Маслата, които си избрала са страхотни.
За лице можеш да ги комбинираш и трите и става хубава комбинация. Имай пред вид, че маслото от таману има лек мирис на чубрица. Можеш да си намажеш лицето, включително около очите, да изчакаш 15-20 мин. И да си сложиш крем. Нито едно от маслата не омазнява кожата.

За коса можеш да използваш само маслото от японска камелия, защото другите са типични кожни масла и нямат такъв ефект върху косата и не си струва да ги хабиш.

# 364
  • Варна
Здравейте, за заличаване на леки мимически бръчки от личен опит от кое масло сте забелязали най-голям ефект?

# 365
Момичета някой знае ли нещо за маслото от семки на череша - Cherry Seed Oil? Дали запушва порите?
  Praynig много ще бъда благодарна, ако някой ми отговори!  Hug

# 366
jazzzzy, пробвала съм Cherry Kernel Oil, което трябва да е същото като твоето, но не знам поради що са решили да го именуват "seed". Simple Smile
Олиото не запушва порите и е подходящо за проблемна/акнеична/мазна кожа. Аз съм с нормална към леко суха и ми пресуши и опъна неприятно кожата на лицето.

# 367
Много блaгодaря  Hug нaдявaх се дa се включиш, Дивиaнa! Aз съм със сухa,но проблемнa кожa - основния ми проблем сa лесно зaпушвaщите се пори... ще го мисля.
Но пък дa споделя, че новaтa ми любов е мaслото от Бaобaб - стрaхотно е! Много се рaдвaм, че го открих, блaгодaрение нa вaс   bouquet

# 368
Можеш спокойно да го смесиш с маслото от баобаб и да го пробваш как ще ти понесе. Подобно на маслото от баобаб не е мазно и бързо попива.
Ако не го харесаш за лицето, то винаги можеш да го добавиш към крема, лосиона, шампоана или да го ползваш като финиш за косата.
Маслото съдържа елеостеаринова киселина - конюгирана полиненаситена мастна киселина, която предотвратява UV абсорбцията чрез образуване на бариера на повърхността на кожата /важи и за косата - образува защитен слой около косъма, както и прави/поддържа косата блестяща/.

# 369
Мимичета, моля за съвет. Как използвате маслото от чаено дърво при пъпки ? Директно ли нанасяте върху пъпката или трябва да се смеси с нещо ? Уточнявам, че инцидентно ми излизат тук-там, не са по цялото лице.

# 370
  • Пловдив
За инцидентни случаи-директно с клечка за уши. Peace

# 371
Момичета,удачно ли е да се ползва арганово масло за лице , ако -да ,самостоятелно ли или с друго масло ?

Благодаря предварително   bouquet

# 372
Аз лично го смесвам с други масла, които ползвам за лице. Но съм пробвала и чисто - оставя много приятно усещане.
Но е добре да вземеш предвид какъв тип ти е кожата. При по-суха кожа към нормална - няма проблеми да се ползва чисто, при по-мазна или акнетична - по-добре е да го смесиш с някое от препоръчителните за мазна кожа: шипка, гроздови семки или дори вечерна иглика.

# 373
За инцидентни случаи-директно с клечка за уши. Peace

Мниго благодаря  Hug А ефикасно ли е?

# 374
Благодаря , afflatus   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт