Голямата тема за малките масла - 8

• 75 333
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Есенциалното масло от нероли обикновено (за по-евтино) се предлага като процентен  разтвор в жожоба. Ароматът му е невероятно свеж, енергизиращ, но е по-омекотен от лимон или портокал.  Препоръчва се за депресия, доколкото знам.

# 406
Да, има го вложено в основни масла, но се намира и чисто есенциално масло, което е по-скъпо. Четох, че има анти ейдж действие, както и, че действа против спукани капиляри и стрии.
Чудя се дали си струва да инвестирам в него. Искам нещо, което мирише хубаво, но и да е добро за кожата ми. Миризмата на повечето от маслата ми е трудно поносима за близките ми. Веднъж синът ми каза, че мириша на развалени рибешки глави /разбирай на масло от семена на моркови/ Mr. Green Антидепресантното действие на маслото от нероли ще бъде голям плюс като започнат студовете. Много се потискам през мрачните дни.

# 407
И аз май затова го бях купила... Но се влюбих в аромата му Simple Smile, слагам от него по няколко капки и в крем, и в другите ми смеси от базови масла, но го ползвам от месец. Предполагам, че в тези минимални количества, в които го слагам, може би няма да има съвсем видим ефект скоро.

# 408
Значи ще се купува  Grinning

Наскоро случайно открих, че аргановото масло, вложено в минимално количество в крем за лице, прави кожата сияйна и кадифено гладка подобно на база за грим  Heart Eyes Слагам около 2-3 капки.

# 409
За аргановото съм съгласа, ефектът е неоспорим. На косата също действа заглаждащо, както и на кожата.
Сега потърсих за ползите от нероли - действа антибактериално и  най-вече регениращо - използват го при рани и белези. Възстановява еластичността на кожата и помага при акне и разширени пори.

# 410
Значи ще се купува  Grinning

Наскоро случайно открих, че аргановото масло, вложено в минимално количество в крем за лице, прави кожата сияйна и кадифено гладка подобно на база за грим  Heart Eyes Слагам около 2-3 капки.
Letsgo какво точно арганово масло ползваш за лицето, може ли линк  Simple Smile Hug
Искам да си взема арганово масло, но да става и за лице, и за коса. Вероятно това, което става за лице е по-пречистено /?/ от там и по-скъпо, а това за коса по-обикновено и може би не става за лице. Или няма такова нещо?

# 411
Арганово олио 100%, става за коса, кожа, нокти. .. Може да се комбинира и с други масла... На мен лично на лицето ми идва малко тежко и се появяват пъпки понякога, за коса обаче е идеално. Има една серия кремове на Нивея с арганово масло, харесвам нощния.. Peace

# 412
AQUА, здравей  Grinning
Масла пазарувам само от ибей, защото излиза много по-изгодно. Последно взех това:
Според мен, стига маслото да е качествено може да се използва и за лице, и за коса. Виждала съм продукти за коса, на които пише например Argan Oil Hair Treatment. Те не са чисто арганово масло. Не знам да има чисто арганово масло само за коса или само за лице  Thinking

# 413
Здравейте дами  bouquet аз пак да си задам въпросчето от преди две странички... та тъй като съм нова в "маслената козметика" за нормална към мазна кожа с малки порички шипковото масло полезно ли е. Попадала съм на страхотни отзиви по назад в темите, но в зоя.бг има няколко вида и на едните пише абсолютно подходящи, на другото пък, че изобщо не се препоръчва  newsm78
Благодаря отново!

# 414
  • София
Момичета,имам питане-купих си сусамова масло за масаж на шия и деколте,незнам защо точно това избрах.Но след намазване сребърните ми бижута-синджир,обици,пръстени всичко стана черно.Явно е реакция на маслото със среброто.Изчистих ги до колкото успях,но странно че щом си сложа синджира и до окло час пак става черен,а вече 3 ден не съм се мазала с сусамовото масло.Възможно ли е от едно мазане такава реакция.Чудя се сега за какво да го използвам това масло....Дайте съвет за масаж на шия и деколте на +. 40 за някакво масло.Лятото използвах кокосово масло и за плаж и вечер за почистване и кожата ми ставаше много мека и приятна.Но сега направих грешка със сусамовото олио.

# 415
И аз ползвам всякакви масла за коса и кожа, но от сусамовото така се изприщих по кожата....и на косата не ми се отразява добре - много е тежко, трудно се мие и май няма полза от него.
Искам да попитам с какво да заменя кокосовото масло през зимата- мажа го и на лицето си ( имам по- скоро суха кожа), вместо крем, но нали като е студено замръзва, така 4е се замислих какво може да стане, ако си намажа с него лицето и изляза на студено, примерно през зимата -дали ще "замръзне" в порите?

# 416
Пробвах го екстра тъмното ячрм и честно казано съм изненадана. По-течно е от средно тъмното, което съм ползвала досега, но пък аромата на пепел е по-силен. Като цвят също не е кой знае колко по-тъмно, по-скоро по-сивкаво, като оттенък. Очаквах да е по-гъсто и по-тъмно. За резултат най-малко след месец ще заключа.

# 417
Здравейте на всички! 55 Понеже преди около 10 години пиех за кратко рициново масло ( действа слабително) и като чух преди 4- 5 години, че косата расте от него и не повярвах, но реших да пробвам. Наистина това масло действа добре на косата.. супер жива е сякаш... После реших да го ползвам и за миглите, но там ефекта беше 0- ев. Та въпроса ми към вас е- за това рициново масло ли става въпрос или за  някаква органик версия? Може би бъркам и не трябва да ползвам това за мигли.... Благодаря ви много за полезните неща, които научавам като ви чета Heart Eyes

# 418
AQUА, здравей  Grinning
Масла пазарувам само от ибей, защото излиза много по-изгодно. Последно взех това:
Според мен, стига маслото да е качествено може да се използва и за лице, и за коса. Виждала съм продукти за коса, на които пише например Argan Oil Hair Treatment. Те не са чисто арганово масло. Не знам да има чисто арганово масло само за коса или само за лице  Thinking

Благодаря ти много   bouquet Hug

# 419
Относно шипковото масло - не знам защо не го препоръчват за мазна кожа. Аз съм с такава и мога да кажа, че много добре попива, не е тежко и не остава мазен филм върху кожата. За мен е много добро масло за този тип кожа, още повече ако ще се бориш с малки бръчки.

Тези, които питат за кокосовото, защо не го смесите с някоe друго базово масло, което харесвате - жожоба, бадемово и т.н.,  в пропорция 1 :1. Така ще го обогатите и ще имате по-тежка консистенция за зимата и същевременно ще му попречите да се втвърди.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 05:03 от afflatus

Общи условия

Активация на акаунт