Голямата тема за малките масла - 8

• 75 351
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
маслото от канела мирише ли на канела ?
Маслото от листа на канела има мускусен аромат, а маслото от кората - по-интензивен канелен.

Цитат
Масла като крем за ръце забърквали ли сте?

Забърквам кремове за лице, за тяло, но за ръце не съм си правила, не ползвам.

Цитат
И колко време може да се съхранява, примерно в хладилник
Ако е крем /а не само масла/ и няма консерванти, стабилизатори - срокът е кратък. Аз в моите кремове задължително слагам /сертифицирани натурални/, за да не развиват собствен живот. Crazy

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 21:46 от Дивиана

# 526
Мери, хич да не е дългичка си е, голяма мания ми е  Crazy

На Икаров маслата са ок, също и на Ривана са добри, горе долу в същия ценови клас. Аз ги използвам за косата. Иначе за лицето не бих рискувала. Например на Икаров кокосовото е ужасно, няма нищо общо с натурално според мен. Но иначе ползвам бадемово, маслиново, сусамово, пшен.зародиш (макар да ми е малко съмнително и то). Общо взето има значение как са придобити маслата, чрез студено пресоване или чрез други начини. Колкото повече обработка има, толкова повече качества се губят. За жалост при маслата обикновено важи правилото "по-ниска цена=по-ниско качество", но аз лично за косата си (с изключение на скалпа), поради голямото количество, което използвам на един път, маслата на Икаров и Ривана ме устройват напълно.

За рецепти за ръце май няма информация или поне и аз не се сещам. Кокосовото масло би било подходящо, то прави кожата кадифена и хидратирана. Както и какаовото, жожоба, сусамово масло може би.

Друго, което щях да питам. Хайде да вземем да споделим български сайтове за качествени масла? Аз съм поръчвала само от Зоя и Гиза парфюмс и от двата съм доволна от качеството. Също от аптеки, но от там само маслата на Ривана и Икаров. Какви други български изпитани сайтове използвате? Може да включа списък на първа страница в следващата тема.

# 527
  • София
______Freya_______

Маслата на Ривана са в пъти по-добри от тези на Икаров. Аз отдавна спрях да ползвам Икаров, дори и за коса. Ривана са  с много добро качество, дори и за лице и тяло.  Маслото от шипка им е хубаво, аргановото и жожоба също. Студено пресовани, то си личи по аромата им.

# 528
______Freya_______

Маслата на Ривана са в пъти по-добри от тези на Икаров. Аз отдавна спрях да ползвам Икаров, дори и за коса. Ривана са  с много добро качество, дори и за лице и тяло.  Маслото от шипка им е хубаво, аргановото и жожоба също. Студено пресовани, то си личи по аромата им.
Къде мога да ги намеря ??

# 529
  • Пловдив
Момичета, които имате арганово масло : какъв срок е указан на етикета? Имам в къщи доста като количество, стои си може би година вече (мъжа ми ми го донесе от една лаборатория, отсипано, без етикет) и се чудя дали е ок.  newsm78

# 530
  • в огледалото на живота
______Freya_______

Къде мога да ги намеря ??
http://rivana.eu/
Има ги в повечето аптеки в наличност също  Peace
И аз съм доволна от тях  Peace

# 531
  • Пловдив
Здравейте, момичета, много хубава тема   bouquet

Аз също предпочитам маслата на Ривана пред тези на Икаров - не само заради по-доброто качество, но и заради стъклените шишенца, които после си ползвам. На Икаров са в пластмасови.

# 532
Идеята на ______Freya_______ за сайтовете на първа страница е много добра Hug. На мен ще ми е много полезно. Аз съм поръчвала от iherb и ebay. От iherb е много лесна поръчката, може и него да го сложите. Някои неща са много по-евтини, особено при първа поръчка, като имаш 5$ отстъпка. Аз първия път си поръчах кокосово масло на Nature's Way, което става и за ядене, разфасофка 444мл, за нея тук в аптека ми искаха над 45лв, а на мен ми дойде за 15лв... #Crazy И сега си поръчах, без отстъпката, с доставката, ми идва 21лв, струва си отвсякъде. Peace
По темата с онлайн пазаруването: От къде мога да си поръчам ЯЧРМ-екстра дарк, и да ми излезе най-евтинко? Blush Гледам го в ebay ще ми излезе към 24лв, а тук в Зоята също е толкова-25, но и доставка 3лв има... Трябва да отида от магазина да си го взема, което няма да ми излезе по-евтино Grinning

# 533
В Зоя е 118мл за 25 лв. В ебей е 236 мл за 22лв.
http://www.ebay.co.uk/itm/Sunny-Isle-Jamaican-Black-Castor-Oil-E … sh=item4182d6528c

Ако използваш фирма превозвач от Англия до адрес на Еконт в твоя град доставката излиза малко под 5лв.

# 534
  • Пловдив
Момичета,някой да е ползвал м. от чаено дърво за зачервени,кървящи венци...?

# 535
  • София
Чаеното дърво е за външна употреба. За венци да се ползва не е добра идея. Жабурете с ампула вит С и гълтане след това и до няколко дни спира кървенето. Изпробвано.

# 536
Препоръчва се за възпалени венци. Дори при профилактика за лош дъх. Тя няма да го гълта все пак. Но аз препоръчвам алое, по възможност алое с прополис.
Скрит текст:
Моите венци се оправиха с тази паста:
http://flp.bg/bg/P_Bright-Toothgel_bg.htm Много е икономична и си струва всяка стотинка. Венците ми бяха мнооого зле

# 537
  • Пловдив
А има ли някаква смес за жабурене от алое и прополис?

Скрит текст:
А как се поръчва тая паста?

# 538
И аз вече имам масло от Чаено дърво.Искам да го ползвам за косата,скалпа.Някъде бях чела,че се слагат няколко капки в шампоана,но колко и всеки път ли да слагам?

# 539
  • в огледалото на живота
Момичета,някой да е ползвал м. от чаено дърво за зачервени,кървящи венци...?
Аз пък препоръчвам Сандрин:

Много добре действа при мен.

И аз вече имам масло от Чаено дърво.Искам да го ползвам за косата,скалпа.Някъде бях чела,че се слагат няколко капки в шампоана,но колко и всеки път ли да слагам?
Анчето,аз добавям 8,10 капки директно в шампоана.Винаги хубаво раздрусвай бутилката преди употреба.

Общи условия

Активация на акаунт