"Песен за огън и лед" - 9

• 40 351
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
Не е по темата, за което се извинявам на всички (в частност на модераторите и Хексе), ала снощи изрових един стар разказ, писан по тематика „Зимата иде“ в чест на наближаващата зима преди някоя и друга година. Организаторите бяха взаимствали само репликата, конкурсът нямаше нищо общо с „Песента“, ала тогава реших тематично да стоя по-близо до репликата от Мартин (че и тъкмо беше излязла 5-тата книга на български), създадох разказа в подобна обстановка и поради това си позволявам да пиша този пост с надеждата получилото се навремето да ви хареса. Ако се сметне, че не е на място, ще го изтрия. И не, много е далеч от публикуваните автори като качество, и не, не включва Тирион Simple Smile

Самото разказче е тук, тъй като логично няма място в темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=787714.0;topicrefid=19

# 466
  • Варна
Ще го прочета с удоволствие. Grinning
Като дете се бяхме хванали с една приятелка да пишем фантастичен роман, но написахме две глави и го зарязахме.  Joy
Впрочем най-доброто ми съчинение беше в трети клас и беше пак на зимна тематика.

# 467
Любовните отношения Ренли - Лорас също са само загатнати, аз при първи и втори прочит не мислех, че има нещо такова
В момента препрочитам книгите за трети път и вече знам къде да търся скритите подсказки. Специално за тях двамата е много дълбоко намекнато, но при първия прочит и аз не се усетих. Със съвсем други очи се чете когато вече си наясно героите и основните сюжетни линни.

# 468
  • UK
Пфф, аз на първи прочит за нищо споменато по-горе не съм се усетила Simple Smile Ни за Ренли и Лорас, ни за кастрирането на Теон, ни за отравяне на Тивин съм разбрала. Това последното кога и как се е случило? Явно съм много зле. Simple Smile
Чак се ядосвам, че трябва да ги чета наново.  Laughing

# 469
  • Варна
Отравянето го обсъждахме в тази или в миналата тема.
Аз не вярвам, че Тивин е бил отровен, поне не от Оберин.

# 470
  • HH
Личи ми ,че съм спала 3 часа, пише отравянето , а аз чета отварянето и се чудя кога пък сме го обсъждали. В моята глава отварянето, идва от opening демек интрото  Laughing

И аз не вярвам , да е бил отровен.Но..... по-скоро съм склонна да повярвам, че Шае го е отровила за отмъщение  Laughing отколкото, че  е бил Оберин.

# 471
  • Варна
Личи ми ,че съм спала 3 часа, пише отравянето , а аз чета отварянето и се чудя кога пък сме го обсъждали. В моята глава отварянето, идва от opening демек интрото  Laughing

И аз не вярвам , да е бил отровен.Но..... по-скоро съм склонна да повярвам, че Шае го е отровила за отмъщение  Laughing отколкото, че  е бил Оберин.

Шае да отмъсти за какво? newsm78 Напротив, да смени един любовник с друг пак богат за нея е по-изгодно.

# 472
  • HH
Беше ирония, но явно не ми се получи  Wink

# 473
Аз пак почнах 5тата книга, да обърна малко повече внимание на тези глави които ми бяха скучини при първия прочит. Малко ме дразни подхода дето обяснява за събития случили се между главите и аз започвам да се чудя кога и къде съм ги  чел.

Леле бях забравил каква е съдбата на Джанос Слинт и чак сега схванах постановката с изгарянето на Манс. 

# 474
  • Варна
Беше ирония, но явно не ми се получи  Wink

А, извинявай, не го схванах така. Покрай изкривяването на образа на Шае в сериала, реших, че може да го мислиш наистина.

# 475
  • Варна
Чудя се..

В края на Танца, Варис уби Кеван и Пицел.
В това няма кой знае какъв смисъл ако остави Мейс и Марджъри живи. Идеята е да "обезглави" кралството, нали така?

# 476
Не точно да обезглави Кралството, по скоро да продължават играта на разделяй и отслабвай.
Все още не сме сигурни какво цели Варис, въпреки монолозите му.

Ако Тирелите са комбина с Хайтауърите (партията на Зелените), които от своя страна имат огромно влияние над майстери и донякъде над Вярата,
в дългосрочен план има смисъл да се отстранят и последните рационално мислещи участници в Малкия съвет на страната на Ланистър.

Тръпна двете ми любими Пясъчни змии да дойдат в Кралски чертог и да видим каква игра ще завъртят около Мартели-Тирели и около Вярата.

# 477
  • Варна
Не точно да обезглави Кралството, по скоро да продължават играта на разделяй и отслабвай.
Все още не сме сигурни какво цели Варис, въпреки монолозите му.

Ако Тирелите са комбина с Хайтауърите (партията на Зелените), които от своя страна имат огромно влияние над майстери и донякъде над Вярата,
в дългосрочен план има смисъл да се отстранят и последните рационално мислещи участници в Малкия съвет на страната на Ланистър.

Ако е така, Варис би трябвало да го знае и това дава още причини да иска да ликвидира и Мейс Тирел и Мардж.
Дали с тези убийства няма да почне Ветровете? Thinking

Или да е скрит коз на Тирел и Хайтауър... Мне.. твърде много тайни.. newsm78

# 478
Варис и Илирио играят твърде мътна игра на този етап за мен...

Абсурдно е да не ползват ресурсите на Мартел, ако Егон е този за когото се представя.

# 479
  • Варна
Мартел ще бъдат ползвани независимо кой е Егон.

Всъщност перфектната ситуация е след убийството на Кеван и Пицел, Варис да убие Томен и Мейс.
Тогава вече наистина ще стане много, много интересно и въобще не съм сигурна кой за кого ще играе.. Crazy

Доран може да побърза да омъжи Мирцела за Тристан и да игнорира Егон, особено ако смъртта на Куентин му е представена като дело на Дани. С този брак предполагам може да претендира за правата върху короната. Мирцела ще загуби подкрепата на  Тирел и за момента не ми идва на ум как биха могли да извъртят нещата.

Thinking

Общи условия

Активация на акаунт