"Песен за огън и лед" - 9

• 40 359
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Добре де, в крайна сметка какво смятате се случи с Бенджен? Тоя човек изчезна още в средата на първа книга...

Отвлечен е и е станал втория Крал на Нощта.. или е мъртъв.

Или според една откачена теория е Даарио Нахарис.

# 451
Добре де, в крайна сметка какво смятате се случи с Бенджен? Тоя човек изчезна още в средата на първа книга...
Честото му споменаваме ме навява на мисълта че или се е превърнал в нещо, или е някъде в плен. Смъртта също не я изключвам, но малко ми се струва напразна.

# 452
Аludra, Еовин, добре дошли!

Чудя се дали ако Бриен "закали" меча си в Джейми няма да се случи нещо интересно, но не вярвам така да си иде. Има още много неизпълнени задачи.

Интересно е, че Нед не мрази Регар. Изобщо липсва емоция към него, което ми е странно. А с каква страст мразеше сър Джора, чак се изненадах.

# 453
  • UK
Здравейте, на края на петата книга съм, откъде четете шеста? Излезе ли вече цялата или само отделни глави? Може ли линк?
За Бенджен, аз си мислех, че е Черни ръце, този мъртвият, който преведе Сам през Вала и Бран до пещерата. Криеше си лицето под качулката и май беше в черно.

# 454
  • HH
dejie следващата книга все още не е ясно кога точно ще излезе. Иначе главите , за които питаш, са в първия пост на темата.
Относно Бенджен,да имаше такава теория. Аз лично не вярвам, че това беше той  Wink

# 455
  • UK
Иначе главите , за които питаш, са в първия пост на темата.
Blush   bouquet Хронологично ли са подредени?

И аз вече много-много не вярвам, че е той, много бързо се затри нанякъде.

Джон ли ще се окаже накрая преродения червен бог? Не ми отговаряйте, ако вече сте го обсъждали. Като имам време ще изчета поне тази тема да видя какво сте коментирали.

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 20:59 от dejie

# 456
  • Варна

Джон ли ще се окаже накрая преродения червен бог? Не ми отговаряйте, ако вече сте го обсъждали. Като имам време ще изчета поне тази тема да видя какво сте коментирали.

Азор Ахаи ли имаш предвид? Червения бог си е бог и не е умирал нито ще се преражда (ако изобщо съществува, смятам, че в света на Мартин няма реални богове). Peace

# 457
  • UK
Азор Ахаи какъв беше на червения бог? Аз обърках нещата. Но за него говоря, да. Simple Smile
(ако изобщо съществува, смятам, че в света на Мартин няма реални богове). Peace
А как си обясняваш частта с Бран и язовите дървета?

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 22:13 от dejie

# 458
  • Варна
Азор Ахаи какъв беше на червения бог? Аз обърках нещата. Но за него говоря, да. Simple Smile
(ако изобщо съществува, смятам, че в света на Мартин няма реални богове). Peace
А как си обясняваш частта с Бран и язовите дървета?

Язовите дървета са особен вид, очевидно могат да живеят хиляди години, очевидно могат да бъдат използвани от същества (в т.ч. и хора) със свръхестествени способности. .
Реалните богове биха имали собствена воля която да налагат, инструменти с които да влияят, в частта с язовите дървета не виждам нищо божествено.

# 459
  • UK
Нали на тях се моли Северът, затова ги свързвам с техните Старите богове. Но не те контрирам, просто питам, защото аз не разбрах точно каква е ролята на Бран там.

# 460
  • Варна
Нали на тях се моли Северът, затова ги свързвам с техните Старите богове. Но не те контрирам, просто питам, защото аз не разбрах точно каква е ролята на Бран там.

Да, може би аз не се изразих добре. Богове си има, както да речем си имаме и ние - вярваме(или не вярваме) в тях, спазваме някакви ритуали, имат си божи заповеди и т.н..
Имах предвид, че де факто боговете ги няма, има вяра в тях, но такива богове не съществуват. Не са реални като тези в гръцката митология например - да ходят между хората, да отвличат жени, да им се раждат деца, да се намесват или предизвикват войни и т.н и т.н. Или да седят в някой разкошен дворец нависоко пиейки нектар и амброзия.

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 22:59 от Хексе

# 461
Здравейте , дали Мартин е толкова умен и има ли смисъл да си блъскаме главите с толкова много теории , аз лично не вярвам всичко това да го е пресметнал в книгите и във всяка негова дума да има нещо загатното .

# 462
Каталея, Мартин сам казва, че обича да накара читателя да се се съмнява, и затова има толкова загатнати неща. Често не съобщава нещо в пряк текст, но знаеш, че е така, или се съмняваш.
Пресметнато е при него и си личи. Някои неща са "пушени херинги", които хвърлят дим ов очите и отвличат вниманието от други интересни детайли.
Не знам дали има смисъл от теориите, но е интересно и забавно.
Толкова пъти е казано в текста, че Регар е отвлякъл Лиана, че взе да ми прилича на херинга и мисля, че истината е другаде.  Joy
Майката на Джон е Лиана, това поне изглежда да е така.

# 463
  • Варна
Здравейте , дали Мартин е толкова умен и има ли смисъл да си блъскаме главите с толкова много теории , аз лично не вярвам всичко това да го е пресметнал в книгите и във всяка негова дума да има нещо загатното .

Сигурно не във всяка дума, но със сигурност на много места. Той затова пише бавно. Confused

И все пак наистина има допуснати грешки - външния вид на Джейни Уестърлинг, очите на Ренли - и за всички тях той си е признал. Има и някои други несъответствия за които казва , че са допуснати нарочно, напр. целувката измислена от Санса.
Любовните отношения Ренли - Лорас също са само загатнати, аз при първи и втори прочит не мислех, че има нещо такова, в кастрирането на Теон също не бях сигурна(тук вече филмът помогна). После схванах как пише автора и вярвам във Фрей пайовете и в какво ли не още.
Има и много неща, които са само загатнати, но в които не вярвам - отравянето на Тивин от Оберин например.
Да си блъскам главата над тия неща, особено когато имам съмишленици или опоненти ми доставя удоволствие и някак чакането на следващата част не е толкова тежко. Crazy

# 464
Да, наистина го казва, че в такава книга има много малки дяволчета и трябва много да внимава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт