"Песен за огън и лед" - 9

• 40 252
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Не мисля, че ще е скучно. Мартин ще ни остави над какво да си блъскаме главите.
Между другото досега не са намекнали, че Тивин е бил отровен.

Може би истината е другаде. Кайбърн е саботирал трупа, за да бъде Пайсел обвинен в некадърност, както и стана. Пайсел изхвърча от съвета, Кайбърн взе мястото му. И ето го човека на Доран, точно където трябва да бъде. Това е друга, много добра идея.

Истината ще чуем само от устата на Доран, ако изобщо се случи.

# 136
  • Варна
Уф, Кибърн човек на Доран.
Гледах онова клипче, но не разбрах връзката. Освен големия брой дорнци в Храбрата дружина.

И защо изобщо би "възкресил" точно Планината ако е човек на Доран?

# 137
Доран каза в Танца, че има хора в Чертога, явно някой близък съветник на Серсей. Някои мислят, че е лейди Мериуедър. Кой друг да е, освен тях двамата?

А за Планината, автора на видеото каза, че със Робърт Стронг Серсей ще си вкара автогол. По думите на лейди Ним, само един човек във цял Вестерос е огромен като него. Появи ли се, всички ще разберат, че Серсей лъже.
Надяват се така Серсей да загуби процеса, но какво е решил Мартин ще видим.

# 138
  • Варна
Церсей не губи процеса, това става ясно от спойлерната глава на Аря. Confused
Интересно ми е кой е противникът на Р. Стронг.

Съгласна съм, че рано или късно сътрудничеството с Кибърн ще навреди на кралицата.

# 139
Противникът на Серсей не трябва ли да е бил посочен от Върховният септон?
Лансел, ако е дал фира няма да съм разочарована, в крайна сметка той е индиректния физически убиец на Робърт.

# 140
  • Варна
Противникът на Серсей не трябва ли да е бил посочен от Върховният септон?
Лансел, ако е дал фира няма да съм разочарована, в крайна сметка той е индиректния физически убиец на Робърт.

Какъв противник би могъл да е Лансел, пресен рицар без опит, лекуван след тежки рани, твърде слаб. Освен това току-що трябва да е разбрал за смъртта на баща си. Върховния септон би трябвало да е луд да го направи застъпник на обвинението.

Чета, чета за Кибърн и Храбрата дружина, но всичко ми говори, че Кибърн не е човек на Доран. не виждам никаква връзка. Thinking Освен това Кибърн е човекът подготвил трупа на  Тивин Ланистър, а не Пицел.

Скрит текст:
Трябва да бъде изкъпан и облечен както подобава на сана му, в хермелин и злато, и пурпурни коприни. Къде е Пицел? Къде е Пицел?! — Обърна се към стражите. — Пикънс, доведи Великия майстер Пицел. Той трябва да се погрижи за лорд Тивин.

— Той го видя, ваше величество — отвърна Пикънс. — Дойде, видя го и отиде да повика сестрите на мълчанието.

Скрит текст:
— Отнеха ми я. Казвам се Кибърн, с позволение на ваше величество. Аз лекувах ръката на брат ви.

— Чукана, искаш да кажеш. — Сега си го спомни. Беше дошъл с Джайм от Харънхъл.

— Вярно, не можах да спася пръстите на сир Джайм. Но изкуство-то ми спаси ръката му до рамото, може би и живота му. Цитаделата ми отне веригата, но знанията ми не можеха да ми отнемат.

— Може да свърши работа — реши тя. — Провалиш ли ме, ще изгубиш повече от верига, обещавам ти. Извади стрелата от корема на баща ми и го приготви за мълчаливите сестри.

# 141
Защо така ожесточено се защитаваше Пайсел тогава? Сякаш личната му работа беше нападната?
Не ми се рови точно в момента за цитати, но е там някъде.
Трупът беше за кратко при Кайбърн, после Пайсел беше взел нещата в свои ръце. Иначе щеше да каже, че не е отговорен за резултата.

Кой тогава е човека на Доран? Не е Варис.

# 142
  • Варна

Кой тогава е човека на Доран? Не е Варис.

Аурейн?

Пицел само е надзиравал работата на Мълчаливите сестри (поне така казва). Какво е правил преди това Кибърн, не се знае. Thinking

# 143
Само някой много по-вътрешен би знаел за атентата на Тристан. Аурейн защо да знае такава подробност?

# 144
Хмммм има резон да е Аурейн, много кухо беше обяснението, че ще грабне флотата и ще стане пират.

Аурейн беше член на Малкия съвет, защо да не знае?

Хексе шегичка беше за Ланселчо, от пост и молитви беше станал на живи мощи... само ли да вдига и върти меч.
Не виждам кой би се опрял на сир Роберт Стронг, вероятно и Септона така... така че този път сериозно предложение Котлето, което обвинява Серсей?
Въобще имаше ли сериозни рицари, които се бяха присъединили към Мечовете на Вярата?

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 21:08 от Бумър

# 145
  • Варна
Котлетата не бяха ли твърде пребити за да участват в двубоя?

Хм, рицар на вярата.. сещам се за Бонифер Хасти, но той е твърде възрастен. Другия ми вариант е Сандор, но той май също би трябвало да не е много добре здравословно. Може Тирелите да измъкнат някой ..

Брон?

# 146
А какво беше актуалното състояние около Марджери? Доколкото си спомням я пуснаха засега, но и срещу нея предстои процес или бъркам? Все пак се доказа, че не е девствена. Ако и при нея има съд с двубой, може Лорас да дотичка, ако теориите, че всъщност нищо му няма, се окажат верни. Току виж и той се изправи срещу Робърт Стронг, да натрие носа на Церсей. newsm78

# 147
  • Варна
А какво беше актуалното състояние около Марджери? Доколкото си спомням я пуснаха засега, но и срещу нея предстои процес или бъркам? Все пак се доказа, че не е девствена. Ако и при нея има съд с двубой, може Лорас да дотичка, ако теориите, че всъщност нищо му няма, се окажат верни. Току виж и той се изправи срещу Робърт Стронг, да натрие носа на Церсей. newsm78

Тя пожела процес със съдии, не съд с двубой.
Лорас всъщност не е толкова опасен рицар, по-скоро тарикат си пада.

П.П. И Котлетата и Лорас са бели рицари, дали биха могли да участват в двубои срещу кралиците. Според мен , не. Клетвите им са да ги пазят.

# 148
При половината армия на Тирелите в Кралски чертог, няма начин Марджи да бъде осъдена... но как ще се спогаждат двете кралици на Томен, първи с неговото име, ще е още по-забавно и динамично от в Пира  Mr. Green

# 149
Аз пък имам някакво усещане, че точно Марджери ще си го получи, а Церсей ще се отърве. Една от двете ще го отнесе и като имаме предвид особеностите на Мартин, то ще е по-симпатичната и уж в по-добра позиция. А и Церсей към този момент е единствената гледна точка към събитията в Кралски чертог.

Общи условия

Активация на акаунт