"Песен за огън и лед" - 9

• 40 273
  • 744
  •   2
Отговори
# 150
  • Варна
Аз пък имам някакво усещане, че точно Марджери ще си го получи, а Церсей ще се отърве. Една от двете ще го отнесе и като имаме предвид особеностите на Мартин, то ще е по-симпатичната и уж в по-добра позиция. А и Церсей към този момент е единствената гледна точка към събитията в Кралски чертог.

Не се бях замисляла, но си много права. Peace

# 151
Хексе ме изпревари. Понеже няма да има нови гледни точки, явно Серсей ще остане в Чертога.

Мартин бил казал, че думата която Бриен извикала от бесилката е "меч". Да видим сега чия глава ще хвръкне.

# 152
  • Варна
Хексе ме изпревари. Понеже няма да има нови гледни точки, явно Серсей ще остане в Чертога.

Мартин бил казал, че думата която Бриен извикала от бесилката е "меч". Да видим сега чия глава ще хвръкне.

Церсей е в безопасност поне до идването на Ариан. Laughing

Бриен е казала меч, понеже Кат и каза да избере една от двете думи -  въже или меч. Не вярвам Бриен да посегне на Джайм, ще измислят нещо.

Все пак предвид заглавието на книгата, вероятно ще е една от най-смъртоносните... Confused
Имаме три гледни точки в Мийрийн, две в Речните земи, на Север са също доста. } Thinking

# 153
Въпреки че скоро дочетох първата книга (за пореден път), не се сещам дали дотраките наричаха Джора "Андала", или беше само в сериала. Дали не е подсказка за нещо?

# 154
Противникът на Серсей не трябва ли да е бил посочен от Върховният септон?
Лансел, ако е дал фира няма да съм разочарована, в крайна сметка той е индиректния физически убиец на Робърт.

Ще ми се противникът да е Gravedigger-а Simple Smile

# 155
  • Варна
Въпреки че скоро дочетох първата книга (за пореден път), не се сещам дали дотраките наричаха Джора "Андала", или беше само в сериала. Дали не е подсказка за нещо?

Не се сещам да са го наричали Андала. newsm78

Всъщност винаги съм си мислела , че Мормон са потомци на Първите.

Като погледнах в Уикито, те управляват Мечия остров едва от няколкостотин години. Откъде имат меч от валирианска стомана? Нито са богати, нито са толкова древни. Thinking

За какво може да е подсказка "Андала"?

Противникът на Серсей не трябва ли да е бил посочен от Върховният септон?
Лансел, ако е дал фира няма да съм разочарована, в крайна сметка той е индиректния физически убиец на Робърт.

Ще ми се противникът да е Gravedigger-а Simple Smile

Рано или късно мисля, че ще има такъв сблъсък. Peace

# 156
И аз си мислех, че са потомци на първите хора, дори варги в миналото, но явно не е така. Целият им род са силно представени при различни крале, но явно са андали, щом Д&Д са решили Дрого да нарича сър Джора "Андала".
Като Андал, дали Джор Мормонт не е казал клетвата в септа, вместо пред старите богове?

# 157
  • Варна
Да, най-вероятно в септа, защото предлага на Джон да положи клетвите си пред язово дърво като Бенджен, за себе си не споменава.
Защо, какво значение има това?

# 158
А кои ли ще са съдиите на Марджери, кой ще ги определи? Великият септон дали ще има думата или той си свърши работата и вече ще се разправя короната? Ако има, нищо добро не я чака, на него няма да му пука колко войски имат Тирелите. Ако ли не обаче, не виждам как ще я осъдят, след смъртта на Кеван, Мейс реално е най-могъщият, в него е ножът.

# 159
  • Варна
+ Гражданите са на нейна страна. Ако Вярата я осъди, като нищо могат да спретнат бунт срещу Септона.

# 160
Докато публикувам сменихте темата, аз съм засега на Вала.

Може би чадата пратиха двамата зомбирани да ликвидират Мормонт, защото Мормонт не е дал обет на старите богове. Искат ЛК който е дал клетва пред язово дърво, защото предстоят събития които го изискват.
Началото на клетвата е "Чуй думите ми и бъди свидетел на моята клетва." Новобранците дават обет пред зеленозрящите. Клетвите дадени в септа са невалидни.

Мартин пише, че Джора е андал в глава 22 Тирион в Танца. Търсех друго, а това намерих. Черният Вал на Волантис ми е много интересен. Нямат ли страж там?

В клетвата се казва "Аз съм стражът на валовете, не на Вала.
"Аз съм мечът в тъмнината,  аз съм стражът на валовете, огънят горящ срещу студа, светлоносецът, и т.н.
Ако възприемем меча на АА като метафора, тогава Нощният страж е Светлоносец, Лорд Командира на Стража е Азор Ахай. (Какво обаче е АА, това е друг въпрос.)

Стража е резултат на споразумение между Чадата и Първите хора. Андалите не са участвали в споразумението.
Сам е Андал, но прие старите богове, клетвата му е валидна.

Едит: Доран нали праща Тиен при Великия септън, може да се случи нещо много интересно.

# 161
  • Варна
Мисля, че това е подробност къде са се заклели. В крайна сметка, важното е да изпълнят клетвите си. Джон иска да престъпи клетвата, даже донякъде вече го е правил..
Смяташ че чедата са пратили зомбитата срещу Мормон?... Shocked

Че има вал във Волантис, даже не бях забелязала.  Blush

/Може би с излизането на книгата за света на огън и лед през октомври ще станат ясни много неща./

# 162
Отор изглеждаше че знае какво прави. Намери покоите на Мормонт, знаеше къде са...другото е, че Черния Замък е от другата страна на Вала, а пак станаха, сякаш бяха варгнати.

Много важно е къде се заклеват, трябва да приемат старите богове. Споразумението е с тях, не със Седемте. Поклонниците на Седемте са изсичали язовите гори, едва ли чадата са благосклонни към тяхната религия.

# 163
  • Варна
Отор изглеждаше че знае какво прави. Намери покоите на Мормонт, знаеше къде са...другото е, че Черния Замък е от другата страна на Вала, а пак станаха, сякаш бяха варгнати.

Отор приживе е мразил стария Мормон и вероятно е искал да си отмъсти. Зомбитата нямат проблем да се вдигнат от двете страни на Вала, не могат само да преминават, но ги внесоха.

Много важно е къде се заклеват, трябва да приемат старите богове. Споразумението е с тях, не със Седемте. Поклонниците на Седемте са изсичали язовите гори, едва ли чадата са благосклонни към тяхната религия.

Според мен не би трябвало да има значение. Чедата са били благосклонни към всички. Не съществува религиозна нетърпимост, освен от страна на Р'хлор.

Разгледах Волантис на картата, вероятно Черната стена там е построена заради дотраките. Няма намек , че там охранява орден подобен на Нощния страж.

# 164
Лейди Ним трябва да е в Малкия съвет, а Тиен при Върховния септон...
Няма причина и Ариан да отива към Кралски чертог.

Харесва ми теорията, че Чадата имат свой дневен ред...
Най-малкото, че заради това шансовете на хората (особено на тези в лоното на Седемте) пак намаляват  Mr. Green

Този Вал във Волантис би трябвало да е свързан с Валирия?

Клетвата е страшно интересна, може да си поиграем пак да я покоментираме в оригинал...
Аз съм пристрастна и виждам дори намек за Р'Хлор в нея

Цитат
Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death. I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die at my post. I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come.

Рогът, който буди sleepers?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт