"Песен за огън и лед" - 9

• 40 403
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Серсей да внимава, току виж оженили Марджи за Егон. Колко му е да анулират неконсумиран брак.  Joy Четвърта сватба за Марджъри, може и да и излезе късмета.

При всички случаи ще му трябва един брак на Егон, особено ако се разчуе, че Дани е изчезнала.
Тирел или Мартел?  Или трети вариант?

# 391
Имаш ли предвид някоя трета? Санса?
Петир ще трябва да реагира в движение на появата на Егон?

# 392
  • Варна
Имаш ли предвид някоя трета? Санса?
Петир ще трябва да реагира в движение на появата на Егон?

Има вероятност да е Санса, но на Петир тя му трябва да укрепи положението си в Долината (и за други работи0.
Не знам, може да изскочи някоя.. Thinking Церсей? Мирцела? Thinking Някоя щерка на на Тарли.
Между другото Егон 5 точно затова е загубил влиянието си - не е сключвал династични бракове на децата си.

# 393
Денерис изгуби Дорн, за да спечели Мирийн. За какво и е Мирийн? За какво и е Хиздар? Защо не ги изби до крак робовладелците за да млъкнат, ами се облича в тъпите им носии и им позволява да я правят на маймуна?
Кръвта на дракона, другия път.

Дорн ще използва Егон според мен, за да си отмъстят на Ланистър. Ако се спомине Доран, Ариан ще има да върши глупост след глупост и ще ходи по гайдата на лудите си братовчедки. Серсей номер две. В това време ще пропукне епидемията, та гениалните и политически ходове ще ни бъдат спестени.

# 394
  • Варна
А трябва ли му на Егон Дорн?
Той го има и без брак. Племенник е на Доран, освен това на самите дорнци не им трябва причина да позаколят някой Ланистър или Тирел.

# 395
А трябва ли му на Егон Дорн?
Той го има и без брак. Племенник е на Доран, освен това на самите дорнци не им трябва причина да позаколят някой Ланистър или Тирел.

Да, но Доран ще бъде адски обиден, ако Егон си избере друга булка Simple Smile

# 396
  • Варна
Доран няма договорка с Егон. Договорката му е била с ...Дари?  newsm78

# 397
Ариан, не може да е кралица на Вестерос и принцеса на Дорн едновременно. Ако я бракуват за Егон, това автоматично означава, че Дорн ще остане за Тристан, а това не мисля, че ще се хареса на новата Ариан, тази след кулата.

# 398
  • Варна
Така е . Може би това е причината да не хареса Егон. Laughing
В крайна сметка може баща й да я принуди и тя да направи куп глупости в знак на протест.. От друга страна тя е на 23 (зряла- попрезряла Laughing) и е крайно време да се омъжи.

# 399
Церсей ли става сега ръка на краля след като Тивин умря ?

# 400
  • Варна
Церсей ли става сега ръка на краля след като Тивин умря ?

Последно Ръка стана Мейс Тирел.

Не знам дали сте чели последното интервю на Мартин на Кон-а в Каролина.

http://www.staceysimms.com/george-r-r-martin-qa/

Скрит текст:
Keep reading (from the back  – keep writing!) Laughing.

# 401
Мен пък ме кефят и Ариан и змиите, харесва ми колко са независими и опърничеви. Не мисля, че Ариан трябва да се омъжва за някой, а ако трябва за какво й е някой с влияние и положение, само да се опитва да управлява вместо нея. Ариан не е от жените, които се оставятда бъдат управлявани или някой друг да взима решения вместо нея. Пък и за мен тя има афинитет към Тъмната звезда и ако той не и се противопостави, тя може да избере него. Съвсем очевидно е, че традиции и тъпотии в Дорн не се следват. А баща й така или иначе е пътник и едва ли ще успее да я омъжи насила.

# 402
  • Варна
Мен пък ме кефят и Ариан и змиите, харесва ми колко са независими и опърничеви. Не мисля, че Ариан трябва да се омъжва за някой, а ако трябва за какво й е някой с влияние и положение, само да се опитва да управлява вместо нея. Ариан не е от жените, които се оставятда бъдат управлявани или някой друг да взима решения вместо нея. Пък и за мен тя има афинитет към Тъмната звезда и ако той не и се противопостави, тя може да избере него. Съвсем очевидно е, че традиции и тъпотии в Дорн не се следват. А баща й така или иначе е пътник и едва ли ще успее да я омъжи насила.

Съмнявам се все пак да може да си народи копелета, които да я наследят. Докато е жив баща й няма да позволи.
А защо ако се ожени тя да бъде управлявана? Съпругът и ще е консорт, а властта е в нея.

Ако се ожени за Тъмна звезда, смятам, че той може да приключи с нея. Коварен тип изглежда.

# 403
За какво й е да се омъжва за Егон примерно - човек отгледан с идеята, че трябва да си върне властта над кралствата? Такъв човек едва ли ще й позволи тя да управлява Дорн. Трябва й някой от малък дом, от който да има законни деца и тя да си върти кралството  Laughing. Баща й ще задвижи плана си и ще умре. Поне аз така си мисля. Едва ли ще довърши започнатото.

Тъмната звезда е много коварен, но са израстнали заедно, Ариан винаги го е смятала за най- красивият мъж, за който е можело да бъде омъжена (бегли спомени имам относно мислите й за него), а единственото, което той иска (пак по моето скромно мнение) е мечът на Артър- Зора ли беше? Възможно е да я убие, ако Ариан бъде омъжена за Егон, а мечът е в него, както предполагам.
А бе по- склонна съм да вярвам, че Ариан няма да се омъжи.

# 404
  • Варна
И на мен ми се струва, че тя не би поискала да се ожени за Егон и ще направи всичко възможно да го избегне.

Ариан може и да харесва Тъмна звезда, но има и страх от него. Харесва го като мъж, но дали й стиска да го направи консорт?  Той няма право на меча на на Дейн, той е собственост на друг клон на рода Дейн, би трябвало да е в бащата на Едрик Дейн и евентуално да бъде наследен от Едрик.

Ако Ариан не се омъжи изобщо (в което не вярвам , защото тя го иска), след смъртта й наследник ще бъде Тристан или неговите деца. Не вярвам, че тя не иска собствени наследници.

Общи условия

Активация на акаунт