"Песен за огън и лед" - 9

• 40 359
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Варис премахна Кеван, защото е способен държавник, труден противник е. Мейс е глупак, той му е удобен, чудна картинка ще са двамата с Церсей, ръководещи съпротивата срещу Егон. Пък и замине ли Томен, Тирелите са много вероятен съюзник.

# 481
  • Варна
Варис премахна Кеван, защото е способен държавник, труден противник е. Мейс е глупак, той му е удобен, чудна картинка ще са двамата с Церсей, ръководещи съпротивата срещу Егон. Пък и замине ли Томен, Тирелите са много вероятен съюзник.

Мейс е глупак, но Редвин и Тарли не са, поне така ми се струва. Те са зад гърба му, но ако той изчезне от сцената, какво биха направили? Тирел, Редвин, Хайтауър, Тарли са таргариенски застъпници принципно. А имаме и Лансел в Дари, което значи, че и Ланистър ще са объркани.

Ако Томен и Мейс паднат, Церсей остава съвсем сама. Греша ли? Thinking

# 482
Е, Мейс си има наследник все пак. Още повече, че Уилас е описван като способен младеж. Вторият син - Гарлан, също изглежда читав, а и той взе владенията на Флорент, ако не се лъжа. Бабката си е налице. Даже без Мейс може и да са по-добре.

# 483
  • Варна
Е, Мейс си има наследник все пак. Още повече, че Уилас е описван като способен младеж. Вторият син - Гарлан, също изглежда читав, а и той взе владенията на Флорент, ако не се лъжа. Бабката си е налице. Даже без Мейс може и да са по-добре.

Може, но нямат повече работа в Кралски чертог. Mr. Green

# 484
Доран може да побърза да омъжи Мирцела за Тристан и да игнорира Егон, особено ако смъртта на Куентин му е представена като дело на Дани. С този брак предполагам може да претендира за правата върху короната. Мирцела ще загуби подкрепата на  Тирел и за момента не ми идва на ум как биха могли да извъртят нещата.

Thinking

Като оженят Ариан за Уилас и договорят бъдещите им деца да поемат и двата Дома поотделно.

# 485
  • Варна
Tова го мислих, но имам предвид, че Тирелите искат железния трон. Но всъщност това е желание само на Майс и евентуално на Мардж, на бабката не й се искаше да се вре между шамарите. Така че ако Майс умре, може да умрат и амбициите им към трона. Уилас ми изглежда доста свестен,.. Thinking

Хаха, опитвам от известно време да си подреждам разни картинки в главата, но вариантите са толкова много, че е направо абсурдно да се предвиди всичко. Crazy

Поне да кажа последното си "прозрение". Laughing
При предишното нашествие на Другите е приключила една цяла ера в историята на Вестерос (века на героите), смятам, че  това нашествие отново предвещава кардинална смяна на живота във Вестерос.
Вероятно поради избиването на голяма част от благородническите родове, ще останат твърде малко наследници за голяма част от владенията и ще се наложат нов тип взаимоотношения,( това по подобие на аналогичните събития в английската история), вероятно ще започне развитие на буржоазно общество ( то и сега има наченки , де - Лин Корбрей се жени за дъщерята на богат търговец), а феодалните отношения ще западнат..

# 486
Това, ако останат хора, нали?
Мен лично страшно ме дразни това технологично забавяне хиляди години.

# 487
  • Варна
Вярвам, че все пак ще останат хора. Laughing

Мартин преди години беше казал, че в седма книга ще е описано как снегът пада върху гробовете, защото всички ще умрат в шеста. Но пък от опит знам, че обикновено когато опише нещо подробно преди да се е случило, то няма да се случи. Laughing

Затова не вярвам, че Санса ще се ожени за Хари и не вярвам, че планът на Доран ще е успешен. Confused

# 488
  • UK
А Хари кой е?

# 489
  • Варна

Хари Хардинг, наследникът на Арин след сина на Лиза. Петир е уговорил брака им, беше подробно описано в последната глава на Санса.

# 490
  • Варна
Новини за "Ветровете на зимата" - Мартин обещава повече смърт, предателства и сватби. Rolling Eyes

Две големи битки, дотраките ще се завърнат в сюжета. Дани и Тирион ще имат голяма роля в историята - и двамата ще се завърнат "у дома". Twisted Evil,

http://shelf-life.ew.com/2014/06/26/george-r-r-martin-winds-wint … 39a24b8955b5db64e

Цитат
Let the speculation begin.

# 491
Еми ясно, ще докарат и дотраките в Мирийн и после с цялата тумба дракони, неопетнени, наемници железнородени и дотраки Денерис с новият си пръв съветник Тирион ще се юрне към Вестерос.
Само откъде толкова кораби за 100-ина хилядна армия?  newsm78

# 492
  • HH
Бумър Тирион има достатъчно знания, ако не да построи кораб, то поне да намери хора , които да го свършат вместо него. А на Дани не мисля, че и липсва нито ресурс нито време , да си направи флота.

# 493
Не само Тирион има уменията, Железнородените няма да пасат трева... Въпросът е 1. Във времето което ще отнеме и 2. В тая пустиня има ли толкова дървета?

# 494
  • Варна
Всъщност Мартин не ни казва дали Дани ще се върне с армия във Вестерос, може да долети на гърба на Дрогон за да разузнае. Grinning Освен това не казва дали Дани и Тирион заедно ще се върнат във Вестерос.
Щяло да има две битки - т'ва го знаем - Станис/Болтън, а другата вече сме я прочели в спойлерните глави - Мийрин. Rolling Eyes

Предателствата са интересни.

Сватбите предполагам ще са за Егон, Ариан, Мирцела..., Санса предполагам, че ще се измъкне в тази книга.
Самия факт, че Мартин дава интервю за Ветровете е доста обнадеждаващ, надявам се по Коледа да я имаме на английски. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт