Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 39 674
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Момичета, искрено ви благодаря за подкрепата и куража  bouquet  bouquet Hug Hug

# 346
  • Пловдив
Момичета, утрогестана точно на 12 часа ли трябва да го слагам? И ако не мога да го сложа вагинално, да го изпия?
Стаси, твоят пост ме накара да прочета листовката - никъде не пише през 12 часа.
някой доктор ли ти е дала такива инструкции?
Аз също четох в листовката и не намерих нищо, никой не ми е дал такива указания, просто аз се зачудих как е правилно  newsm78 и понеже днес нямах възможност да го сложа точно затова ми стана интересно и попитах.

# 347
  • София
Благодаря Шоколадче.
Krasimilo аз правих преди три години инсеминация, но тогава бях в друга клиника и си чаках часа за Надежда, варианта пред мен беше инвитро с много силна стимулация, което за начало не исках, първо заради финансите и второ, поради поизчерпания ми резерв, бях сигурна, че нищо няма да се получи /както и стана при един опит в Надежда - но това е друга тема/ та за да не се упреквам, че бездействам реших да я направя.
Но ако тогава бях в Надежда никога нямаше и да се поколебая и веднага бих направила инвитро на ЕЦ, не виждам кое е по щадящото при инсеминация, единствено че няма упойка, която я има при пункцията на ЕЦ, но тя е толкова краткотрайна, че въобще не я броя. Да не говорим, че имаш и запушена тръба, ами ако правиш доминантен фоликул на този яйчник, реално губиш месеца.
Ти си решаваш, но моето мнение е, че инсеминацията е може би за момичета без открити сериозни проблеми, както и при мъжете им.

# 348
Maka, благодаря ти за отговора. Може би трябваше да настоявам Персенска да ми обясни по-подробно и двете процедури. Умишлено не се затрупах с информация преди прегледите, надявах се от нея да получа точно това, което ми е необходимо. Ще го мисля до следващия МЦ.

# 349
Здравейте!
 Днес бях на 2-ри ден от МЦ. Д-р Персенска ми преписа хапчета Аримидекс. Чрез тях да се стимулирам. На 11.06 пак съм на преглед и ще видим положението какво ще е ! Някой пил ли е такива хапчета и някакви отзиви?

# 350
Момичета, утрогестана точно на 12 часа ли трябва да го слагам? И ако не мога да го сложа вагинално, да го изпия?
Стаси, твоят пост ме накара да прочета листовката - никъде не пише през 12 часа.
някой доктор ли ти е дала такива инструкции?
Аз също четох в листовката и не намерих нищо, никой не ми е дал такива указания, просто аз се зачудих как е правилно  newsm78 и понеже днес нямах възможност да го сложа точно затова ми стана интересно и попитах.

аз ги слагам, като си легна към 11-12ч и от 6 сутринта, за да полежа с тях 1 час.

# 351
  • Пловдив
Благодаря Шоколадче.
Krasimilo аз правих преди три години инсеминация, но тогава бях в друга клиника и си чаках часа за Надежда, варианта пред мен беше инвитро с много силна стимулация, което за начало не исках, първо заради финансите и второ, поради поизчерпания ми резерв, бях сигурна, че нищо няма да се получи /както и стана при един опит в Надежда - но това е друга тема/ та за да не се упреквам, че бездействам реших да я направя.
Но ако тогава бях в Надежда никога нямаше и да се поколебая и веднага бих направила инвитро на ЕЦ, не виждам кое е по щадящото при инсеминация, единствено че няма упойка, която я има при пункцията на ЕЦ, но тя е толкова краткотрайна, че въобще не я броя. Да не говорим, че имаш и запушена тръба, ами ако правиш доминантен фоликул на този яйчник, реално губиш месеца.
Ти си решаваш, но моето мнение е, че инсеминацията е може би за момичета без открити сериозни проблеми, както и при мъжете им.
Подрепям с две ръце, с тази разлика, че инсеминацията изобщо не е надежден метод, дори и при двойки без проблеми нито при единия, нито при другия. С моето мило сме така и ние направихме 4 неуспешни инсеминации. Сега като се върна назад.....бих предпочита да бях направила 4 опита инвитро на ЕЦ. Дори напротив - инвитро на ЕЦ е по-щадяща, защото нямаш такава стимулация. При всичките ми инсеминации бях на инжекции, по две-три на ден, всичко беше перфектно като условия в деня на инсеминацията, хубав спукан фоликул  и т.н....На инвитро на Ец единия месец без нищо, сега с клостилбегит, но пак е по-добре от инжекции. Но инсеминацията не дава никакви отговори...Ето например при първото ми инвитро на ЕЦ на пункцията се установи, че във фоликула няма яйцеклетка...при инсе няма как да се разбере, вижда се, че е пукнат фоликула и го няма, но има ли, няма ли яйцеклетка....кога точно се е пукнал и дали не е изпуснат шанса....Не на последно място...цената....за 4-ри инсеминации платих над 4500 лв., в най-добрия случай 4 опита инвитро също излизат горе-долу толкова и лично мен ме е яд, че съм си губила времето с инсеминации....Така че според мен като идеш на проследяване поговори отново с Персенска и прецени сама, заедно с нейния съвет!  bouquet

# 352
  • Ст. Загора
Здравейте!
 Днес бях на 2-ри ден от МЦ. Д-р Персенска ми преписа хапчета Аримидекс. Чрез тях да се стимулирам. На 11.06 пак съм на преглед и ще видим положението какво ще е ! Някой пил ли е такива хапчета и някакви отзиви?
Аз съм пила Аримидекс, 5 дни, два пъти на ден по 1. Нямах никакви странични ефекти, чувствах се съвсем нормално. Peace

# 353
Запоооооочвам  Very Happy  Very Happy  Very Happy На прага съм на първото си ин-витро и изключително много се вълнувам. Вчера бях при Стаменов и имам обаче две притеснения.Първото може да е нелепо, но ви моля все пак да ми отговорите. Досега като са ме гледали на ехограф гинеколозите винаги са слагали пред мен нов презерватив на трансдюсера. При Стаменов обаче трансдюсера си беше с презерватив и направо се чудя сменят ли се след всяка пациентка  Blush  Blush Другото ми притеснение е, че му показах генетичните ми изследвания (не са правени в Надежда) и сега гледам, че не са при мен. Или той ги е взел или аз съм ги забравила там.  Не знам каква е практиката при него ли стоят или при мен. Защото ако съм ги забравила при него и са се затрили някъде... там имаше препоръки  Thinking

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 09:28 от Synni__

# 354
Когато ми свършва прегледа съм забелязала,че в момента който изважда трансдюсера  и маха презерватива,така че може да са го сменили преди да влезеш..Не ми се вярва 2 пъти да използват един и същ.

# 355
Когато ми свършва прегледа съм забелязала,че в момента който изважда трансдюсера  и маха презерватива,така че може да са го сменили преди да влезеш..Не ми се вярва 2 пъти да използват един и същ.
Peace Peace Peace
При друг лекар в Надежда съм, но и при мен винаги след прегледа махат презерватива. Вероятно сестрата слага нов преди да се съблечеш.

# 356
  • София
Момичета, интересува ме знаете ли дали ФАР и по- точно как стоят нещата с финансирането на донорски яйцеклетки, оплождане и трансфер изобщо има ли подобно нещо или аз си поемам всичко по процедурата.

# 357
  • София
Не се притеснявай за такива работи.Веднага след прегледа сменят презерватива и хартията на която сядаме.А за изследванията ,другият път като отидеш на регистратурата си искай изследването от досието.Ще ти направят копие или оригинала можеш да си вземеш.Успех.

# 358
  • София
Макси,Фар не поема нищо като си с донорска яйцеклетка и това е много тъпо.Всичко вие си плащате,но по добре питай в клиниката как седят нещата и като цена колко излиза.

# 359
  • София
Запоооооочвам  Very Happy  Very Happy  Very Happy На прага съм на първото си ин-витро и изключително много се вълнувам. Вчера бях при Стаменов и имам обаче две притеснения.Първото може да е нелепо, но ви моля все пак да ми отговорите. Досега като са ме гледали на ехограф гинеколозите винаги са слагали пред мен нов презерватив на трансдюсера. При Стаменов обаче трансдюсера си беше с презерватив и направо се чудя сменят ли се след всяка пациентка  Blush  Blush Другото ми притеснение е, че му показах генетичните ми изследвания (не са правени в Надежда) и сега гледам, че не са при мен. Или той ги е взел или аз съм ги забравила там.  Не знам каква е практиката при него ли стоят или при мен. Защото ако съм ги забравила при него и са се затрили някъде... там имаше препоръки  Thinking
Synni, аз съм пациентка на д-р Стаменов и мога да те уверя, че не веднъж съм виждала след като ми е приключил прегледа и аз отивам да се облека сестрата тръгва към мястото за прегледи, виждала съм как подменя бялата хартия там където е на стола, убедена съм и за презерватива на трансдюсера не се притеснявай. Хората там са на високо професионално ниво и не ми се вярва да допуснат такова нещо.
Успех   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт