Любители на котки – Тема 85

• 41 534
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Нали за това ние сме собствениците.
Да носим отговорност, да разпитваме защо, какво, как.
Ние да преценим дали да се доверим на съответния вет и защо. В този случай аз съм облагодетелствана, защото съм с мед. образование и хич не могат да ми пробутват врели-некипели.  Hug

# 376
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Охх, дано да не се налагат операции, да са ни живи и здравички, но ако се наложи, дано случваме на добри ветеринари Praynig
А явно някои ветеринари искат да са спокойни за здравето си (че няма да бъдат ухапани или одрани) и предпочитат да упоят животинката, като не ги интересува какви рискове носи това Crossing Arms

Дано наистина да не ни се налагат операции и да са ни живи и здрави любимците!

Някои предпочитат да упоят животинката не заради неприятното хапане и одиране, а защото, ако животното буйства може да му причинат по-големи вреди. Особено котките не са като кучетата да чуват и изпълняват команди. Не може като на куче да му кажеш "Мирно!" Стой!". Ветеринар ми е казвал и че чисто физиологически е по-трудно да вземеш кръв от котка. Вената не се уцелва толкова лесно. Често не ставало от първия път, което допълнително стресира животното. На Сиско като му вземаха кръв го държахме трима души - двама яки мъже и аз (също доста яка мамаша  Laughing). Въпреки, че основно го стисках аз, а мъжете отговаряха за някои от крайниците, му говорех нежно и успокоително през цялото време и д-ра много лесно, бързо и от раз успя да му вземе кръв. Силвестърчо даже не успя да се оплаче и възмути. Laughing

# 377
  • Пловдив
MAMA AN, моя Лъчезар също отказа да се храни. Заведохме го на доктор, диагнозата беше пневмония. Поставиха я въз основа на рентгенови снимки и кръвни изследвания. За взимането на кръв ме предупредиха, че е рисковано, защото не се взимало от лапата, а някъде от врата и от стрес котарака може да направи белодробен арест - да му блокира белия дроб и да се задуши. Не видях от кой град си, но съветът ми е да потърсиш второ мнение колкото се може по-скоро. Стискам силно палци да оздравее Роско и дълги години да се гушкате щастливи. И когато намериш снимка те моля да ни го покажеш.  Hug

# 378
  • Варна
Имаме възкръснало коте!  Heart Eyes
Нямам думи.... Hug
И аз, когато съм болна, нямам апетит. Въпросът е да се разбере защо.

За упойките при някои манипулации- по-добре без тях, но аз лично съм виждала ветеринарите ми превързани след ухапвания.
Понякога и стресът може да е убийствен, та не съм против успокояването на животното под някаква форма. Confused

# 379
Добър вечер. Напълно сте прави - аз си плащам кръвните изследвания и е нормално да ги имам, а пък доктора да си държи копие в картона.
За пълните упойки и аз съм много против да се слагат за всякаква манипулация. Може да им се сложи нещо по-леко, да се замае животинчето и без това им слагат едни неща на устата - не точно като наморник, но предпазва от евентуално ухапване. Доктора не се страхуваше от моя котарак, макар, че той е много голям, но ветеринарния техник, който му помага при манипулациите беше притеснен, дори се учуди, че първия път съм занесла животинчето без клетка. Били непредвидими.
Mariankova - от Русе съм. Твоето коте имаше ли температура, когато му откриха пневмонията. Защото моето нямаше и кръвните изследвания не показвали такова заболяване. Утре отивам да си взема изследванията и ще ходим при друг доктор. Днес се храни по-малко, но все пак си хапна 1/2 от т.н. дневна доза.
Стейси Грей - да имаме възкръснало коте - сега се шегувам, но снощи го оплаках. Нали казват, че котките имат 9 живота. Доктора днес ми каза, че снощи са отишли 2-3...

# 380
  • Пловдив
Пак влизам за едно бързо питане. Преди малко се чухме със сестра ми и тя пита дали може да даде на котката си хапче за вътрешни паразити. Мацката е кърмачка, бебетата са родени на 23.05 и аз и казах да изчака с процедурата, ама да питам и тук де.
А д-р Шишков, който кастрира Зарчо използва едно много хитро приспособление за обездвижване, за да му бие упойката - нещо като транспортна чанта, закопчава се с лепки, котьо се вкарва вътре, главата му остава отгоре, а от страни има дупки, през които се изкарват четирите лапи и доктора си работи по лапичката, а главата и зъбите са далеч от него.

MAMA-AN, температурата му беше по-ниска от нормалната.

# 381
Mariankova, скоро четох някъде, че май не е добре да се дава на бебета или майка кърмачка. Ама другите да кажат.

# 382
  • Пловдив

Една прясна, топла снимка:

# 383
И аз мисля съм чела, че не е хубаво да се дават на бременни и майки кърмачки, в интернет сигурно ще има информация.
profi_1 , не знаех, че е по-трудно да се вземе кръв от котка. Горкият Сиско, как сте го измъчили, но е било за негово добро Hug
За възкръсналото коте (и аз така го нарекох наум) нямам думи! БОРЕЦ! Дано да се пребори Praynig
Mariankova, много хубаво сте си наредили шкафчето, особено последния рафт Crazy

# 384
  • София
Да ви покажа снимка, взета от друга тема:

сладури

Марианкова, хубава подредба си имаш.  Laughing

Мама АН, как е котарака? Бяхте ли при друг ветеринар?

# 385
Tаня , това е реална снимка от наводненията в Сърбия , скорошна .

Аз да ви споделя една снимка , която се разсмя искрено :

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 13:17 от adelinda

# 386
  • София
За взимането на кръв ме предупредиха, че е рисковано, защото не се взимало от лапата, а някъде от врата
Shocked Защо?

# 387
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Веднага отговарям със съвсем реална снимка на "внучката".  Crazy Laughing
Нахална е като за световно. hahaha

На Сиско му взеха кръв от лапата и то бързо и успешно. Но пак уточнявам, че го държахме трима човека за да може доктора да работи спокойно, а и той беше доста свит и уплашен, та не тръгна да се бори. Peace

# 388
  • София
Ще ги преохладите тези "продукти".  Laughing  Heart Eyes

# 389
Мойто е страхливо и само подушва,но вътре не е влизала Grinning

Общи условия

Активация на акаунт