Православни пости - 5 тема

• 65 344
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Момичета,
растителна сметана Хопла може ли да се консумира по време на пост?

# 241
  • Sofia
Да, би трябвало.
Все пак прочети внимателно съдържанието, понякога съдържат казеин.

# 242
това, което ме притеснява е, че съдържа млечени протеини

# 243
  • пловдив
В дните, в които се разрешава риба, са разрешени растителни масла и умерени количества вино, така че, акосе ползват постни продукти, може всякак да се приготви рибката. Grinning

Благодаря много! Радвам се ,че скоро ще мога да хапна рибка,понеже малко се подувам от повече зеленчуци и въглехидрати,но пък гледам да се ограничавам малко.

# 244
това, което ме притеснява е, че съдържа млечени протеини

Обърни внимание!

Цитат
Внимание! Прикрито животинско съдържание!

казеин (включително казеинат, натриев казеинат и др.) - обикновено се среща в растителните кашквали от типа Tostino и т.н.

лактоза - обикновено се среща в растителните сметани от типа Hopla, Halta и т.н. 

суроватка - в много от храните в пакетче

млечен протеин - среща се и в някои маргарини

Не става!

Иначе аз вчера приключих деня с една проста картофена яхния.

Днес обядът пак е същият - сандвич със спаначен пастет, маслини и сушени домати. Вечерята не съм я измислила, ще следя и черпя идеи от тук  Peace

# 245
  • София
Тази година се включвам в постите. И естествено се присламчвам за идеи.  Simple Smile

# 246
  • Sofia
Пастетите от Кауфланд насипни ли са или в консерва?

# 247
  • по пътя
Пастетите от Кауфланд насипни ли са или в консерва?
И мен ме вълнуват тия пастети, днес мисля да мина да си купя-на щанда с пастетите ли да ги търся? newsm78

# 248
Пастетите на Кауфланд са в кутийки и са при месните пастети. Ето така изглеждат

Иначе аз съм ги купила от този в София на улица Габрово, до затвора. Цената им е 1,69 лв. Със соев и житен протеин са. Втори ден си мажа от този на снимката, приятен е, другите не съм ги отваряла още. Преди време имаше и едни в алуминиеви меки кутийки, но не съм ги виждала скоро.

# 249
И аз мажа с тия пастети,пробвала съм ги всички без натурален(май се водеше) ,стават ....на мен с маслини и гъби ми допада най-много .... Peace

# 250
Здравейте!
Цитат
Tari Tasartir
Включвам се и аз да черпя вдъхновение.
Вчера правих една изключително вкусна крем-супа с тиква и джинджифил, украсена с олио от тиквени семки и поръсена с тиквени семки.
Tari Tasartir моля те кажи как точно се прави тази супа.

Искам да ви питам за лещените кюфтета. Вчера правих, но нещо някъде обърках. Пържените станаха много меки едвам се задържаха да не се разпадната, а печените ми се напукаха, може би защотот добавих брашно в сместа за да не е много мека. Дайте някоя изпитана рецепта моля!

# 251
  • София
Здравейте, включвам се и аз в темата да ви чета.
Ние с мъжа ми уж гледаме да не налитаме на постните "вкусутии", но все по-дълъг пост се налага на голямата ми дъщеря (9г.), а тя хич не е по манджичките.
Сега трябва да разнообразявам менюто с постни мъфини, постни, палачинки и постна руска салата.
Някакви идеи какво да правя с изоставена храна от по-малкия ми син който не пости. Нахапе някоя пържена филия и я зареже или пийне глъдка мляко с какао и каже, че не му било вкусно. За сега храня синигерите и котките ама много ги охраних  Wink

# 252
Все  пак се въздържайте от ежедневна и прекомерна консумация на соеви продукти......Първо у нас няма соя, която да не е генно-модифицирана, прост факт. В Европа не се произвежда соя, тя е внос от други континенти. От 2 години има инициятива "Дунавска соя", с която се цели да се подпомогне европейското производство на соя (към която в Европа има голям интерес) от семена, които са от региона на Европа и неса генно-модифицирани. Второ съдържа много фитохормони, а имам предразположени жени, при които се провокират хормонозависим тип рак. Казвам го понеже съм работила в МЗХ. Световен факте , че 4 култури са масово генно-модифицирани в света - соя, памук, царевица и рапица.

# 253
Bastet, напълно си права Peace.
Мисля да хапвам тофу най-вече първата седмица, когато не се разрешава риба.
Освен това фирмата, от която го купувам снабдява със соя от проверен източник. Доколкото разбрах е от БГ производител, с насоченост към био-производството. Във всеки случай им имам доверие. Преди време, когато исках да си купя от тях соево брашно, за да си го добавям към храната, направо ми казаха: "Не ти го препоръчваме, защото е ГМО". Дълго време нямаха соя и ми обясниха, че снабдяват само с проверени продукти, затова изчакват да намерят по-подходящ продукт.
Разбира се няма 100% сигурност, но е по-добре, когато се пазарува от фирми, които си продбират стоките.

# 254
  • Sofia
Пастетите на Кауфланд са в кутийки и са при месните пастети. Ето така изглеждат

Иначе аз съм ги купила от този в София на улица Габрово, до затвора. Цената им е 1,69 лв. Със соев и житен протеин са. Втори ден си мажа от този на снимката, приятен е, другите не съм ги отваряла още. Преди време имаше и едни в алуминиеви меки кутийки, но не съм ги виждала скоро.

A, тези ги знам, малко са пикантни, не бях виждала със спанак.
Преди два дни в Била бяха по 1,49лв.

Общи условия

Активация на акаунт