Православни пости - 5 тема

• 65 335
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Dope Reach
Днес бях  newsm78 в магазина, исках да си взема нещо за ядене за следобеда, че нямаше да издържа гладна, обаче се обърках, прерових и прочетох всички етикети. И накрая си взех едни ядки... Гледах да си взема шоколадче, но наистина в доста от черните такива има мляко. Ще отида да проверя в Била дали ще намеря нещо.

Иначе за първи път си взех соево мляко и много ми хареса. Броих му едни 5 лева, което за мен е множко, но съм доволна. Направих си едно смути с банани и сушени боровинки. Simple Smile

# 706
  • София

Моля заповядайте - домашно приготвено соево крема сирене (с чесън и черен пипер).

# 707
Rochellka, за 5 лв. можеш да си направиш ... 5 литра соево мляко, че и повече   Grinning. Да не говорим, че в млякото няма да имаш и никакви консерванти. Неконсервираното соево мляко издържа в хладилник до 4-5 дни.

Аз се старая винаги да имам под ръка нещо, в случай че прегладнея или ми се прияде нещо сладко - плод, микс от ядки, фурми. Ядките е по-добре да са сурови и накиснати предварително за една нощ във вода.

Последното ми "откритие" против прегладняване е ... смути.
Идеална храна за мързеливи или заети хора. Приготвя се лесно, държи те сит дълго време и освен това можеш да ядеш докато работиш.

Днес до към 18 часа съм изкарала на едни овесени ядки с тофу (по 3 суп. лъжици от двата продукта) и на едно смути от шепа спанак, 1 портокал, 1 почти разкапан среден банан, 1 ч.л. пешън фрут (маракуя на прах) и 1 ч.л. грахов протеин на прах. Само на обяд - пак имаше някаква почерпка, трябваше и аз да хапна нещо, та изядох 2 портокала. И следобед още 1 ябълка. Доста добре се чувствах - без желание за излишно похапване. И сега вечерта не ядох много, т.е. не се чувствах прегладняла, за да наваксвам.

# 708
  • Dope Reach
Нима? Сподели как се прави соево мляко в домашни условия! Simple Smile

# 709
  • София
Нима? Сподели как се прави соево мляко в домашни условия! Simple Smile

В първия пост при рецептите в „ДРУГИ“ има линк към видеоклип. Днес и аз се маймунджосвах с тая соя, та ся има и крема сиренето, дето ви го показах преди малко и окара.

# 710
  • по пътя
Преоткрих суровите торти, оказа се, че в тях освен фурми, кашу и малко чия, друго няма и са идеални за постен вариант на торта.
Някой пробвал ли е соева кайма-знам, че в баница много добре се получава.
Дядо хаджия-аз пак съм недоразбрала Crazy

# 711
  • Sofia
Преди години /когато ползвах соеви продукти/със соева кайма съм правила пълнени чушки,сарми,мусака....никой не разбираше,че не яде месо Mr. Green

# 712
  • София
Значи моята окара (остатъка от соевото мляко) е бяла, а не кафява като купешкия продукт. Та ще видим как ще се обработва. Вероятно ще добавя кимион и червен пипер.

# 713
  • София
 Здравейте   bouquet
И аз се записвам, за да черпя идеи, а и мотивация за постите от вас   bouquet
И за да не е само спам - днес хапнах овесени ядки на закуска, варен боб за обяд и картофи с моркови за вечеря. Между храненията свих и пакетче " Зайо Байо"

# 714
  • UK
Днес вечерях богата салата (марула, 2 вида домат, краставица, зелена чушка, авокадо, царевица) и 2 филийки с тофу! Голяма вкусотия  chef

Лунно момиче, суровите торти са си страхотни постни и полезни торти Peace Вкъщи редовно правя такива, ето това е последната ми торта за 28-ми РД, страхотна е, и не е нужен високооборотен блендер, а става и с чопър/пасатор. Ето я: http://eatpraylovewithjo.blogspot.co.uk/2015/02/raw-and-orange-l … -dreamy-cake.html

# 715
  • пловдив
Здравейте,аз пък днес за обяд си направих нещо като боб по манастирски ,без никаква мазнина и се получи супер.Задуших зеленчуци-лук,праз,морков,вкл.и малко китайско зеле,добавих доста зелени подправки и един буркан готов шарен боб,оставих малко да покъкри и се получи една вкусна и питателна манджа Simple Smile  ,към която хапнах и маслини...
За утре може да опитам малко нахут като хумус .Явно много неща могат да се приготвят без мазнина,но трябва малко импровизация,но и зависи-някой хора са свикнали със стандартния вкус с олио и трудно харесват такава храна.
Още през лятото,ми се наложи да пазя диета и да готвя без мазнина ,и аз бях много учудена дали ще е вкусно,но се изненадах от резултата,просто трябва да има повече зеленчуци и всичко става много вкусно,а и нискокалорично Simple Smile

# 716
  • Русе
Здравейте,

мен ме гони голям глад.
Снощи приготвих ориз с настърган морков, гъбки и царевица. Стнава супер, не ми липсва мазнината.
Simple Smile

Започвам да събирам рецепти за сурови торти и някакви сладки, че в петък съм именничка, а в Понеделник мъжа е рожденник.
 В събота , ще хапна рибка, май можеше, ще погледна календара.

# 717
Риба може чак на Благовещение (25 март). Аз затова миналата седмица на няколко пъти пекох риби, та сега не ми се яде.
Запасила съм се със сусамки, фъстъковки и ореховки - ако ме подгони глад за сладко.

# 718
  • София
Здравейте момичета!
Извнявам се за тъпият въпрос... Embarassed
Скрит текст:
Имам уред за готвене на пара(тези на няколкото етажа). Та днес съм решила да направя ориз с зеленчуци. Но понеже, не съм го ползвала от одавна, и се чудех дали в малката ваничка където се слага ориза, се сипва и вода.И колко минути се държи ориза на парата...Благодаря! Embarassed

# 719
  • София
...
Започвам да събирам рецепти за сурови торти и някакви сладки, че в петък съм именничка, а в Понеделник мъжа е рожденник.
 В събота , ще хапна рибка, май можеше, ще погледна календара.
На Тодорова събота няма как да се яде риба. Все пак се чества събитието, на което на свети Теодор Тирон спасява православните пости.

А кои имат имен ден в петък ?

Здравейте момичета!
Извнявам се за тъпият въпрос... Embarassed
Имам уред за готвене на пара(тези на няколкото етажа). Та днес съм решила да направя ориз с зеленчуци. Но понеже, не съм го ползвала от одавна, и се чудех дали в малката ваничка където се слага ориза, се сипва и вода.И колко минути се държи ориза на парата...Благодаря!

В моя уред във ваничката се слага ориза, а водата долу в резервоара. Аз обаче отдавна се ползвам тази вана. Имам си тензух постилам го и върху него „разтилам“ ориза и така го варя на пара, по подобие на китайците.

*     *     *

Та до какво мнение стигнахме за елдата, че аз нищо не разбрах. Едните викат имала някакъв си специфичен вкус, другите викат ама като я приготвиш еди си как го няма тоя вкус и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт