Велосипеди в градския транспорт - одобрявате ли?

• 16 439
  • 367
  •   1
Отговори
# 300
Добре де, вие като сте очевидци на нарушение, защо не сигнализирате с оправданието, че нищо нямало да се направи? Къде-къде по-ползотворно е просто да препсувате. Аз пък се обаждам, веднъж 2 идиота с атевета щяха да ни премажат с малкия ми син по една алея в парка. Веднага звъннах в районното и ги причакаха на първия светофар  Peace

# 301
По правило се пресича слезнал от колелото, но тук прехвърчат-както на пешеходни зони, така и по улиците. Случва се да се сблъскат не с кола, а с пешеходец. Или с куче.

А, стига бе, това не го знаех и никога не съм го виждала. Но да минават на червено - непрекъснато. Нали не са нито коли , нито пешеходци.

# 302
Отивам директно да им посоча с пръстче какво са се направили, че не са видели.
И винаги досега е следвало одухотвареното Аааааааа. амииииии..  Tired

# 303
Не може на теб да ти "пука за велоалеята", а да се сърдиш като те блъскат на пешеходната  Peace Каквото повикало, такова се обадило.
пп: сега в училище много много наблягат на привлата за движение по пътищата и може би поколението на децата ни ще спазва повече правила. Ще знае да си бута колелото по пешеходната пътека и да не стъпва на велоалеята като е пеша.

# 304
Личи си кой е от простаците колоездачи, то не ви свърта.
Простаци и дебили,че били тръгнали на колело.А щом нямаш книжка,нито пък караш колело,защо толкова се включваш къде и как да се редят,че били идиоти и нямали място на пътя и да се изказваш как пречели на шофьорите?

# 305
Като няма къде да мина, а на тротоара за направили велоалея с 2 платна, какво да правя, сред колите ли да се набутам.

# 306
  • sofia
Тези обикновено са състезатели, които тренират. Високо спортно майсторство практикуват хората.
Не са....трениращите са по Цариградско, но след светофара на Горублянско ханче по посока Пловдив. И много рядко са сами. Почти винаги са в група по 3-4-ма и си карат в аварийното платно и не пречат на никого.

# 307
То в локалното на Цариградско и там пеша е трудно да се мине. Най- големите нарушители на пътя си остават баш шофьорите. Непрекъснато ги виждам и чувам как само легналия полицай долу на булеварда ги кара да 'набият' спирачки. Който и това 'не е видял', прелита над него и го 'вижда' след приземяването...А на светофара има некролог на 11- годишно дете и цветя...За центъра няма да коментирам...

# 308
Тези обикновено са състезатели, които тренират. Високо спортно майсторство практикуват хората.
Не са....трениращите са по Цариградско, но след светофара на Горублянско ханче по посока Пловдив. И много рядко са сами. Почти винаги са в група по 3-4-ма и си карат в аварийното платно и не пречат на никого.
Аз съм ги виждала да си карат по моста на 4-ти километър, а не да заобикалят отдолу.
 Peace

# 309
Представяш ли си чисто технически как обикалят отдолу?

# 310
  • sofia
Поне оградиха спирките на Плиска, че тръпнех кога някой ще ми се метне на капака......

Много от недоразуменията биха се решили с добре изградена инфраструктура.

# 311
Представяш ли си чисто технически как обикалят отдолу?
Никога не мога да си го представя, особено с оглед на забранителните знаци какво не е разрешено да минава по Цариградското. Иначе чисто технически си го представям, да. Както всички останали участници в движението. А ако им е трудно, да пресекат на пешеходната пътека както всички простосмъртни пешаци. На прибежки.
Или в краен случай като си качат велосипеда за една спирка в автОбусчето. Simple Smile

# 312
Като няма къде да мина, а на тротоара за направили велоалея с 2 платна, какво да правя, сред колите ли да се набутам.

Къде са тези тротоари, изцяло за велоалеи? Аз не съм ги виждала. Пешеходната част дори е по-широка. Но ако колите на стъпили на троара - да, наистина няма откъде да минеш.

То в локалното на Цариградско и там пеша е трудно да се мине.

Днес точно от там минах пеша, даже с двете си деца, не беше трудно. И с колело ще стане.

# 313

Къде са тези тротоари, изцяло за велоалеи? Аз не съм ги виждала. Пешеходната част дори е по-широка. Но ако колите на стъпили на троара - да, наистина няма откъде да минеш.

Щом ти не си ги виждала, значи такова животно нема. В Младост са.

# 314
Точно в Младост ги знам много добре, не са такива, там съм живяла дори.

Общи условия

Активация на акаунт