Велосипеди в градския транспорт - одобрявате ли?

• 16 417
  • 367
  •   1
Отговори
# 360
Обидите ако те правеха нещо повече то което си , до сега да беше президенша  Laughing

# 361
Много ги обичам широките души, за които всичко е дреболия. Те са над правилата - изсрало се кучето - как може да обръщаш внимание на такава дреболия.  

Тъкмо това мислех да напиша. Какво има да се дразниш, че детето ти си е омазало подметките или ръцете в кучешко ако, докато си е копало в пясъчника - това е дреболия, обикновено нещо, ехинококозата също не е нещо, на което да се обръща внимание, нищо България е на първо място по заразени, от домашни кучета при това. Щото така ги гледат, без излишно издребняване.

И в Германия се омазват. Не ги е грижа за децата, а да не ги хване някой с глоба и ако могат да минат метър  ... 

# 362
  • Bristol
И в Англия има проблем с тези кучета, но точно заради глобите ги е страх. Детските площадки са оградени и е забранено за кучета и колела в огражденията, така че там няма проблем, но по поляните и някои тротоари...
Доброволци, съгласувано с нашата общината, в момента са подели кампания да преследват подобни безотговорни собственици на кучета. Подканват да се изпращат снимки на собствениците и кучетата непочистили след домашния любимец и те щели да ги издирват и връчват предупреждения и глоби. Как точно ше стане от правова гледна точка не знам, но дори да не платиш глоба, самият факт, че Биг Брадър те гледа, може би ше повлияе. Разлепват се и постери из общината за популяризиране на кампанията.

# 363
Сега няма да кажа,че съм открила топлата вода Laughing,ама наблюденията ми водят до това,че манталитета на човека си определя средата му.Аз живея в центалната част на голям град- тук са си местни и то на възраст,но в кварталите,в които ходя от време на време/ иам козметичка,която е бг/ и са предимно населени с "емигранти"да ги наречем,положението е такова,каквото описвате в Сф- кучешки подаръчи,боклуци... хората така са си свикнали да си живеят и си го носят със себе си- правят си така,че да не им липсва "къщи" сигурно. Аз пък не ща да си общувам"по български"тук,не ми липсва изобщо
Темата е странна,щото к'во има да се обсъжда повече- има си правила и те трябва да се спазват- това е! Ама в БГ не се случва,щото колкото глави,толкова и мнения има,за жалост.
наистина си обичам Родината,но не искам бъдещето на детето ми да е там,за съжаление/ все се надявах,че нещо ще се промени,ама става все по-зле/

# 364
Ако са от сгъваемите велосипеди, не са прекалено големи и автобусът не се препълва - не виждам проблем. В Пловдив веднъж станах свидетелка на една случка. Там повечето автобуси дори в пиковите часове не са препълнени, та в един автобус беше качен развалил се велосипед, но собственикът му не желаеше да плати билет за него (имал само 1лв. в себе си и не знаел, че се било плащало). Естествено, беше свален, и естествено, за велосипеда също ми се струва правилно да се плати билетче, както ако пренасяният багаж е по-тежък или обемен.

# 365
Хубавата новина за велосипедистите е, че вече ще има специален рейс за тях до Витоша.

# 366
Искам всички които имат против велосипедите в автобуса да се поставят на място на велосипедистите. Давам за пример себе си - искам да карам във Витоша, нямам автомобил. Какво си мислите, че мога от Лозенец до Бояна да въртя? Да не говоря колко е "приятно" да ходя сам, естествено че ще взема със себе си някакъв вид компания. Вместо да нападате самите велосипедисти, по добре се обърнете към ЦГМ, защото те не успяха да измислят решение на този проблем. Сигурен съм че на вас не ви се кара от Лозенец до пътеките в Бояна. Да не говорим, че дори и да искам да стигна някъде в града, постоянно има хора, които тъпчат по велосипедните алеи. И през зимата е същото, велоалеите няма кой да ги почисти, а тротоара е като през пролетта. Просто се поставете на мястото на велосипедистите!

# 367
  • София
Не съм велосипедист, но всички около мен карат и знам, че колелото много добре се смества на мястото за това в автобуса и даже не пречи. Ако имаш акъл да го наместиш там, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт