Велосипеди в градския транспорт - одобрявате ли?

• 16 445
  • 367
  •   1
Отговори
# 285
О, и тук велосипедистите са нагли.
Аз съм винаги нащрек с тях, защото не се съобразяват нито с колите нито с пешеходците.
За съжаление, преди две години го изпитах на гърба си.
Един тийн мина през крака на дъщеря ми, тогава на 5 год.
Не бях там, но как пък не успя да спре или да я избегне, ами право през крачето. Още ме е яд като се сетя.  Sad

Мисля,че сме в един и същи град с теб. На мен тук не ми се е случвало велосипедист да не ни направи път,ако се наложи/ вярно,че и ние се съобразяваме с тях/. Живея близо до централната част на града.
Автобусите на ГТ в София и като цяло в бг просто не са пригодени за велосипеди,малки са,разстоянията в бг градовете също са малки,какво толкова има да се обсъжда вече 17 страници!

# 286
Да бе, единични бройки, друг път. Единични бройки са тези, които НЕ създават проблеми.

# 287
Да бе, единични бройки, друг път. Единични бройки са тези, които НЕ създават проблеми.
Имам чувството,че на теб всички ти създават проблеми на пътя - колоездачи,други коли,пешеходци...Май само във Фамагуста би се чувствала добре на пътя  Laughing От кога имаш книжка?

В цивилизованите страни си имаме алеи.Ако нямаме и стане задръстване,аз лично слизам от колелото и го тикам по тротоара.Не мога да остана в задръстването защото няма да мога да се изнеса достатъчно бързо.
Но обикновено дори и да няма навсякъде алеи,на кръстовищата има и светофари за велосипедистите и продължение на пешеходната пътека,оцветена в зелено за колелетата.
Някой каза,че в България шофьорите са чувстват господари на пътя,сякаш други няма и всички други ''нямат право да са там''.

# 288
Какво яхване, бе, хора! Ние децата си не можем да опазим и то в по-малък град и в пешеходна зона, вие в лудницата в София колела ще карате!

Преди малко прочетох, че един господар на пътя, който ще си остане анонимен и сигурно с условна присъда, е убил 4 г. дете, каращо колело в пешеходна зона в Стара Загора и то пред очите на родителите му. Кошмар...

# 289
Преди малко прочетох, че един господар на пътя, който ще си остане анонимен и сигурно с условна присъда, е убил 4 г. дете, каращо колело в пешеходна зона в Стара Загора и то пред очите на родителите му. Кошмар...

След малко ще ти обяснят, че "се случва" и че господинът не е виновен.
Имаше такива теми преди, помня крайно малоумните масови реакции.

... Но обикновено дори и да няма навсякъде алеи,на кръстовищата има и светофари за велосипедистите и продължение на пешеходната пътека,оцветена в зелено за колелетата. ...

Да, де, ама наш Ганьо де е виждал такова?! Той минава на червено, щото е мъжкар. И ще пребие всеки, който му се изпречи на пътя...

# 290
Имам чувството,че на теб всички ти създават проблеми на пътя - колоездачи,други коли,пешеходци...Май само във Фамагуста би се чувствала добре на пътя  Laughing От кога имаш книжка?

В цивилизованите страни си имаме алеи.Ако нямаме и стане задръстване,аз лично слизам от колелото и го тикам по тротоара.Не мога да остана в задръстването защото няма да мога да се изнеса достатъчно бързо.
Но обикновено дори и да няма навсякъде алеи,на кръстовищата има и светофари за велосипедистите и продължение на пешеходната пътека,оцветена в зелено за колелетата.
Някой каза,че в България шофьорите са чувстват господари на пътя,сякаш други няма и всички други ''нямат право да са там''.

И ние си имаме алеи. Само че рядко кара някой по тях. По-често се слиза директно на улицата.  Ако има задръстване, не се слиза и не се бута колелото на тротоара, а се вре между колите на зиг-заг. По правило се пресича слезнал от колелото, но тук прехвърчат-както на пешеходни зони, така и по улиците. Случва се да се сблъскат не с кола, а с пешеходец. Или с куче.

# 291

Във фейса под снимките на убитото дете, точно това с казва.

# 292
  • sofia
Не е упрек към теб, Vesi1, просто ползвам поста ти, защото много добре излюстрира това, за което говоря - шофьорите не са свикнали, че не е само тяхно правото да са на пътя, затова не гледат. Но ще свикнете........

Важно е и двуколесните да свикнат с тази мисъл. Най-вече моторизираните. Имала съм две кошмарни изживявания с мотористи изникнали от нищото, при все че бях на кръстовище и съм се огледала преди да потегля .....това ми стига.
Прибирам се по двулентов път с много дупки, без банкет и редовно подминавам колоездачи и редовно почти спирам, защото срещу мен идва кола и няма как да се разминем, но не ми е проблем.
Проблем е, когато се предприемат рискови маневри и шофьора трябва да гадае какво си мисли да направи онзи (това важи и за всички участници в движението).

Или каращи по Цариградско (преди да започне ремонта), включително и по моста (който сега е разкопан), въпреки че там има изрична табелка забраняваща преминаването на колела. Какво им пречи да ползват локалното, но не - трябва да са основното платно.

Проблемът е един-единствен - не се спазват правилата.

# 293

Във фейса под снимките на убитото дете, точно това с казва.

Наказателна отговорност следва да носи всеки, нарушил правила. С някаква градация в степента на нарушение. С изход като горния, още повече.
Аз знам за случай на велосипедист, върхлетял и потрошил бабичка. Ама нали е бабичка, а не дете, и нали е велосипедист, а не шофьор, и нали е изпотрошена, а не умряла, се неглежира този феномен.

# 294
Аз не я разбирам цялата тази враждебност спрямо колоездачите. Не знам някой колоездач да е убил човек, да замърсява въздуха, да паркира неправомерно. Със сигурност се случват някакви леки инциденти, но предполагам самите колоездачи едва ли умишлено са ги провокирали. Колоездачите ли са най-големия проблем на града?

# 295
Аз не я разбирам цялата тази враждебност спрямо колоездачите. Не знам някой колоездач да е убил човек, да замърсява въздуха, да паркира неправомерно. Със сигурност се случват някакви леки инциденти, но предполагам самите колоездачи едва ли умишлено са ги провокирали. Колоездачите ли са най-големия проблем на града?
Според Lexie са една от най-големите чуми на града.''Заслужавали да ги блъскат и да нямат алеи'' защото не били хора и й пречели да кара .

Шофьорите са царете на пътя,други няма и не трябва да има,ако има - нямат право да са там и само пречат.

# 296
А, пък Франция започва да плаща на хора да ходят с велосипеди на работа
http://www.reuters.com/article/2014/06/02/us-france-bicycles-idU … KBN0ED1O120140602

След 6 м. ще отчетат резултатите

# 297
Или каращи по Цариградско (преди да започне ремонта), включително и по моста (който сега е разкопан), въпреки че там има изрична табелка забраняваща преминаването на колела. Какво им пречи да ползват локалното, но не - трябва да са основното платно.

Taка е, трябва да са в локалното, това е една причина да са с колела въобще - да избират по-малко натоварени улички. В такъв случай те съветвам да се обадиш в полицията и да сигнализираш за велосипедист на Цариградско, като го спре следващата патрулка, повече няма да се качи  Peace
пп: 166 работи ли още или всичко е към 112?

# 298
Тези обикновено са състезатели, които тренират. Високо спортно майсторство практикуват хората.
А полицаите - те превозните средства с единична конска тяга умишлено проспиват, дори и лично да им ги покажеш. Колоездачите са безопасни игли на този фон.

# 299
Според Lexie са една от най-големите чуми на града.''Заслужавали да ги блъскат и да нямат алеи'' защото не били хора и й пречели да кара .

Шофьорите са царете на пътя,други няма и не трябва да има,ако има - нямат право да са там и само пречат.
Ти тотално изпляска май, а? Къде точно съм казала такива неща, че и кавички си сложила?!  Аз нямам книжка, пречели ми били да карам. Пълно куку си.

Общи условия

Активация на акаунт