Велосипеди в градския транспорт - одобрявате ли?

• 16 432
  • 367
  •   1
Отговори
# 315
Точно в Младост ги знам много добре, не са такива, там съм живяла дори.

Ти знаеш най-добре.

# 316
Знам още, че като ги изграждаха, бабичките пред входа мърмореха, че сега ще стане много лошо с тези колела.

# 317
  • София
Не на едно място в Младост целиа тротоар е велоалея или по голямата част е велоалея ,а по малко е оставено за пешеходци мнапример точно срещу кауфланд.

# 318
Знам още, че като ги изграждаха, бабичките пред входа мърмореха, че сега ще стане много лошо с тези колела.

Наистина стана, защото алеите са крайно недомислени.

# 319
Сигурно сте доволни.

http://velocafe.bg/bezumna-zabrana-za-kolela-v-avtobusite-do-vitosha/

В планините също е забранено да се кара, освен по определени маршрути.

# 320
Аз да, дори смятам че по планините изобщо не бива да се спускат с байковете си, адски е опасно. На няколко пъти минават от мен на милиметри с невероятна скорост. Или ако им е разрешено, да имат строго ограничени маршрути, по които пък да не пускат пешеходци. Ще убият някой човек и тогава ще се сетите.

# 321
Явно само забрани и глоби могат да накарат някои хора да са отговорни и да пазят себе си и околните.

# 322
А според мен удобствата, а не глобите ще накарат хората да са по-спокойни и внимателни. Нека е широко в ГТ, нека има ясни маршрути за маунтинбайкковете, велоалеи из града и специални тротоари за бабички с колички, ще видиш как ще сме много по-толерантни.

# 323
  • София
Не съм видяла някъде да има специални тротоари за бабички с колички,каквото и да значи това.

# 324
А според мен удобствата, а не глобите ще накарат хората да са по-спокойни и внимателни. Нека е широко в ГТ, нека има ясни маршрути за маунтинбайкковете, велоалеи из града и специални тротоари за бабички с колички, ще видиш как ще сме много по-толерантни.

И тъй като условия няма, нека започнем с глобите, да се посъберат пари.

# 325
Не мисля, че сме достигнали този стандарт на живот, че алеите и маршрутите да са ни проблеми. Но вашият стандарт явно е по- различен. Дори и да се променят въпросните неща, хората ще си останат същите.

# 326
Има доста българи, които в България са едни, на други места - други.

# 327
У нас е така http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/02/2313880_vuv_franciia_sht … _koito_hodiat_na/

После защо София е един от най-замърсените градове в Европа.Еми доволни ще са - ще глобяват идиотите,които са имали глупостта да тръгнат с колело,вместо с кола..а ССф ще протрива доволно ръце сама в колата си на задръстването на околовръстното.

# 328
  • София
Ама във Франция дали ще ги стимулират да си возят колелетата на автобуса или какво та ми ги давате за пример? Щото темата е именно за това. Не дали ССФ ще си стои сама в колата в задръстването щото не обича велосипедисти, а дали ССФ е ок да си бършат гумите на велосипеда в нея в градския транспорт.

# 329
Пак казвам: в малък град като София е срамота да се качиш на рейс с колело. Ще повъртиш педалите, пък ще стигнеш. Защо ще се качваш на колело, като ще се возиш с рейс? Има си и дъждобрани, в съседната тема обсъждаме нюансите.
пп: ако имаше безопасни и проходими велоалеи, щях да се движа и аз с колело, много ми се кара. Да не кажете, че съм мързелива леля с разширени вени, която иска да седне първа в рейса.

Общи условия

Активация на акаунт