КГБ = Клуб на Готините Баби - 146.

• 88 580
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро момичета !!! Hug Hug Hug
Станах ,смених спалното бельо, заредих пералнята. ММ ходил рано рано , брал липа,сложих я да се суши. Сега ми е дошла музата , да махна всичко що е по пода  ,слагам лятните покривки  и откривам лятото. Сложих миналата седмица леките завивки , но  не би... вече е горещо и тях махам.
Вече си е топличко , не можем да се оплачем. нека да е лято.

Дидимити  Hug честит рожден ден !!! Пожелавам ти да си здрава и щастлива ! Много радостни моменти  на теб и семейството ти ! Весел празник !!!

Фло Hugрозите  и аз ги засаждам точно както ти е обяснила Фури. Слагам  пласмасово шише , но капачката я махам и подържам влага около  бутилката. Лека и спорна работа на вилата !!!
На всички ви спорен и приятен  топъл  ден !!! sun

Иви Hug писали сме заедно.... В първият момент  и аз се сепнах ,че рано рано си хукнала да се "чукаш" hahaha Ще вземе  и ние да го пробваме ,може да има  ефект....

# 436
  • София
Честит рожден ден, Дидимити!

# 437
                Добро утрооооо!
                И аз като Джили слушам песните на Фури, любувам се на виртуалното моренце на Иви и отпивам мислено от кафенцето на Янчето....и пия кафенцето на ММ. Laughing За сега сме сами с дедито и чакаме кого ще ни командироват! Mr. Green
                Джили,лек път и спокойна почивка!Групата ни е отворена и всеки може да влиза и да излиза когато си иска,но има формирано постоянно ядро,което се познава и реално и виртуално и на всеки,който влезе от начало му е трудно да включи,че станахме много.Влизането и оставането зависи и от самия човек-един се адаптира бързо и плува в свои води,друг е по-затворен и по-трудно се включва активно.Хора много-характери също!
                Шпунц,благодаря!Нашите ученици не искат и да чуят за някакви занимания освен пакости!
                Иви,кога имаш време да се занимаваш с тази техника идея нямам.Аз като знам ,че едвам открадвам минутка за себе си и не винаги успявам. Thinking

Честит рожден ден,Дидимити!Здраве,късмет и много обич да има в живота ти!

Лек и усмихнат ден на всички!

# 438
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Честит рожден ден, Дидимити! Жива и здрава да си,всичко да ти е наред!

Джили, лек път и хубава почивка на теб!

Честит рожден ден и на Захаринчето на Валюша! Здраве, радост и успехи й пожелавам!

Здравец бял аз имам, но е на вилата. Трябва на някоя среща да донеса.
Като споменах среща, си мисля, че този уикенд ни е време да се срещнем, че миналия го пропуснахме. Какво ще кажете?Или може би петък или понеделник, ако ви е по-удобно?

Ние тия дни вече ще се изнесем на Банкя и тогава комуникацията с вас ще ми е спорадична. Ако има среща, звънете ми по телефона. Но аз ще ви кажа кога тръгвам.

Фло, кажи хвана ли ти се индришето или да ти подготвя ново, засадено?
Заложила съм ви пръчки от един розов клематис, дано се вкоренят. Сложила съм повечко, да има за всички желаещи.

# 439
добро утроо Hug Hug

Яне - пия от кафето ти в момента Hug Hug

Честит рожден ден на Валкината сладка Захаринка!!! Да е здрава и обичана ! Животът и да бъде сладък като името и !!!!

Диди мити - Честита да си !!!Да си здрава и спокойна и обичана  !!!

Роска - ходихме в село Полковник Серафимово.  От там е наш приятел,който в продължение на много години възстановява къщата си. Сега е  семеен хотел.

Рибче - предполагам си чела Чудомир - та той има един разказ ,където посрещат неканени  гости. Не мога да се сетя за заглавието ,но  в общи линии - слагаха карантина на дома ,че има заразно болен Joy Joy Това в кръга на шегата Hug Hug

Тану - агне на пара - така се казва по нашия край : слагат се бутилки пълни с вода на дъното на съда - в нашия случай огромна тенджера - казан ,отгоре се нареждат обелени пръчки от черница. Долива се още малко вода да се покаже над пръчките и върху тях се реди месото предварително овкусено  - сол,червен и черен пипер,олио,гьозум,кервиз ,моркови. Капака се запечатва с тесто.  По някое време на няколко места тестото се проппуква и от тачм излиза парата.
С две думи - ефекта на тенджерата под налягане ,но уголемен вариант.
Но ефекта от месото  е - нещо превъзходно сварено ,ароматно- падащо от костите месце.

Иви - ще чета по-късно за "чукането" ,че ще ме бият вече

Фло - какво е това бял здравец? Ние имаме стандартен. newsm78 newsm78

На всичкии Hug Hug Hug

# 440

Иви,кога имаш време да се занимаваш с тази техника идея нямам.Аз като знам ,че едвам открадвам минутка за себе си и не винаги успявам. Thinking

Дидиа ,децата не са при нас,сами сме и време БОЛ -и за техники и за сръдни и прегръдки.По нататък каквото дойде Laughing

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 12:25 от Ivllin

# 441
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!

Светалчо,децата не са при нас,сами сме и време БОЛ -и за техники и за сръдни и прегръдки.По нататък каквото дойде Laughing

Хаха, объркала си се, мила Иви. Дидия се чудеше как намираш време за "почукване", не аз. Аз не се чудя на такива неща, а на други Joy Joy

# 442
  • София
   Честит рожден ден Дидимити! Честит рожден ден на Лили и Захаринка! Честито и на щастливите им мами-Дидиа и Валюша! Желая на всички здраве и сбъдване на всички мечти!
   И аз имам поводи за черпене.Вчера Софи и Коце имаха годишнина от сватбата,а днес Коце става на 34г.Да са ми живи и здрави,да се обичат и винаги да са заедно!

Фло,имам едно идване до теб.Каня се от няколко седмици.Тогава ще ти донеса и цветя.Все още нямям подходящи чепки,но ще изчакам.Аз имам някаква излишна био енергия/казвала съм на някои/ и цветята при мен растят бързо и много цъфтят.Не знам дали това е истина или е измишльотина,но е факт,че каквото насадя се хваща и цъфти.В момента имам цъфнали коледарчета,а цъфтяха за Коледа и за Великден.Имам едно английско мушкато/от дребните/,което казват,че не се хваща от чепка.Аз насадих няколко и всичките се хванаха.Но вместо да се разклонят,напъпиха и скоро ще цътят.
  Рози от резници съм размножавала като засадя отрязаните клони през есента в дълбок трап,полегнали на единия скат.Заравям изцяло като дълбочината е колкото е дълъг резника.Клонките да не се показват извън пръстта.с С пръчка означавам мястото,за да ги предпазя от смачкване или стъпкване.През пролетта поникват,но не могат да се местят.Това го знам от опит.Една есен зарових десетина пръчки в един трап,да дано поне една да се хване.Е,подкараха всичките и като реших да ги изместя-измряха до една.
  Лелееее,много ме бива акъл да давам.Нали съм свекърва toothПрощавайте!

Гъбке,сега чак видях последния ти пост.Стана ми интересно за агнето на пара.Но нещо не мога да разбера.Бутилките прави ли се поставят или полегнали? Подправките,олиото и морковите се поставят само в сместта за овкусяване ли? И след това не се слагат в тенджерата.Месото като се развари от парата,не пада ли на парченца върху бутилките?Олиото се слага само в маринатата. Моля,кажи дали правилно съм разбрала!

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 11:36 от Яжка

# 443
  • У дома във Варна
 wavey
 newsm51 Two Hearts Two Hearts

# 444
  • София

Прибрах се и веднага при вас - нали не съм се разписала днес.  hahaha Днес нови и нови неща добавихме в курса и трябва да ги упражнявам, че без упражнения не става.

Дидимити, честит рожден ден! Желая ти сибирско здраве и много щастливи години с близките ти хора!

Ха, добър да ви е деня!

Фло, скъпа, да знаеш, аз казах първа за бялото цвете, а не за белия здравец. Аз имам бял здравец - мама ми е засадила.  Heart Eyes Ама това моето е лакомия - като чуя за цвете, веднага искам. Макар че,  то няма и файда много, че градинката ми никаква я няма.  Heart Eyes

Ега Мега, бягаш ми по тъч линията.   Heart Eyes

Яжка, не знаех за енергията в излишък, но знам, че цветето дето "чупна" от една градинка не спира да цъфти. Съвсем сериозно - каланхоето от Дон Домат на Дондуков!

Диди, ама ти вЕрно нЕмаш никакво време. Първо, обърка Светлето с Иви, а после пък питаш кога Иви има време за чукане? Та, може ли да питаш - за това винаги се намира време.  hahaha  Да не се обидиш сега ти или Иви.   Hug Hug

Светленце, приятно да ти на вилата. И ще си помислим за срещата. АЗ още не мога да кажа нищо, щеше ми се размърдам извън София, ама не зная дали ще има кой да ми угоди.  Heart Eyes

Гъбче, в това Полковник Серафимово ми е познато май и Л. Левчев имаше къща, вила ли.  newsm78

Аз пък сега смогвам и с кафето и с музиката и с прекрасното моренце!

Хубав да ви е деня! И тук, в София вече става доста топло, Рибке! Джили, ще си повече от доволна. В Турция ще е много горещо!

# 445
 Яжке - отговарям ти Hug
Бутилките се слагат легнали на дъното на тенджерата. Ние ползвахме от сокове Куинс. Като ги сложиш легнали то си изтича малко вада от тях,но тя си остава на дъното . А като се излее от всички шишета то те пак се понапълват,но остава и малко на дъното. Долива се още малко вода,колкото да покрие и пръчките,които се слагат. Понякога не слагат пръчки - ако има . Grinning
Прави се в купа - олио,червен ,черен пипер,сол и малко брашно  и всяка мръвка се  се овалва хубаво в сместта и се започва да се реди в тенджерата.
Като се запълни първия ред се посипва със нарязан на едро зелен лук ,гьозум,кервиз ,нарязани на кръгчета моркови.Следващия "кат" месо и пак зелени подправки и така до свършване на месото.
Завършва се със зелениите.
В предния си пост съм пропуснала зеления лук. Embarassed
Омесва се тесто и се залепя на тенджерата по ръба,слага се капака и се оформя така,че капака да е плътно залепен към съда.
Слага се да се готви. По рецептата на майсторите - вари се 4 часа от изпускането на първата пара.
Месото не пада от костите,а си стои на порция. Аз просто образно го казах по -горе Grinning

Честит рожден ден на Коце! Да ви е жив и здрав ! Дълги години да  са заедно и много топлина и обич !!!
Наздраве!!!

Маринка за Левчев не зная ,но някакъв професор има там  - е забравих кой беше  Hug
Някакви скулптори,художници .
Ами то си е едно  доста позабравено село , с малко кореняци , но това не пречи  да се наслаждаваш на красивата ни планина.

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 14:28 от Gabkata

# 446
  • Видин
         Най-напред да благодаря  на Кари , Айша , Фло , Фури , Светалчо , Гъбката , Яжка и Ега Мега за пожеланията за РД на Зари!

Яжка, явно наистина имаш в излишък биоенергия и то позитивна,щом цветята при теб се хващат и цъфтят така! Grinning На доброто винаги се отговаря с добро! Аз захващам розите наесен от резник под стъклен буркан.Набучвам ги,слагам буркана и го махам чак края на април,като се затопли добре.Досега не съм имала нехванала се роза. А що се отнася до местенето, местя рози,които са на най-малко 2-3 години.Даже миналата година местих една,която е на поне 20 години.
                ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КОЦЕТО! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ,ЩАСТЛИВ И МНОГО ОБИЧАН!  bigdance2 dance nbirthday newsm59
           Дадох и аз акъл цветарски! Нищо,че съм тъща! /то май ние сме повече по даването на акъл Joy/
            Момичета ,аз имам за раздаване резници от сакъзи всякакви.Ако някоя иска да сФирка.

Гъбката, и на мен ми стана много интересен този начин на печене на агне.Обясни като за "олигрофени"! hahaha По този повод се сетих за курбан,който не съм яла от дете.На всеки сбор в селата около Нова Загора беше задължителен.Опитвала съм да правя в тенджера,но не е същото.Явно трябва да си е месо от цяла овца и да се вари в голям казан на истински огън.Тук е такава жега,че направо ви завиждам за почивката ви в Родопите!
            Светалчо,искам и аз розАв клематис! Embarassed В замяна давам бял с лилаво по средата."Андромеда" се казва.Можеш да го видиш в Нета.Още ми е мъничък,но за догодина ще има и за вкореняване.
             Иви,ще взема да се "чукам" и аз в офиса,че тогава имам повече свободно време. JoyИначе след работа ме зоват полетата доматени,пиперени и т.н. Joy

ДИДИМИТИ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЩАСТЛИВИ СПОДЕЛЕНИ МИГОВЕ!
            ДА СИ МНОГО ЗДРАВА,МНОГО УСМИВКИ И ДА СТАНЕШ ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА КГБ С ЧЛЕНСКИ ВНОС- ПОНЕ ЕДНО ВНУЧЕ!

Маринката,писали сме заедно! Hug Сядаш си на трибуквието и почваш упражненията!  typeuu Нали после ще трябва и на нас да издадеш тайните компютърни!
                Докато се натутам с писането,междувременно "оправих" и един-двама клиенти,Гъбката ме изпреварила и тя! Embarassed Благодаря за подробната рецепта!   bouquet

# 447
  • София
 Гъбка да добавя,че по  Врачанско така правят агне и по често овче месо.
 На дъното на съда се изсипва ракия,колкото ви се къса от сърце но поне 1-2 пръста да покрие дъното отгоре лозови пръчки се кръстосват и се реди месото. Бутилки няма,но може да се пробва и така. Ракията убива миризмата на овче и става крехко месцето.Аз прибрах Вели от кръжока,а изпържих картофки и тиквички във фритюрника сега децата обядват а аз блея тука.

# 448

Светалчо,децата не са при нас,сами сме и време БОЛ -и за техники и за сръдни и прегръдки.По нататък каквото дойде Laughing
Светалчо, от "чукането" ще е това объркване явно съм била вОМММММММММММММ

Хаха, объркала си се, мила Иви. Дидия се чудеше как намираш време за "почукване", не аз. Аз не се чудя на такива неща, а на други Joy Joy
Светалчо, от "чукането" ще е това объркване ,явно съм била в ОМММММММММММММ  smile3517smile3517

# 449
  • София

Валюш, досега седях и упражнявах  аз. НЕма да се излагам утре, я.  Laughing Ама, като дойдете в К-ц нЕма да има време за упражнения, ще знаеш. А само за сладки приказки.  Heart Eyes Аз съм кандидантка за сакъзчета.  Heart Eyes

Шпунци, одеве мислих да ти кажа и забраИх. Кво да се прави?  newsm78 Много хубаво правиш ти с Вели и упражненията. Така да си поддържа темпото. А пък и кръжока е супер. С какво ги занимават там?
Аз нашият с триста зора го карам, особено, ако дядо му е тук. Почва глезене и мрънкане. Иначе му давам по малко да чете и да пише, че едни маймуници пише да се хванеш за главата. Иска само игрите да захваща.  Laughing

Аз пък днес правих панирано зеле. Зариби ме Светълчо с нейните великолепни постни (и не само) рецепти. Много ми хареса, Светле. Давай следващата, когато можеш.

Майчето ми се губи, ама на следващата срещата рече, че ще дойде.

За агнета, овчици съм непричом. Не съм правила никога.

Гледам, че има ваучери за пицария Pizza The Level

http://grabo.bg/sofia/pitza-i-desert-0bdz87f

София, Център, бул. Витоша 62А, ъгъла с бул. Патриарх Евтимий
02/ 416 94 14, 0899 05 05 16
http://www.thelevel.eu/index.php
Всеки ден: 11:00 - 24:00ч.[/i][/b]

Ако искате да вземем по някой, че като дойде Кари там да идем да го разучим. Не сме били в нея, пък много хвалби й хвърлиха.

Общи условия

Активация на акаунт